Πανεύκολο Μωσαϊκό ή Σαλάμι Ψυγείου, χωρίς αυγά, με γεύση Ινδοκάρυδου και
Σοκολάτας και ενισχυμένη με λίγα φουντούκια!
Το παγώνουμε στην κατάψυξη και για να το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγο σε
θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα το κόψουμε εύκολα σε φέτες και θα το σερβίρουμε
μόνο του ή με παγωτό.
Κανείς δεν θα του αντισταθεί! Δοκιμάστε το!
Τα Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα ολικής αλέσεως
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές Μερέντα
3 κουταλιές άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο
3 κουταλιές Ινδοκάρυδο
½ φλιτζάνι ψημένα και χονδροκομμένα φουντούκια
1 σφινάκι κονιάκ
3-4 κουταλιές επί πλέον Ινδοκάρυδο και
1 κουταλάκι κακάο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το Ινδοκάρυδο, το λιωμένο βούτυρο και το
κονιάκ και τη Μερέντα και ανακατεύουμε.
Κατόπιν προσθέτουμε το κακάο
και μετά τα μπισκότα, σπασμένα με το χέρι σε
μικρά κομμάτα.
Ανακατεύουμε καλά και τελευταία προσθέτουμε και τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα του Μωσαικού και με τη βοήθεια ενός κουταλιού του δίνουμε
το σχήμα σαλαμιού.
Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά, σαν καραμέλα. Τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο, για να κρατήσει το σχήμα του.
Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά, σαν καραμέλα. Τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο, για να κρατήσει το σχήμα του.
Το παγώνουμε για 2 περίπου ώρες και μετά το διατηρούμε στη συντήρηση για
3-4 ημέρες.
Κόβουμε το Μωσαϊκό σε φέτες και το σερβίρουμε μόνο του ή με παγωτό βανίλια.
TIP
Αν το θέλουμε περισσότερο σοκολατένιο, μπορούμε, πριν το σερβίρουμε να το
καλύψουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τα το πασπαλίσουμε με τριμμένα φουντούκια
ή τρούφα σοκολάτας γάλακτος.
Η επιλογή δική σας.
τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, κερνάω!
ΔιαγραφήΤέλειο, τέλειο!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το θέλω πιο σοκολατένιο. Είναι ιδανικό για τώρα το καλοκαίρι έτσι όπως είναι!
Μπράβο Ελένη. Σούπερ συνταγή για τις ζεστές μέρες. Σε δροσίζει και σε χορταίνει ταυτόχρονα!
Καλημέρα και καλό μήναααααααααααα
Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΚαι σ΄εμένα άρεσε περισσότερο χωρίς επί πλέον σοκολάτα.
Άρεσε σε όλους που κεράστηκαν!
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια!
Φανταστικό το μωσαϊκό σου Ελένη μου!! Σούπερ και με την προσθήκη καρύδας το απογείωσες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό μήνα!
Ευχαριστώ πολύ, Κική μου! Το Ινδοκάρυδο άρεσε πολύ!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και σ΄εσένα!
Πολλά φιλάκια
Αμάν πρωί πρωί λέμε!!! Αμαν! Κουκλάκι το γλυκάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΦιλάκια
Γιατι γράφουμε και δε φαίνεται; Έλεγα λοιπόν , αμάν πρωί πρωί μ' αυτές τις φωτογραφίες! Αμάν! Πάντως κουκλάκι το γλυκάκι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάρθα μου, γιατί έχω ρυθμίσει να ελέγχω εγώ πρώτα τα σχόλια και μετά να δημοσιεύονται.
ΔιαγραφήΔυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που γράφουν ανώνυμα ότι θέλουν!
Πολύ μου αρέσει η απουσία αυγών Ελένη, όπως και ο γενικότερος συνδυασμός υλικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜερέντα, καρύδα, ζαχαρούχο, μπισκότα, κακάο! Γεύσεις αγαπημένες δεμένες σε μια μπουκιά!
Υπέροχο, κλασικό και αγαπημένο γλυκάκι!
Καλό μήνα
Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΜε τα αυγά είναι η παλιά κλασική συνταγή, όταν τα αυγά ήταν περισσότερο "αθώα"!
Σήμερα επιβάλλεται να προσέχουμε.
Καλό μήνα και καλό απόγευμα!
Υπέροχο, Ελένη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποφεύγω να τρώω κορμό όταν μου τον σερβίρουν
γιατί δεν με ενθουσιάζει η ιδέα του ωμού αβγού {οι περισσότερες συνταγές το περιλαμβάνουν}!
Ο δικό σου όμως..μμμμμμ!!!
Καταγράφηκε..
Καλησπέρα, Στέλλα!
ΔιαγραφήΚαι σ΄εμένα δεν αρέσει η μυρωδιά του ωμού αυγού-το θεωρώ και επικίνδυνο!
Αυτόν τον τρως άφοβα.
Καλή επιτυχία, όταν το φτιάξεις, αν και για σένα θα είναι παιχνίδι!
Φιλιά
Πολύ ωραία η πρόταση για το μωσαϊκό αυτό, είναι αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκό από τα παλιά. Υπέροχο θα είναι με την καρύδα και πράγματι πιο light σε σχέση με άλλες συνταγές που έχουν αρκετό βούτυρο ή αβγά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα!
Όντως μαμαδίστικο γλυκάκι, πανεύκολο και αγαπημένο!
ΔιαγραφήΤο Ινδοκάρυδο ταιριάζει πάρα πολύ με τη σοκολατένια γεύση και το κάνει λίγο διαφορετικό.
Καλό μήνα και σ΄εσένα!
Καλό απόγευμα