Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό κέικ, με χρώμα και ψήγματα σοκολάτας, χωρίς
πολλά αυγά και καθόλου βούτυρο.
Με αυτό θα συνοδεύσουμε το τσάι, τη ζεστή σοκολάτα και τον καφέ μας αλλά ταιριάζει
ιδανικό και με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού!
Δοκιμάστε το, όπως εσείς θέλετε!
Τα Υλικά
350γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 τσιμπιά αλάτι
2 ½ κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια ξύσμα αψέκαστου πορτοκαλιού
½ κουταλάκι ξύσμα αψέκαστου λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη, καστανή ή λευκή
2 μέτρια αυγά
120ml ελαιόλαδο
200ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
⅔ του φλιτζανιού
αποξηραμένα Cranberries (Κράνα)
½ φλιτζάνια νιφάδες πικρής σοκολάτας
Για τη φόρμα
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Βουτυρώνουμε μία μέτρια φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε. Τη χτυπάμε
ανάποδα, για να πέσει το επιπλέον αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και το baking powder.
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι και τρίβουμε τις φλοίδες τους με ψιλό
τρίφτη. Ετοιμάζουμε το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.
Τελευταία προσθέτουμε στο χυλό του κέικ τα κράνα και τις νιφάδες σοκολάτας
και ανακατεύουμε, για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στον αέρα στους 170º C για 50 λεπτά ή μία ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.
Πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι, αν έχει
ψηθεί.
Όταν είναι έτοιμο το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια συρμάτινη βάση και το
αφήνουμε να κρυώσει.
Κοσκινίζουμε στην επιφάνειά του ελάχιστη ζάχαρη άχνη.
Το κόβουμε και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Πολύ ωραίο Ελένη, προς το παρόν κάνουμε διάλειμμα από τα κέικ, πάμε σε μηλόπιτες και πορτοκαλόπιτες αυτά ζητάει η παρέα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό ΣΚ
Πολύ καλά κάνετε Ξανθή μου. Κι αυτό έχει πορτοκάλι και είναι πολύ αρωματικό.
ΔιαγραφήΌταν βρεις χρόνο για κέικ, δοκίμασε το.
Καλό βράδυ.
Περνάω την φάση των κράμπερις... οποτε εχω πολλά για να βάλω στο κέικ χα χα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα λοιπόν μία άλλη πρόταση για να τα αξιοποιήσεις.
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
ελενη φαινετα τοσο λαχταριστο το κεικ σου,ετσι στιβαρο και αρωματικο,να ειχα ενα κομματακι τωρα με τον καφε μου...αχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη εβδομαδααααα!!!!!!
Καλή εβδομάδα, Κική!
ΔιαγραφήΕίναι αρκετά νόστιμο, αρωματικό και αφράτο.
Πώς θα μπορούσα να σε κεράσω λίγο κέικ για το καφεδάκι σου;
Πολύ ωραίο φαίνεται! Ευχαριστούμε! Αν θέλεις, πέρνα μια βόλτα κι από δω: http://plektomaniac.blogspot.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ ευχαριστώ πολύ Ειρηνάκι!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ελένη μου!! Σκέτη νοστιμιά το κέικ σου!!! Ταιριάζουν υπέροχα το πορτοκάλι με τα cranberries!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!
Καλησπέρα, Κική μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε ο συνδυασμός των υλικών του κέικ.
Πολλά φιλιά
Το πορτοκάλι με τα cranberries είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς, δροσερός και πολύ ιδιαίτερος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει και η πινελιά της σοκολάτας, προσδίδει στο σύνολο!
Φιλιά
Καλησπέρα Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΌντως τα υλικά έδεσα πολύ γευστικά και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο.
Και η σοκολάτα έδωσε ένταση!
Φιλιά
Ωραίος συνδυασμός αρωμάτων, Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οπτικά φαίνεται εξαιρετικά αφράτο το κεϊκ σου.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Πηνελόπη μου και στους εμάς άρεσε πολύ αυτό το κέικ και το έφτιαξα πάλι.
ΔιαγραφήΕίναι νόστιμο, αρωματικό και κρατάει φρέσκο αρκετές μέρες.
Σου το προτείνω.
Φιλάκια