Ένα πανεύκολο, πολύ αφράτο και νοστιμότατο κέικ, αρωματισμένο με τη
μοναδική Μαστίχα Χίου, που το κάνει ξεχωριστό. Μικρές ψηφίδες από ζαχαρωμένες
φλοίδες εσπεριδοειδών χαρίζουν χρώμα και εξαιρετική γεύση.
Διατηρείται φρέσκο και λαχταριστό και τις επόμενες μέρες. Αν δεν
καταναλωθεί αμέσως μπορεί να πάει και μέχρι την παραλία ή το σχολείο! Εξαρτάται
από την εποχή!
Αν μείνει στο σπίτι είναι ιδανικό για να συνοδεύσουμε το απογευματινό μας
καφεδάκι και να απολαύσουμε άρωμα και γεύση.
2 φλιτζάνια/250γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι/250ml γάλα πλήρες
125γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
2 ½ κουταλάκια baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι/185γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι μαστίχα, τριμμένη με μία κουταλιά ζάχαρη
⅔ φλιτζανιού ζαχαρωμένες φλοίδες εσπεριδοειδών, ψιλοκομμένες
Διακόσμηση
1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές πολύχρωμη τρούφα
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατεύσουν.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα,
για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί, κάνουμε το τεστ με τη λεπίδα ενός
μαχαιριού.
Το βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για δέκα λεπτά μέσα στη φόρμα.
Μετά το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, πάνω σε συρμάτινη βάση.
Διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη και πολύχρωμη τρούφα.
Καλημέρα Ελένη μου... πολύ ωραίο και αρωματικό έγινε το κέικ σου! Ζηλευτό θα έλεγα αν κι εγώ... αδύνατον να βάλωσε κέικ μαστίχα γιατί δεν θα το φάνε... βάζω ελάχιστη στο σάμαλι και σε ρυζόγαλο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλή σου μέρα!
Καλημέρα, Κική μου, καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΛυπάμαι που δεν σας αρέσει η μαστίχα αλλά είναι το βασικό συστατικό αυτού του κέικ. Μπορείς να βάλεις ελάχιστη;
Ταιριάζει πολύ με τα ζαχαρωμένα φρούτα.
Φιλιά
Εγώ πάλι θα βάλω μαστίχα και θα βγάλω τα καραμελωμένα φρουτάκια και θα το απολαύσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φρουτάκια ψιλοκομμένα δεν φαίνονται πολύ, όταν τα τρως, Μάρθα μου!
ΔιαγραφήΠάντως, κάθε συνταγή επιδέχεται αρκετές αλλάγές και προσαρμογές.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Μαστίχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη τόσο όσο και η βανίλια :-))
Και η προσθήκη μαύρη ζάχαρης σαφώς μαζί με τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή θα το κάνουν πιο "ζουμερο" στην υφή του.
Καλημέρα, καλή μου Πηνελόπη!
ΔιαγραφήΌντως γίνεται εξαιρετικό, μαλακό και αρωματικό.
Την επομένη φορά θα κεράσω!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Φιλιά
Για μένα που λατρεύω την μαστίχα, το ιδανικό κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Ελενάκι, καλό σου απόγευμα!
Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει, Έλενα!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες από τις διακοπές σου.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
Φιλάκια
Εγώ πάλι το τσακίζω όπως είναι και με τη μαστίχα και τα φρουτάκια! Υπέροχο κέηκ!!! Καλό απόγευμα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Έφη!
ΔιαγραφήΚι εμείς το τσακίσαμε, χωρίς να παραλείψουμε κανένα συστατικό του και μας άρεσε πολύ!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Καλησπέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ σήμερα μ΄ αρέσει πολύ.
Είναι όμορφο, αρωματικότατο και πεντανόστιμο!
Φιλιά σας πολλά και καλό Σ/Κ!
Z.
Καλημέρα, Ζαμπία μου, και καλή εβδομάδα!
ΔιαγραφήΚρίμα που δεν έμεινε για να κεράσω μια -έστω- ζουμερή και αρωματική φετούλα!
Είναι εύκολο κέικ με ξεχωριστή γεύση.
Καλό φθινόπωρο να έχουμε!
Φιλάκια