Λουκουμάδες μεγάλοι σαν Donuts, αρωματισμένοι με
βανίλια ή λεμόνι, αφράτοι και μαστιχωτοί, σερβιρισμένοι όχι με μέλι αλλά με λευκό
γλάσο, ζάχαρη ή σοκολάτα. Ένας πειρασμός για μικρούς και μεγάλους!
Τα Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Ελαιόλαδο ελαφρύ ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
100γραμ. σοκολάτα λιωμένη
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη με 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
½ φλιτζάνι λευκό γλάσο
Οδηγίες
Κοσκινίζουμε μέσα σ΄ένα βαθύ μπωλ το αλεύρι αι το αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια
και τη μαγιά.
Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος και περιμένουμε να
φουσκώσει η ζύμη.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και τη βάζουμε
πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο. Κόβουμε με ένα τσέρκι στρογγυλά κομμάτια
και με ένα μικρότερο κόβουμε και αφαιρούμε το κέντρο τους.
Αξιοποιούμε και τη ζύμη που περισσεύει, μέχρι να τελειώσει.
Αφήνουμε τους λουκουμάδες να φουσκώσουν πάλι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι.
Τηγανίζουμε λίγους-λίγους τους λουκουμάδες,
μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμοι, τους αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό
χαρτί. Κατόπιν τους τυλίγουμε σε ζάχαρη με κανέλα ή τους βουτάμε σε λιωμένη
σοκολάτα ή λευκό γλάσο.
Καλή επιτυχία!
τι χαριτωμενα λουκουμαδακια,τοσο εμφανισιμα!τρως ενα...ε μετα λες δεν θα δοκιμασω και την αλλη γευση??ε μετα να μην δοκιμασω και την αλλη...?Φαινονται λαχταριστα και πεντανοστιμα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα!
ΔιαγραφήΓίνονται δελεαστικότατα!
Καλή σου μέρα.
Μα τι υπέροχοι λουκουμάδες Ελενάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστοί και σούπερ νόστιμοι!
Πολλά φιλιά!
Έλενα μου κερνάω με ζεστό καφεδάκι!
ΔιαγραφήΤαιριάζουν καταπληκτικά.
Φιλάκια
Έλενα μου κερνάω με ζεστό καφεδάκι!
ΔιαγραφήΤαιριάζουν καταπληκτικά.
Φιλάκια
Τα ντόνατς θέλουν και πουρέ πατάτας στο μείγμα...
ΑπάντησηΔιαγραφή