Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Αγκινάρες με Κιμά και Γιαούρτι - Artichokes with Minced Meat and Greek Yogurt

 Μια πολύ ωραία και νόστιμη συνταγή με αγκινάρες γεμιστές με κιμά, καλυμμένες από μία κρέμα γιαουρτιού και όχι μπεσαμέλ!

Μπορούν να σερβιριστούν στο μεσημεριανό, Κυριακάτικο τραπέζι ή να προσφερθούν ως ορεκτικό σε έναν εορταστικό μπουφέ.




Εάν δεν σας κουράζει το καθάρισμα της αγκινάρας, δοκιμάστε το με φρέσκες αγκινάρες. Διαφορετικά χρησιμοποιείστε τις κατεψυγμένες.Πάντως με τις φρέσκες αγκινάρες θα έχετε ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο.

 

Τα Υλικά

 

8-9 μέτριες φρέσκες αγκινάρες, καθαρισμένες

0 χυμός δύο ζουμερών λεμονιών

250γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 ξηρό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

3 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος ή βασιλικός

1 κ. σ. πελτές τομάτας

100 ml λευκό ξηρό κρασί

60 ml ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

φλιτζανιού τριμμένο τυρί

 

Για την Κρέμα 

2 αυγά

2 κ. σ. αλεύρι

φλιτζανιού τριμμένο τυρί, όχι πολύ αλμυρό

κ. γλ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι




 

Οδηγίες

 




Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις διατηρούμε μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού.




 

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μέσα σ' ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.  Προσθέτουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ, 100ml νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαγειρευτούν τα υλικά.

Πριν απομακρύνουμε τον κιμά από τη φωτιά, προσθέτουμε και το μαϊντανό ή το βασιλικό ψιλοκομμένο.


 



Βράζουμε τις αγκινάρες για πέντε λεπτά μέσα στο νερό με το χυμό των λεμονιών και λίγο αλάτι. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε μέσα σ' ένα πυρέξ ή ταψί λαδωμένο. Τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 





Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, τα
του τυριού  και πιπέρι.







Γεμίζουμε τις αγκινάρες με κιμά 







και καλύπτουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.



 

Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου