Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Μελιτζάνες και πιπεριές με ντομάτα

Μια καλοκαιρινή συνταγή με μελιτζάνες, πιπεριές και ντομάτες νοστιμότατες, διότι είναι η εποχή τους, αρωματισμένη με βασιλικό από το μπαλκόνι ή τον κήπο μας και λίγο κύμινο εξ Ανατολής!
Χρώματα κι αρώματα στο πιάτο μας!


 

Τα Υλικά (για 3 άτομα)

2 μεγαλούτσικες μελιτζάνες φλάσκες
2 χρωματιστές πιπεριές, χωρίς τους σπόρους και κομμένες λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο λεπτά φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
10 φυλλαράκια βασιλικού
½ κουταλάκι κύμινο
3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες στο μούλτι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Οδηγίες


Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε μερικές λωρίδες από τη φλοίδα τους, τις κόβουμε ροδέλες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και αρκετό αλάτι, για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Από πάνω τοποθετούμε τις μελιτζάνες, καλά στυμμένες με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, το κύμινο,
το υπόλοιπο λάδι, τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
Με ένα πιρούνι ανακινούμε λίγο τις μελιτζάνες για να επιτρέψουμε στις ντομάτες να φτάσουν στη βάση του σκεύους.
Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με το λάδι τους.
Δεν ανακατεύουμε αλλά κινούμε δεξιά αριστερά την κατσαρόλα.
(Μόνο αν χρειαστεί, προσθέτουμε και το άλλο ½ φλιτζάνι ζεστό νερό).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

1 σχόλιο: