Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Μπισκότα με Nutella και Νιφάδες Βρώμης - Cookies with Nutella and Oat Flakes

Υγιεινά, πανεύκολα, χορταστικά, τραγανά μπισκότα, πλούσια σε φυτικές ίνες. Το Ινδοκάρυδο δένει γευστικά με τη Nutella και το άρωμα των εσπεριδοειδών. Αν έχετε φυλάξει στην κατάψυξη ξύσμα από περγαμόντο, είναι ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε. Τα μπισκότα σας θα αποκτήσουν ένα εξαιρετικά λεπτό άρωμα που θα σας ενθουσιάσει! Διαφορετικά χρησιμοποιείστε πορτοκάλι.
Θα σας πρότεινα να φτιάξετε διπλή δόση, γιατί θα καταναλωθούν αμέσως και δεν θα φτάσουν ούτε για δοκιμή! Δοκιμάστε τα!






Τα Υλικά
(Για 30 μπισκότα)

320γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
135γραμ νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι σόδα
¼ κουταλάκι αλάτι
125ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
125ml φρέσκο γάλα
100γραμ. καστανή ζάχαρη
50γραμ. τριμμένο Ινδοκάρυδο
100γραμ. Nutella
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά μαρμελάδα περγαμόντο ή πορτοκάλι


Οδηγίες



Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι τη σόδα
Σ΄ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρώμης και το Ινδοκάρυδο.
Αφήνουμε και τα δύο στην άκρη.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή το σύρμα τη ζάχαρη, το αυγό και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.










Προσθέτουμε το γάλα, τη Nutella και τη μαρμελάδα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά καλά.












Εν συνεχεία, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης με το Ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.











Τελευταία προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η ζύμη μας θα είναι μαλακή και θα κολλάει λίγο στα χέρια μας, γι΄αυτό τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο, έως ότου η βρώμη απορροφήσει την υγρασία.









Καλύπτουμε δύο ρηχά ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε με τη σπάτουλα μικρά κομμάτια της. Τα πλάθουμε στρογγυλά και τα τοποθετούμε στο ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο. Πιέζουμε την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι, βουτηγμένο σε νερό.








Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για 15 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να σταθούν. 









Κατόπιν τα μετακινούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Τα σερβίρουμε με ζεστή σοκολάτα, τσάι ή καφέ!




Καλή επιτυχία! 

8 σχόλια:

  1. Πολύ μου αρέσουν τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει Ελένη.
    Αγαπημένα όλα!
    Αναμφίβολα και τα μπισκότα σου θα είναι εξαιρετικά!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ερμιόνη!
      Όταν φτιάχνω μπισκότα, πάντα σε σκέφτομαι! Γνωρίζω την αγάπη σου!
      Κι αυτά που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. Ελενη τελεια ειναι τα μπισκοτα σου!!ευκολα και οτι πρεπει για τα παιδακιαμου!!!!
    θα τα κανω σιγουρα αυτα τα μπισκοτακια!!!!!!
    φιλια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι πολύ εύκολα, νόστιμα και υγιεινά! Ειδικά για παιδιά και για μεγάλους που δεν θέλουν πολύ γλυκά τα μπισκότα ή τα κουλουράκια τους! Εμείς τα λατρεύσαμε!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Τα βάζω στον φούρνο... Θα σας στείλω εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πρώτα μόλις βγήκαν από τον φούρνο, αρκετά νόστιμα! Ούτε πολύ γλυκά όπως αρέσουν στον αντρουλη μου! Και είναι και υγιεινά για την. κορούλα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν! Δεν είναι γλυκά αλλά τραγανά και με πολλές φυτικές ίνες!
      Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να τους καλομαθαίνεις!
      Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή