Μια εκπληκτική, εύγεστη, χορταστική, χειμωνιάτικη χορτόσουπα, με ιδιαίτερη γεύση και εκπληκτικό, λαμπερό χρώμα. Ιδανική για πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και εξαιρετική για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια. Θα την αγαπήσετε!
Τ α Υ λ ι κ ά
4-5 μεγάλα καρότα
1 ξερό μέτριο κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλερι
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
1/4φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κάρυ
½ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
½ κουταλάκι αλάτι
Ο χυμός ½ λεμονιού
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ο δ η γ ί ε ς
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα χορταρικά για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό ζεστό. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 25 περίπου λεπτά ή έως ότου τα χορταρικά μαλακώσουν αλλά να μην παραβράσουν.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι, το τζίντζερ και το κάρυ και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά (5 λεπτά περίπου), ανακατεύοντας για να μην «πιάσει». Στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Τη σερβίρουμε μέσα σε ζεστά μπολάκια με λίγο πιπέρι ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή κομματάκια φρυγανισμένου ψωμιού (κρουτόν) ή λίγα τρυφερά φυλλαράκια σέλινου.
TIP
Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να σβήσουμε τα λαχανικά κατά το σοτάρισμα με ½ ποτηράκι άσπρο κρασί.
Καλημέρα Ελένη! ότι πρέπει η σούπα σου σήμερα έχει πολύύύ κρύο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ξανθή μου, και χρόνια πολλά κι από εδώ.
ΔιαγραφήΈτσι ακούω κι εγώ ότι έχει εκαεί κρύο, οπότε πέτυχα το φαγητό!
Σας έδωσα ωραία ιδέα. Φιλάκια.
Kαλημέρα Ελενίτσα μου, με το κρύο που έχει πάλι σήμερα στη Θεσ/νίκη μια γλυκιά καροτόσουπα είναι ο,τι καλύτερο!!! Γειά στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κική μου, αν η Αθήνα έχει πολύ κρύο, φαντάζομαι η Θεσσαλονίκη!
ΔιαγραφήΓι' αυτό είπα να σας δώσω μια αγαπημένη, θρεπτική και νόστιμη σουπίτσα.
Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει. Πολλά φιλάκια.
Ακομα να τη δοκιμασω... που θα παει θα τη δω πολλες φορες γυρω μου και καποια στιγμη θα τ αποφασισω! Τελεια φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου, πρέπει να το τολμήσεις γιατί χάνεις. Είναι πολύ νόστιμο
Διαγραφήκαι θρεπτικό πιάτο. Τότε να μους πεις εντυπώσεις.
Καλή υπόλοιπη μέρα.
Ελένη μου είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα! Το τέλειο φαγητό για τον χειμώνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης πολύ θρεπτική για τα παιδάκια μας :-)
Καλώς τη Μαρίνα! Χαίρομαι που σου αρέσει η σουπίτσα, είναι εύκολη αλλά
Διαγραφήνόστιμη και για όλη την οικογένεια.
Τώρα με το κρύο είναι ότι πρέπει!
ότι πρέπει για το κρύο που έχουμε σήμερα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, είναι και πολύ χορταστική αλλά και νόστιμη.
ΔιαγραφήΓια το κρύο εξαιρετική!
τελεια!κανω μια παρομοια με γαλα καρυδας και καροτο και τζιντζερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή cook, εξαιρετική και η δική σου πρόταση με άγγιγμα εξωτικό!
ΔιαγραφήΜου άρεσε.
Μια επόμενη φορά θα δοκιμάσω και το γάλα καρύδας. Κάρυ έβαλες ή την
άφησες μόνο με το τζίντζερ;
Οι σούπες δεν είναι το "φόρτε" μου το έχω γράψει μάλλον αρκτές φορές, και καταλήγω να γίνομαι γραφική, αλλά όταν έχουν υφή σαν αυτή που διακρίνω στις φωτογραφίες σου Ελένη μου, είναι σίγουρο πως θα τις δοκιμάσω, γιατί αυτό το "πηχτούτσικο" είναι που τις κάνει πιο "χορταστικές" στα μάτια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην αγάπη μου για τα μπαχαρικά την ξέρεις ήδη, οπότε αν το κρύο συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό κανά μήνα... 2-3 χορτόσουπες μέσα στο μήνα θα τις φάμε και θα πούμε κι' ένα τραγούδι :-)))
Χαιρετισμούς πολλούς.
Πίστεψέ με, Πηνελόπη μου, ότι είναι εκτός από νόστιμη πολύ χορταστική.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκετά πηχτή-αυτό το κανονίζεις εσύ-με ωραίο χρώμα και εξαιρετική γεύση.
Τα μπαχαρικά της ταιριάζουν πολύ. Μια δοκιμή θα σε πείσει!
Χαιρετισμούς και φιλιά από τα ξένα.