Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Μπισκότα με Σοκολάτα και Νιφάδες Βρώμης - Chocolate and Oat Cookies


Τα νηστίσιμα αυτά μπισκότα Σοκολάτας χωρίς αλεύρι αλλά με νιφάδες Βρώμης είναι πανεύκολα, σούπερ νόστιμα και θρεπτικά, ιδανικά για μικρούς και μεγάλους!





Μας χαρίζουν δύναμη και ενέργεια, διότι η Βρώμη προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, πυρίτιο, ψευδάργυρο κ. ά.


Επίσης είναι η μοναδική πηγή μιας ιδιαίτερης ομάδας αντιοξειδωτικών, των  αβενανθραμιδών,  που πιστεύεται ότι έχουν σημαντικά προστατευτικά αποτελέσματα έναντι των καρδιακών παθήσεων.
Η βιταμίνη Β που περιέχει συντελεί σε έναν καλύτερο και ανενόχλητο νυχτερινό ύπνο!

Τα Υλικά

300γραμ. νιφάδες βρώμης, η μισή ποσότητα αλεσμένη στο multi
3 κ. σ. μέλι
3 κ. σ. ταχίνι από αναποφλοίωτο σουσάμι
Μία τσιμπιά αλάτι
½ κ. γλ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
½  κ. γλ. baking powder


100γραμ. κομματάκια πικρής σοκολάτας



Οδηγίες





Μέσα σ΄ένα μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης, το baking powder, την κανέλα, το αλάτι, το μέλι και το ταχίνι.












Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.











Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα ή τις σταφίδες και ανακατεύουμε,  μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για δέκα λεπτά.











Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης με ένα κουτάλι της σούπας και τα τοποθετούμε, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, μέσα σε ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.












Ψήνουμε στους 170 C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να σκουρύνουν και να ροδίσουν.








Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε μέσα στο ταψί, μέχρι να κρυώσουν.
Κατόπιν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύουμε.


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια: