Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

Μαρμελάδα Βατόμουρo

Τον Ιούλιο στην Ελλάδα με την αδελφή μου φτιάξαμε μια καταπληκτική και εύκολη μαρμελάδα από ήμερα ώριμα βατόμουρα – μας τα χάρισαν, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και ήμερα! Το χρώμα της ήταν φανταστικό και η γεύση της υπέροχη.
Όπως ήταν φυσικό, δοκιμάζοντας όλοι στο σπίτι την καταναλώσαμε πολύ γρήγορα. Μας άρεσε ιδιαίτερα πάνω σε παγωτό καϊμάκι και στο cheese cake.
Τελικά έμεινε πολύ λίγη για να συνοδεύσει με τις φρυγανιές το πρωινό καφεδάκι μας την άλλη μέρα!
Αν βρείτε κι εσείς βατόμουρα, άγρια ή ήμερα, αξίζει να μη φτιάξετε μόνο λικέρ αλλά να δοκιμάσετε και τη μαρμελάδα τους.


Τ α  Υ λ ι κ ά
Βατόμουρα καθαρισμένα από τα κοτσανάκια τους, πλυμένα, καλά στραγγισμένα και ζυγισμένα
Ίση ποσότητα άσπρης ή καστανής ζάχαρης ή κατά 150γρ. λιγότερη
1 φλιτζανάκι νερό (για 800γρ. βατόμουρα)

Ο δ η γ ί ε ς

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας αρκετές φορές.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται περιφερειακά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να πήξει και να δέσει.
Για να είμαστε σίγουροι, ότι είναι έτοιμη, δοκιμάζουμε, αν στέκεται στην άκρη ενός κουταλιού.
Όταν δέσει, τη βάζουμε ζεστή μέσα σε αποστειρωμένα βάζα, αν έχουμε αρκετή ποσότητα.

3 σχόλια:

  1. Ελένη δεν ξέρω αν είδες ένα mail που σου έστειλα, αυτή η μαρμελάδα είναι το απωθημένο μου όλο κυνηγάω τα βατόμουρα αλλά δεν τα βρίσκω.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθή, καλημέρα. Κι εγώ από καθαρή τύχη την έφτιαξα και μας άρεσε πολύ.
    Δεν είδα κάποιο email σου το είδα και σήμερα. Αν θέλεις προσπαθείς και πάλι. Το απόγευμα θα σου στείλω ένα από το προσωπικό μου για να σε ενημερώσω για κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ax ax ta batomoura...molis gurisa apo Norvhgia kai ekei ema8a arketes suntages me ka8e eidous moura giati einai polu eukolo na ta vreis...ta poulane freska sto super market... h alh8eia einai oti einai ena apo ta pragmata pou mou exoun leipsei....an vreite pou8ena freska peite kai se mena re paidia...ta latreuw... :'(

    ΑπάντησηΔιαγραφή