Μια πολύ ωραία και νόστιμη συνταγή με αγκινάρες γεμιστές με κιμά, καλυμμένες από μία κρέμα γιαουρτιού και όχι μπεσαμέλ!
Μπορούν να σερβιριστούν στο μεσημεριανό, Κυριακάτικο τραπέζι ή να προσφερθούν
ως ορεκτικό σε έναν εορταστικό μπουφέ.
Εάν δεν σας κουράζει το καθάρισμα της αγκινάρας, δοκιμάστε το με φρέσκες αγκινάρες. Διαφορετικά χρησιμοποιείστε τις κατεψυγμένες.Πάντως με τις φρέσκες αγκινάρες θα έχετε ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.
Τα Υλικά
8-9 μέτριες φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες
0 χυμός δύο ζουμερών λεμονιών
250γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
3 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή βασιλικός
1 κ. σ. πελτές τομάτας
100 ml λευκό ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
⅓ φλιτζανιού τριμμένο τυρί
Για την Κρέμα
2 αυγά
2 κ. σ. αλεύρι
⅔ φλιτζανιού τριμμένο τυρί, όχι πολύ αλμυρό
⅓ κ. γλ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Πριν απομακρύνουμε τον κιμά από τη φωτιά, προσθέτουμε και το μαϊντανό ή το βασιλικό
ψιλοκομμένο.
και καλύπτουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 160⁰ C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου