Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Φιλέτα Ψαριού με Ταϊλανδέζικη Σάλτσα


Νοστιμότατα Φιλέτα Ψαριού, φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μια πικάντικη εξωτική σάλτσα όλο χρώμα και αρώματα!  Είναι πανεύκολα, εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν ευχάριστα με τη μοναδικά γεύση της σάλτσας τους!
Ιδανικά για όσους αγαπούν το ψάρι και τα αρώματα της Ασιατικής Κουζίνας!





Τα Υλικά
(Για 6 μερίδες)

6 κομμάτια φιλέτο ψαριού
3 κουταλιές corn flour
½ κουταλάκι φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη στην πρέσα
Αλάτι
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
5-6 φύλλα κάρυ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ouster cause
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
1 κουταλάκι σκόνη chili
1 κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κύμινου
2 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι σκόνη κουρκουμά (turmeric)

Οδηγίες



Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε.  Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ με μια κουταλιά ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά τα φιλέτα. 
Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 τουλάχιστον λεπτά.








Μετά από περίπου μισή περίπου ώρα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι. Πασπαλίζουμε με corn flour το ψάρι και το τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές του. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε σε ένα πιάτο, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και το διατηρούμε ζεστό.




Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.






Βάζουμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ζάχαρη και τα ντοματάκια και τα πολτοποιούμε.






Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπαχαρικά.












Όταν μοσχομυρίσουν προσθέτουμε τον πολτό από το μπλέντερ, το κάρυ και βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.





Τότε προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα  δύο λεπτά από κάθε πλευρά. 
Αν η σάλτσα μας έχει πήξει, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό.
Δοκιμάζουμε στο αλάτι και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.





Σερβίρουμε το ψάρι ζεστό με τη σάλτσα του και το συνοδεύουμε Ασιατικά, δηλαδή με ρύζι, Τηγανητό ή με Κουρκουμά.



Καλή όρεξη! 

20 σχόλια:

  1. Ελενάκι, πανέμορφο πιάτο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις!Εντυπωσιακό και το σερβίρισμα, το ρυζάκι σε σχήμα ψαριού είναι φοβερό!!!
    Καλό μήνα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενάκι, χαίρομαι που πρόσεξες τη λεπτομέρεια! Ας ευχαριστήσουμε πρώτα το μάτι!
      Καλό μήνα και σ' εσένα, με υγεία και καλό σου απόγευμα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Τέλειο και εύκολο φαίνεται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες, Έλενα!
      Είναι όντως εύκολο και νόστιμο. Προτείνω μία δοκιμή!

      Διαγραφή
  3. Ένα πιάτο απαράμιλλης ομορφιάς και ακατάσβεστου πάθους.Με εμφανή τα πικάντικα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την έξτρα νοστιμιά,τα ακαταμάχητα μπαχαρικά που οδηγούν σε μεγάλες γευστικές εξάρσεις, το ΄΄ήσυχο ΄΄ψάρι μεταμορφώνεται.Αργοκοιμάται στην ερυθρά θάλασσα με συντροφιά ψάρια λευκά και εξίσου νόστιμα.Αυλακώνουν τα κόκκινα μονοπάτια αφήνοντας ευωδιαστά κύμματα και συντροφεύουν την απλότητα και τη μοναχικότητα του ρυζιού.
    Ένα φαγητό του οποίου τα αρώματα διασπούν εύκολα την προσοχή.Η φίνα παρουσίαση ενεδρεύει για την παγίδευση μυαλού και ματιών.Η απλότητα ενθουσιάζει.Η γεύση κερδίζει.
    Καλό μήνα Ελένη μου!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, Φωτεινή μου, το περιέγραψες εξαιρετικά! Όντως υπάρχει μεταμόρφωση ενός ήρεμου υλικού, του ψαριού, και η πικάντικη σάλτσα του δημιούργησε πολλές γευστικές εξάρσεις! Ας είναι καλά τα αρώματα και η γεύση των υλικών της!
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Θαυμάζω το άψογο σερβίρισμα, αλλά και τις εξωτικές νότες του πιάτου σου Ελένη μου!
    Φιλάκια, καλό μήνα, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Έλενά μου! Σε ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιό σου!
      Καλό μήνα και καλό απόγευμα!
      Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Πως μ' αρέσουν αυτά τα εξωτικά πιάτα και πως θα ήθελα να έβρισκα κι εγώ υλικά όπως φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ή φύλλα κάρι που θα είναι αρωματικά φαντάζομαι και θα δίνουν την χαρακτηριστική νότα Ανατολής στο φαγητό! Τυχεροί όσοι το δοκίμασαν, φαίνεται νοστιμότατο!
    Καλό μήνα & καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Dark, τίποτα δεν είναι δύσκολο!
      Κόλιανδρο υπάρχει κάποιες φορές στα μεγάλα ΣΜ και φύλλα κάρυ έχω εγώ. Γράψε μου e mail, πού μένεις, μήπως και μπορέσω να σου δώσω, όταν έρθω στην Ελλάδα. Περιμένω.
      Καλό μήνα και καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφο και νόστιμο πιάτο,μου άρεσε πολύ,και ετσι όπως είναι λίγο καυτερό είναι πολυ του γούστου μου,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι, Νέλη μου, που σου άρεσε!
      Να το δοκιμάσεις, αξίζει και είναι πολύ εύκολο.
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. Αυτή η σάλτσα είναι πραγματικά το κάτι άλλο!!
    Θα δίνει φανταστική γεύση στα φιλέτα!
    Πολύ όμορφο και ιδιαίτερο το πιάτο σου Ελένη!
    Καλό μήνα και καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
      Η πικάντικη αυτή σάλτσα κένει το ψάρι πολύ ενδιαφέρον! Είναι απλή και εύκολη.
      Αν τη δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  8. Καλοσερβιρισμένο και νοστιμότατο! Η σάλτσα πρέπει να είναι τόσο αρωματική.... Ελένη μου θα το δοκιμάσω! Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Σοφία μου, σ' ευχαριστώ πολύ!
      Και βέβαια να τη δοκιμάσεις και να μου πεις, αν τη βρήκες νόστιμη. Περιμένω!
      Καλό μήνα και καλό απόγευμα.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  9. Ως σχόλιο, το μόνο που θα γράψω Ελένη μου, είναι ότι αυτή την σάλτσα πρέπει να την δοκιμάσω. Μπορεί να μην διαθέτω ouster cause, αλλά κάτι θα κάνουμε...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια πρέπει να δοκιμαστεί, καλή μου Πηνελόπη!
      Να χρησιμοποιήσεις μια άλλη σάλτσα που έχεις, ξέρεις εσύ!
      Περιμένω σχόλια.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  10. Ένας εξωτικός κόσμος στο πιάτο μας! Τι ωραία συνταγή! Ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη! Και η παρουσίαση σου βέβαια πολύ προσεγμένη, όπως πάντα!
    Τα φιλιά μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Αναστασία μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Καλό σου απόγευμα.
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή