Το Αρνάκι στη λαδόκολλα με τυρί και λαχανικά είναι ένας λαχταριστός, εκλεκτός μεζές που πάντα μας ενθουσιάζει, διότι το κρέας είναι καλοψημένο αλλά μαλακό, ενώ το τυρί και τα λαχανικά του προσθέτουν γεύση και αρώματα.
Είναι ένα εύκολο φαγητό, διότι μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ, να το τυλίξουμε και να το ψήσουμε το πρωί.
Το ιδανικό είναι να μας το ψήσει, κατόπιν βέβαια συνεννοήσεως, ο φούρνος της γειτονιάς κι εμείς, ελεύθεροι, να απολαύσουμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό πρωινό, όπως το θέλουμε!
Το μεσημέρι θα μας περιμένει έτοιμο να το ανοίξουμε ζεστό πάνω στο τραπέζι μας, να πλημμυρίσουν τα αρώματά του την ατμόσφαιρα και να το απολαύσουμε με πατάτες φούρνου, μια χωριάτικη σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!
Η απόλαυση σε όλο το μεγαλείο της!
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
200γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδι, κομμένα χονδρές φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
2 μέτρια καρότα κομμένα στη μέση
3 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
4 λαδόκολλες
Ανοίγουμε τις δύο λαδόκολλες και τις τοποθετούμε σταυρωτά, τη μία πάνω στην άλλη. Διπλώνουμε την τρίτη και την τοποθετούμε στο κέντρο του «σταυρού».
Βάζουμε μερικές φέτες κρεμμυδιού πάνω στη διπλωμένη λαδόκολλα, το μαριναρισμένο κρέας, το τυρί, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τέλος τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το κρέας με την τέταρτη λαδόκολλα, διπλωμένη, και τις τυλίγουμε όλες μαζί προσεκτικά, σχηματίζοντας ένα πακετάκι και, αν έχουμε, το δένουμε με σπάγκο ψησίματος σταυρωτά.
Μπορούμε να μαζέψουμε στην κορυφή όλες τις άκρες από τις αρχικές λαδόκολλες και να τις δέσουμε, σχηματίζοντας ένα μεγάλο πουγκί, με όλα μας τα υλικά καλά κλεισμένα.
Βάζουμε το πακετάκι ή το πουγκί μέσα σε ένα ταψί, το ραντίζουμε με λίγο νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 2 ώρες και 30΄περίπου, ανάλογα το μέγεθος των κομματιών του κρέατος.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε το πακετάκι δύο φορές από την άλλη πλευρά, για να μην μαζεύονται τα υγρά στο κάτω μέρος.
Όταν ψηθεί το κρέας, κόβουμε τον σπάγκο, ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τη λαδόκολλα στο πάνω μέρος. Βάζουμε το πακετάκι σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό.
Το συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, τις οποίες ψήνουμε με ζωμό κρέατος, σκόρδο, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.
Είναι ένα εύκολο φαγητό, διότι μπορούμε να μαρινάρουμε το κρέας από το βράδυ, να το τυλίξουμε και να το ψήσουμε το πρωί.
Το ιδανικό είναι να μας το ψήσει, κατόπιν βέβαια συνεννοήσεως, ο φούρνος της γειτονιάς κι εμείς, ελεύθεροι, να απολαύσουμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό πρωινό, όπως το θέλουμε!
Το μεσημέρι θα μας περιμένει έτοιμο να το ανοίξουμε ζεστό πάνω στο τραπέζι μας, να πλημμυρίσουν τα αρώματά του την ατμόσφαιρα και να το απολαύσουμε με πατάτες φούρνου, μια χωριάτικη σαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα!
Η απόλαυση σε όλο το μεγαλείο της!
Τα Υλικά
1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλα, κομμένο κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
200γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κύβους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδι, κομμένα χονδρές φέτες
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
2 μέτρια καρότα κομμένα στη μέση
3 κλωναράκια θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά τριμμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
4 λαδόκολλες
Οδηγίες
Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε το κρέας στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.Ανοίγουμε τις δύο λαδόκολλες και τις τοποθετούμε σταυρωτά, τη μία πάνω στην άλλη. Διπλώνουμε την τρίτη και την τοποθετούμε στο κέντρο του «σταυρού».
Βάζουμε μερικές φέτες κρεμμυδιού πάνω στη διπλωμένη λαδόκολλα, το μαριναρισμένο κρέας, το τυρί, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τέλος τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το κρέας με την τέταρτη λαδόκολλα, διπλωμένη, και τις τυλίγουμε όλες μαζί προσεκτικά, σχηματίζοντας ένα πακετάκι και, αν έχουμε, το δένουμε με σπάγκο ψησίματος σταυρωτά.
Μπορούμε να μαζέψουμε στην κορυφή όλες τις άκρες από τις αρχικές λαδόκολλες και να τις δέσουμε, σχηματίζοντας ένα μεγάλο πουγκί, με όλα μας τα υλικά καλά κλεισμένα.
Βάζουμε το πακετάκι ή το πουγκί μέσα σε ένα ταψί, το ραντίζουμε με λίγο νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 2 ώρες και 30΄περίπου, ανάλογα το μέγεθος των κομματιών του κρέατος.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε το πακετάκι δύο φορές από την άλλη πλευρά, για να μην μαζεύονται τα υγρά στο κάτω μέρος.
Όταν ψηθεί το κρέας, κόβουμε τον σπάγκο, ανοίγουμε με ένα μαχαίρι τη λαδόκολλα στο πάνω μέρος. Βάζουμε το πακετάκι σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό.
Το συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου, τις οποίες ψήνουμε με ζωμό κρέατος, σκόρδο, θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.
Η απόλαυση στο μεγαλείο της και λίγα λες Ελένη μου! Πεντανόστιμο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Έρη μου!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, αληθινά γίνεται πολύ νόστιμο το κρέας τυλιγμένο στις λαδόκολλες. Κρατά μέσα όλα τα αρώματα και ενισχύεται η γεύση.
Νοστιμότατος μεζές!
άπαιχτο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την peps!
ΔιαγραφήΑρέσει σε όλους και όχι άδικα!
το ριζότο σου είναι στη ...κουζίνα μου!!!!εξαιρετικό!!! ήρθαν μερικοί φίλοι για φαγητό και άρεσε σε όλους!!!
Διαγραφήφιλιά!!!
http://www.pepiskitchen.blogspot.gr/2012/06/blogo-26.html
ΔιαγραφήΚαλησπέρα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νόστιμο, τι όμορφο και πρακτικό στο ψήσιμο και στο φάγωμα!
Χώρια που δεν λερώνεις σκεύη, φούρνους κ.λπ.
Έτσι περιτυλιγμένο με χαρτί ψησίματος, παίρνει έξτρα γεύση και κρατά όλα τα αρώματα του!
Ευχαρίστως θα κατανάλωνα μια γερή μερίδα!
Σε φιλώ, καλό βράδυ!
Ζ.
Καλησπέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΕκπληκτική η λεπτομερής η απαρίθμηση που κάνεις των πλεονεκτημάτων αυτού του τρόπου ψησίματος και σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι΄αυτό!
Συμπληρώνεις εξαιρετικά την παρουσίαση αυτής της συνταγής, τονίζοντας ιδιαίτερα την πρακτικότητα και το γευστικό αποτέλεσμα!
Να είσαι καλά και λίγο πιο κοντά να σου έστελνα μεριδούλα!
Φιλάκια και καλό σας βράδυ!
Πωωω...τι φαγητό λιγουρευτικό είναι αυτό....Καλό σ/κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή μου και ξενητεμένη Pansofix το φαγάκι αυτό είναι αγαπημένο πολλών!
ΔιαγραφήΕύκολο, νόστιμο και ελληνικότατο!
Καλό σου βράδυ και καλό Σ/Κ!
Λαχταριστό μεζέ μας έχεις σήμερα.Έχε χάρη που είσαι μακριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη στενοχωριέσαι, Σωσώ μου, θα το φροντίσω την άλλη φορά!
ΔιαγραφήΤο υπόσχομαι!
Τι υπέροχο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψήσιμο στη λαδόκολλα κάνει το κρέας πολύ μαλακό και μελωμένο και ο συνδυασμός του με ψητά λαχανικά είναι ο αγαπημένος μου!
Φιλιά ΕΛένη μου, καλό ΣΚ!
Και σ' εμένα αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός κρέατος και λαχανικών!
ΔιαγραφήΚαι το κρέας ψήνεται πολύ καλά και τα λαχανικά γίνονται νοστιμότατα.
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Ελένη μου είναι πολύ λαχταριστό και καλομαγειρεμένο!!!Φαντάζομαι πόσο μαλακό έγινε!Νοστιμότατο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Όντως έγινε εξαιρετικό και σαν μεζεδάκι ήταν τέλειο!
ΔιαγραφήΥπέροχος ο συνδυασμός κρέατος και λαχανικών.
Ελενάκι, προτείνω να το δοκιμάσεις.
Φιλάκια, καλό σου απόγευμα.
Υπέροχο το φαγάκι σου, όπως πάντα Ελένη μου!!! Καταπληκτικά χρώματα κι αρώματα! Να είσαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την Κικίτσα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Να είσαι κι εσύ καλά και να μας δίνεις τις υπέροχες συνταγές σου.
Καλό σου απόγευμα!
Κι από τις φωτο φαίνεται πεντανόστιμος και λαχταριστός μεζές !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα συνοδεύεται με κόκκινο κρασάκι !!
Αρκεί να μην το φτιάχνουμε συχνά , γιατί νομίζω ότι θα είναι η χαρά της χοληστερίνης !!
Σαμιώτικα χαιρετίσματα
Σε ευχαριστώ πολύ Αθηνά μου!
ΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ έτσι όπως το συνδύασες. Και βέβαια δεν πρέπει να γίνεται συχνά, διότι συμβαίνει αυτό που λες.
Να είσαι καλά, φιλάκια!
All time classic!Κυριακάτικο και πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη δεν ξέρω γιατί πάντα όταν σχολιάζω στο blog σου ανεβοκατεβαίνει η σελίδα και αγανακτώ να την σταθεροποιήσω και να γράψω. Συμβαίνει και σε άλλους αυτό; Μόνο με 2-3 σελίδες μου συμβαίνει!
Ακριβώς είναι όπως το λες, Κυριακάτικο!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ και για την ενημέρωση, θα δω τι συμβαίνει.
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Πριν λίγο επέστρεψα από το χωριουδάκι μου και βρίσκω να με περιμένει μεζές σπέσιαλ στην λαδόκολλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκούμι το αρνάκι σου φαίνεται Ελενάκι και με όλα τα καλούδια που του έχεις βάλει, δείχνει τόσο λαχταριστό!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Έλενά μου, θα σε κερνούσα πολύ ευχαρίστως ένα νόστιμο μεζεδάκι!
ΔιαγραφήΑν και εσύ στο χωριό σου θα γεύτηκες όλες τις ξεχωριστές νοστιμές κι εγώ ομολογώ ότι ζηλεύω!
Να είσαι καλά, φιλάκια!