Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τούρτα Φράουλα


Μια τούρτα όλο χρώμα, υπέροχο άρωμα και γεύση, με φρέσκιες φράουλες, αφράτη κρέμα με σαντιγί, τυρί κρέμα και κομμάτια μπισκότου σοκολάτας.  
Όμορφη και εμφανίσιμη, εορταστική και ξεχωριστή για να τη μοιραστούμε και να την απολαύσουμε με όποιον αγαπάμε!





Τα Υλικά

2 δίσκοι παντεσπάνι σοκολάτας, στρογγυλοί ή σε σχήμα καρδιάς
1 φλιτζάνι  έτοιμη σοκολάτα ρόφημα, χλιαρή

Για την κρέμα

400γραμ. κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο
300γραμ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4-5 κουταλιές μαρμελάδα φράουλας
10 μπισκοτάκια OREO, θρυμματισμένα

Για τη διακόσμηση

300γραμ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι τρίμμα πικρής σοκολάτας
½ φλιτζάνι σιρόπι από γλυκό κουταλιού φράουλα ή κεράσι


Οδηγίες

Φτιάχνουμε μία δόση παντεσπάνι σοκολάτας, όπως περιγράφεται εδώ, ή αγοράζουμε δύο δίσκους έτοιμο παντεσπάνι και το κόβουμε σε σχήμα καρδιάς.
Ετοιμάζουμε το ρόφημα σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί, το οποίο έχουμε χτυπήσει με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να γίνει κρέμα. Ανακατεύουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα OREO.

Συναρμολόγηση






Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιού.
Βάζουμε το μισό σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το μισό ρόφημα σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι απλώνουμε πάνω δύο κουταλιές μαρμελάδα φράουλα.





Χωρίζουμε το μείγμα της κρέμας σαντιγί σε δύο μέρη. Το ένα το αφήνουμε λευκό και στο άλλο προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη σαντιγί με τα μπισκότα πάνω από το παντεσπάνι. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το βρέχουμε με το υπόλοιπο ρόφημα σοκολάτας. Απλώνουμε πάλι δύο κουταλιές μαρμελάδας.







Καλύπτουμε την τούρτα με τη λευκή σαντιγί, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά της.
Διακοσμούμε με τα τρίμματα πικρής σοκολάτας και τις φρέσκες φράουλες. Με ένα πινελάκι βρέχουμε τις φράουλες με το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού, για να μην μαραθούν μέσα στο ψυγείο.




Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες, πριν το κόψουμε.
Όταν έχει σταθεροποιηθεί η κρέμα, το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε.



Καλή επιτυχία!


TIPS
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε το παντεσπάνι από την προηγουμένη ημέρα.
  • Αν μας έχουν περισσεύσει κομμάτια πικρής σοκολάτας, χρησιμοποιώντας το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες, φτιάχνουμε μόνοι μας τρίμματα.
  • Εκτός από φράουλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα φρέσκα berries, όποια μας αρέσουν.

39 σχόλια:

  1. Αν την είχα μπροστά μου θα την τσάκιζα, δεν θα άφηνα μπουκιά για τους υπόλοιπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, Λίλα μου!
      Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σου στείλω ένα μεγάλο κομμάτι, να τη δοκιμάσεις!

      Διαγραφή
  2. Υπεροχη ειναι Ελενη μου και ανελπιστα ευκολη να γινει! Διαβαζοντας τα υλικα πιστευω οτι και απο γευση ειναι σουπερ!
    Μπραβο, ζωγραφισες παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πολύ εύκολη, Μαρίνα μου!
      Και η γεύση της είναι καταπληκτική, γιατί τα υλικά "δένουν" πάρα πολύ.
      Σε ευχαριστώ πολύ. Να περάσεις υπέροχα και ξεχωριστά αύριο!

      Διαγραφή
  3. Που να βρούμε καλή μου Ελένη φράουλες φρέσκιες εδώ τέτοια εποχή;
    Σήμερα είναι και πάλι βαρύς χειμώνας!!!

    Μαρμελάδα διαθέτει το κατάστημα βέβαια, αλλά ίσως να αρκεστώ σε καταψυγμένα βατόμουρα που έχω κι' ένα κάποιο στοκ!!
    Καλημέρες πολλές-πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ, ευτυχώς, Πηνελόπη μου υπάρχουν φρούτα όλων των εποχών, άλλα ντόπια και άλλα εισαγωγής. Οι φράουλες, μάλιστα, είναι πολύ ωραίες, πολύ αρωματικές(!) και σε πολύ καλή τιμή, συγκρίνοντας με τα άλλα μούρα, που είναι πανάκριβα!
      Και τα βατόμουρα είναι υπέροχα κι αν έχεις και στοκ, τότε κανένα πρόβλημα.
      Φτιάξε εσύ ό τι θέλεις κι εγώ έρχομαι να δοκιμάσω!
      Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  4. Ελενάκι μου υπέροχη τούρτα!Πολύ εντυπωσιακή όσον αφορά και τη γεύση αλλά και την εμφάνιση!!!Σίγουρα θα μου άρεσε περισσότερο σε σχήμα καρδιάς!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου, χαίρομαι που σου άρεσε! Έχει και το χρώμα που την κάνει πολύ ελκυστική αλλά είναι και πολύ νόστιμη.
      Συμφωνώ μαζί σου, καρδούλα ψηφίζω κι εγώ!
      Πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή
  5. Μια καρδιά αφιερωμένη στην αγάπη.Αυτό προσωπικά γιορτάζω και αυτή την αγάπη την άδολη,την ειλικρινή,την άμεση,την αμέτρητη,την αλυσιδωτή,αυτή που δεν χρειάζεται αποσαφήνιση και αντικλείδια,αυτή που πηγάζει από τον θαυμασμό,τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια, πρέπει να τιμούμε κάθε μέρα.Σε κάθε κατεύθυνση.
    Και η αγάπη υμνείται με τη γλυκιά φιγούρα μιας ΄΄θερμής΄΄γεύσης,μιας ολοφώτεινης τούρτας,μιας ζωντανής διάθεσης,μιας ένθερμης καλωσύνης,μιας κυμαίνουσας νοστιμιάς.
    Για την ισχυροποίηση ,την ενίσχυση,την χωρίς εισαγωγές και προλόγους εξομολόγηση.Την κατάθεση χωρίς όρια και όρους, ψυχής.
    Καλή σου μέρα Ελένη μου,σου στέλνω πολλά,πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο όνομα αυτής της αγάπης που περιγράφεις την έφτιαξα κι εγώ, Φωτεινή μου!
      Να την τιμήσουμε και να ξαναθυμηθούμε πόσο ακριβή είναι και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας να τη διαφυλάξουμε. Κόκκινο "θερμό" το χρώμα της, λαμπερό και χαρούμενο!
      Πολλά πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Υπέρλαμπρη, πεντάμορφη και πεντανόστιμη η τούρτα σου Ελένη μου!!
    Πολύ καλή πρόταση για την αυριανή ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά τη Φωτεινή, την ύμνησες κι εσύ, καλή μου Χρυσαυγή1 Σε ευχαριστώ!
      Θα την απολαύσουμε αύριο, για το λόγο αυτό και δεν υπάρχει κομμάτι σε φωτογραφία.
      "Ες αύριον τα σπουδάια!"
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  7. Eλενακι μου φοβερά εντυπωσιακή η φραουλένια καρδιά σου, κανείς Βαλεντίνος δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια καρδιά για όλες τις καρδιές, ερωτευμένες ή μη!
      Για να φτιάξει η διάθεσή μας, να αισιοδοξήσουμε, να χαρούμε. Λίγα υλικά και λίγο χρώμα και όλα αλλάζουν!
      Καλό απόγευμά, Έλενά μου! Σου εύχομαι αύριο να είναι η μέρα σου ξεχωριστή!
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  8. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;;; Τέλεια , πανέμορφη και εφτανόστιμη τούρτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή παρέα μόνο χρειάζεται, Μάρθα μου, και καλή διάθεση!
      Η τούρτα θα λειτουργήσει θετικότατα. Έχε μου εμπιστοσύνη!
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Αυτή την κρέμα τη λάτρεψα Ελενάκι!
    Πόσο νόστιμη θα είναι!!
    Και η διακόσμηση της τούρτας υπέροχη! Πολύ προσεγμένη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολη, Ερμιόνη μου και νοστιμότατη! Ακόμα κι αν η σαντιγί δεν πήξει σωστά, με λίγη ζελατίνα έρχεται στη σωστή πυκνότητα.
      Σκέφτομαι να τη χρησιμοποιήσω σε τάρτα με την προσθήκη φρούτων. Θα τη δοκιμάσω.
      Σε ευχαριστώ πολύ. Να περνάς όμορφα και να φροντίζεις να ξεκουράζεσαι.
      Πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή
  10. Τί να πω ...για άλλη μια φορά...οι διακοσμήσεις σου είναι το κάτι άλλο.....δεν ανοίγεις κανα ζαχαροπλαστείο??????!!!
    Καλά..για τη γεύση, διαβάζω τα υλικά και μου τρέχουν τα σάλια....
    Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Πέπη μου! Πολύ θα ήθελα, για τα καλά σου λόγια, να σου στείλω ένα μεγάλο κομμάτι, να το ευχαρσιτηθείς με τον καφέ σου! Επιφυλάσσομαι μελλοντικά.
      Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  11. Μα υπάρχει πιο ερωτικό φρούτο από τη φράουλα? Και σε συνδυασμό με τη σοκολάτα ό,τι καλύτερο υπάρχει για επιδόρπιο! Εγώ θα περιμένω μέχρι την άνοιξη γιατί πιστεύω πως οι καλύτερες φρέκιες & αρωματικές φράουλες της εποχής θα βρουν τη θέση που τους αξίζει σε μια τέτοια λαχταριστή τούρτα.
    Καλοφάγωτη λοιπόν και καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι εξαιρετικός ο συνδυασμός φράουλας και σοκολάτας!
      Εδώ εμείς έχουμε αυτή την εποχή πολύ καλές φράουλες και αρκετά αρωματικές. Τα φρούτα έρχονται από όλο τον Κόσμο, όλες τις εποχές και σε μπερδεύουν! Ξεχνάς ποια εποχή γίνονται ποια!
      Σε ευχαριστώ πολύ, Dark μου!
      Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα.

      Διαγραφή
  12. Πανέμορφη,εντυπωσιακή ,σίγουρα πεντανόστιμη,αφράτη,με ωραίες γεύσεις ,τα έχει όλα τι αλλο να πώ? μπραβο!!!!!!!! να είχα λίγη τωρα ,μιας και η φράουλα είναι η μεγαλη μου αδυναμια. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, Νέλη!
      Είδα και τη δική σου σελίδα που είναι εξαιρετική και την πρόσθεσα στη λίστα μου.
      Ελπίζω να τα λέμε. Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  13. Μα τι καταπληκτική τούρτα είναι αυτή Ελένη μου, τρελαίνομαι για φραουλίτσες αλλά έτσι κ αλλιώς η τούρτα είναι τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον, Έρη μου, σε όλους μας αρέσουν οι φράουλες!
      Οι νόστιμες, αρωματικές και με το χρώμα τους στολίζουν υπέροχα ένα κέικ.
      Κερνάει κομματάκι, για το καλό!
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  14. "Μια καρδιά για όλες τις καρδιές" .
    Κρατάω αυτή την φράση σου στο νου, την εικόνα της τούρτας στα μάτια μου και την γεύση της στον ...ουρανίσκο μου.Μμμμμμμ!!!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Σωσώ μου!
      Πράγματι αυτή η καρδούλα έγινε για όοολες τις καρδιές, να γλυκαθούν, να χαρούν και να αισιοδοξήσουν! Το χρώμα της αυτό υπόσχεται!
      Κερνάω, αφού εκεί δεν υπάρχουν ακόμα φράουλες.
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Μια γλυκιά καρδιά που...θα κάψει καρδιές, η τούρτα σου Ελένη!!! Απίθανη!! Πές μου, ποιος Βαλεντίνος θα αντισταθεί σε ένα τέτοιο, όμορφο γλυκό;;;!!!!
    Καλη σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το λες, Ειρήνη μου, έκαψε καρδιές! Ήταν μια γευστική απόλαυση, όχι μόνο οπτική!
      Του χρόνου πάλι, να είμαστε καλά με τους Βαλεντίνους μας!
      Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
  16. ζηλεύω απίστευτα όποιον γευτεί αυτή την πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων! ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να σου στείλω, Πέλα μου, να μην ζηλεύεις;
      Μάλλον κάτι πρέπει να κάνουμε και να οργανώσουμε delivery!
      Σε ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  17. Φτιάχνοντας αυτή την υπερπαραγωγή, πώς να μην είναι σίγουρος ο Βαλεντίνος σου για τα αισθήματά σου;;; Είναι απίθανη η τούρτα! Τέλεια εμφάνιση και προφανώς φανταστική γεύση με τα καλούδια που περιέχει! Μπράβο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιλογή του φρούτου είναι σημαντική για το τελικό αποτέλεσμα. Με το χρώμα και τη γεύση του κάνει το αποτέλεσμα θαυμαστό-για να αποδώσω τα εύσχημα στις φράουλες!
      Σε ευχαριστώ πολύ, Αναστα σία μου, για τα ευγενικά σου λόγια.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα! Η τούρτα σου φαίνεται λαχταριστή! Ειδικά έτσι οπως πέφτει το σιροπάκι και γυαλίζει τις φράουλες! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θέλω να την φτιάξω για τα δευτερα γενεθλια της κόρης μου.δεν έχω ξαναφτιάξει αλλη.θα τα καταφέρω άραγε;φαίνεται τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γεια σε ολους ... εγω ελενα την εφτιαξα με ασπρα παντεσπανια και παλι εγινε θεσπεσια....να σαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KAΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.Η ΤΟΥΡΤΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ .ΤΗΝ ΕΦΙΑΞΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΕΚΑΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΠ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ OREO.ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΣΕ 26 ΕΚ .ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΕΞΑ ΜΕ ΓΑΛΑ (Ι ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ) ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑ ΡΙΞΕΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΚΑΟ,3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΦΡΑΟΥΛΑΣ.
    ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΙΓΩΝΕΙ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ.

    ΜΑΡΙΑ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή