Ένα νοστιμότατο, αρωματικό και πολύ
εμφανίσιμο Ελιόψωμο!
Είναι ένα ιδανικό, θρεπτικό και υγιεινό πρωινό ή κολατσιό, στο σχολείο ή το
γραφείο. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα υλικό και προ πάντων καθόλου
αλλαντικό.
Γίνεται εξίσου νόστιμο και χωρίς το τυρί, σε μια νηστίσιμη εκδοχή.
Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
Για το Ψωμί
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
100ml χλιαρό νερό
½ κιλό αλεύρι για ψωμί
220ml χλιαρό νερό
½ κουταλάκι αλάτι
Λίγο αλεύρι έξτρα
Για τη Γέμιση
1 φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε ροδέλες
150γραμ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 κουταλιές κέτσαπ, σπιτική ή του εμπορίου
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη ή δυόσμος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη Φόρμα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά άσπρο ή μαύρο σουσάμι
Οδηγίες
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα , τη βάζουμε μέσα σ΄ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη
σκεπάζουμε και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
υλικά της γέμισης
και τη φόρμα.
Αλείφουμε τη ζύμη με την κέτσαπ και εν συνεχεία σκορπίζουμε κατά μήκος τα
υλικά της γέμισης. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε μέσα στη φόρμα. Δεν πειράζει, αν κάπου
σπάσει η ζύμη, όταν ψηθεί, δεν θα φαίνεται καθόλου.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μία καθαρή πετσέτα και περιμένουμε τη ζύμη να
ξαναφουσκώσει.
Ψήνουμε στους 170º C στον αέρα για περίπου 45
λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Για να είναι έτοιμο το ψωμί, πρέπει να έχει
χρυσίσει η επιφάνειά του.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο.
Καλή επιτυχία!
ότι το νόστιμο ψωμί ελιά. Είμαι νέος σας follower. Ελπίζω, επίσης, θα γίνει το νέο μου follower. Μπορείτε επίσης να αφήσετε σχόλια σε Έλληνες, αν θέλετε, σας ευχαριστώ! γειά σου
ΑπάντησηΔιαγραφήGrace
That’s amore
http://thatisammore.blogspot.it/