Ένας πειραματισμός μου που στέφθηκε με επιτυχία και έδωσε ένα ιδιαίτερο
κέικ. αρωματικό, με χρώμα, καθόλου γλυκό αλλά πολύ νόστιμο που θα το αγαπήσετε,
αρκεί να σας αρέσουν τα υλικά του!
Το καλαμποκάλευρο το χρύσισε, ενώ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι του
έδωσαν την απαιτούμενη υγρασία.
Οι φλοίδες του λεμονιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στο εσωτερικό του αλλά και
στην εξωτερική του διακόσμηση. Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
(Για φόρμα 26cm)
(Για φόρμα 26cm)
230γραμ. αλεύρι Ντίνκελ
150γραμ. καλαμποκάλευρο
2 φακελάκια baking powder
3 μεγάλα αυγά
300γραμ. παραδοσιακό γιαούρτι
150 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
200γραμ. καστανή ζάχαρη
3-4 κουταλιές παπαρουνόσπορος
1 κουταλιά ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
Επί πλέον
Ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
4 κομμάτια γλυκό κουταλιού λεμόνι, κομμένο σε λωρίδες
Οδηγίες
Χτυπάμε πολύ καλά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Ελαττώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο και κατόπιν το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι κουταλιά-κουταλιά.
Ελαττώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σε ροή το ελαιόλαδο και κατόπιν το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι κουταλιά-κουταλιά.
Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό αλεύρι, τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι σφιχτό αλλά απαλό και θα φουσκώσει αρκετά.
Βρέχουμε με νερό το αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε εσωτερικά τη φόρμα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για 50 περίπου
λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν κάνουμε το τεστ με ένα μαχαίρι και έχει ψηθεί, το βγάζουμε από το
φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα.
Κατόπιν το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε προσεκτικά τα χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πάνω σε συρμάτινη βάση.
Κατόπιν το ξεφορμάρουμε, ξεκολλάμε προσεκτικά τα χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πάνω σε συρμάτινη βάση.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου