Κάθε Τσικνοπέμπτη σκεφτόμαστε να ετοιμάσουμε, εκτός από τη συνηθισμένη
ποικιλία ψητών κρεατικών, και κάτι άλλο διαφορετικό αλλά πολύ γευστικό!
Για να σας διευκολύνω σας έχω κι εγώ μια πρόταση για εύκολο και λίγο
εξωτικό σουβλάκι, αρκετά εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο: μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου
με γιαούρτι και μπαχαρικά, ψημένα με ανανά, πιπεριά και κρεμμύδι.
Το κρέας του κοτόπουλου διατηρείται και μετά το ψήσιμο πολύ μαλακό, νοστιμότατο
από τα μπαχαρικά και αρωματισμένο τέλεια από τον ανανά και τα λαχανικά.
Δοκιμάστε τα!
Τα Υλικά
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
5-6 φέτες ανανάς κονσέρβα, καλά στραγγισμένες από το σιρόπι
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε
καρέ
2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
10 ξυλάκια για σουβλάκια που τα έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό για μία ώρα
Για τη Μαρινάδα
150γραμ. γιαούρτι παραδοσιακό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην
πρέσα
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κουταλάκι κάρυ σκόνη
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά μείγμα μπαχαρικών ταντούρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Δια το Σερβίρισμα
Ένα βαζάκι σπιτική πικάντικη κέτσαπ ή του εμπορίου
Οδηγίες
Προσθέτουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου και τις ανακατεύουμε, για να
καλυφθούν από τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον
δύο ώρες.
Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου πάνω στη ζεστή και λαδωμένη
σχάρα. Τα ψήνουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα γυρίζουμε απ’ όλες
τις πλευρές.
Τα σερβίρουμε ζεστά με σπιτική κέτσαπ και μια πράσινη σαλάτα εποχής.
Καλή όρεξη και καλή Τσικνοπέμπτη!
Ελεν μου αρέσει πολύ το εξωτικό σουβλάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο ανανάς είναι ένα από τα φρούτα που αγαπώ στα φαγητά.
Καλές απόκριες :)
Καλησπέρα, Marion!
ΔιαγραφήΠράγματι ο ανανάς ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο και του χαρίζει εξαιρετική νοστιμιά.
Και σ΄εμένα αρέσει πολύ και τον χρησιμοποιώ και στα Κινέζικα πιάτα.
Σου προτείνω δοκιμή!