Είναι πολύ ευχάριστο που πλέον οι περισσότερες εταιρείες ζυμαρικών παράγουν, εκτός από τα γνωστά και τη σειρά Ολικής Αλέσεως που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα ζυμαρικά αυτά παράγονται από αλεύρι σίτου ολικής άλεσης, υψηλής ποιότητας και είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Μαγειρευμένα με υλικά εποχής ετοιμάζονται πανεύκολα και γίνονται υπέροχα και νοστιμότατα καλοκαιρινά πιάτα, για την οικογένεια ή τη φιλική συντροφιά. Ένα τέτοιο νόστιμο πιάτο σας προτείνω!
⅔ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί
Μερικά ντοματάκια και λίγο θυμάρι για γαρνίρισμα
6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο ψιλά φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες λεπτές φέτες
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας
15 ντοματάκια κομμένα στη μέση
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βγάζουμε με τσιμπίδα τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και γαρνίρουμε με ντοματάκια και φρέσκο θυμάρι.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα απολαμβάνουμε.
Και ένα ακόμα όμορφο βραβείο!
1. Τις μεγάλες φωτεινές καλοκαιρινές ημέρες και ειδικά τα απογεύματα με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα.
2. Το ότι το καλοκαίρι αργεί να βραδιάσει και η μέρα «είναι χρόνος!»
3. Τη δροσιά της θάλασσας, το τραγούδι των τζιτζικιών και το μεσημεριανό ύπνο.
4. Όλα τα ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα, μα περισσότερο το καρπούζι.
5. Τις όμορφες χαλαρές βραδιές με φίλους αγαπημένους.
2. Στη Χρυσαυγή και στο Food fot thought
3. Στην Πέπη και στην Κουζίνα της
4. Στη Σπυριδούλα και στις δημιουργίες της
5. Στην Αθηνά που μας πηγαίνει Βόλτα στο όνειρο
Μαγειρευμένα με υλικά εποχής ετοιμάζονται πανεύκολα και γίνονται υπέροχα και νοστιμότατα καλοκαιρινά πιάτα, για την οικογένεια ή τη φιλική συντροφιά. Ένα τέτοιο νόστιμο πιάτο σας προτείνω!
Τα Υλικά
(Για 4 άτομα)
½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι αλάτι⅔ φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί
Μερικά ντοματάκια και λίγο θυμάρι για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα
5 κουταλιές ελαιόλαδο6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, στραγγισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο ψιλά φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες λεπτές φέτες
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας
15 ντοματάκια κομμένα στη μέση
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές κάπαρη, πλυμένη και στραγγισμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το σπαγγέτι μέσα σε αρκετή ποσότητα αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα φιλέτα αντζούγιας, πιέζοντάς τα με τα ράχη ενός κουταλιού για να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Εν συνεχεία προσθέτουμε το θυμάρι και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε λίγο για να καραμελώσει. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από τα μακαρόνια που βράζουν για να δημιουργήσουμε μία πηχτή σάλτσα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τελευταία προσθέτουμε τα ντοματάκια και την κάπαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.Βγάζουμε με τσιμπίδα τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και γαρνίρουμε με ντοματάκια και φρέσκο θυμάρι.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα απολαμβάνουμε.
Και ένα ακόμα όμορφο βραβείο!
Ένα πολύ φωτεινό, καλοκαιρινό βραβείο μου χάρισε η καλή μου φίλη Ερμιόνη με το πολύ όμορφο blog The one with all tastes που αξίζει να το επισκεφτείτε. Σε ευχαριστώ πολύ, Ερμιόνη μου!
Ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού πρέπει να αναφέρω πέντε πράγματα που αγαπώ το καλοκαίρι.
2. Το ότι το καλοκαίρι αργεί να βραδιάσει και η μέρα «είναι χρόνος!»
3. Τη δροσιά της θάλασσας, το τραγούδι των τζιτζικιών και το μεσημεριανό ύπνο.
4. Όλα τα ζουμερά καλοκαιρινά φρούτα, μα περισσότερο το καρπούζι.
5. Τις όμορφες χαλαρές βραδιές με φίλους αγαπημένους.
Στη συνέχεια με τη σειρά μου θα δώσω το βραβείο σε 5 φιλικά blogs:
1. Στην Έρη και το Captain Cook2. Στη Χρυσαυγή και στο Food fot thought
3. Στην Πέπη και στην Κουζίνα της
4. Στη Σπυριδούλα και στις δημιουργίες της
5. Στην Αθηνά που μας πηγαίνει Βόλτα στο όνειρο
Τα δοκίμασα κι εγώ Ελενάκι μου τα ζυμαρικά αυτά και έχω να πω ότι με εντυπωσίασαν ευχάριστα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνδυασμένα με την υπέροχη σάλτσα σου με αντζούγιες, θα είναι πεντανόστιμα!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Καλημέρα, Έλενά μου!
ΔιαγραφήΠράγματι αυτά τα ζυμαρικά είναι μια ευχάριστη αλλά και νόστιμη έκπληξη. Μας άρεσαν πολύ και θα δοκιμάσουμε και τα άλλα.
Οι αντζούγιες χρησιμοποιούνται στην Ιταλική κουζίνα κι εγώ τις έμαθα από την Ιταλίδα φίλη μου. Στην τελεική σάλτσα δεν τις καταλαβαίνεις αλλά αφήνουν τη νοστιμιά τους.
Φιλάκια πολλά, καλή σου μέρα!
Έτσι όπως το είδα στο μικρό εικονίδιο μου φάνηκε σαν τουρτα με κερασάκια! και μπαίνω μέσα και βλέπω την απόλυτη τέλεια μακαρονάδα με τις αντσούγιες που λατρεύω! Οπωσδήποτε θα το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήελένη μου συγχαρητήρια για το άκρως καλοκαιρινό βραβείο και σε χιλιοευχαριστώ που με σκέφτηκες, το εκτιμώ πολύ!
φιλιά πολλά, καλό ΣΚ!
Καλημέρα, Έρη μου!
ΔιαγραφήΤώρα το καλοκαιράκι ας προτιμάμε τα εύκολα αλλά νόστιμα πιάτα! Τα υλικά είναι πολλά και οι συνδυασμοί τους ακόμα περισσότεροι. Να τη δοκιμάσεις αυτή τη μακαρονάδα και να μου πεις.
Συγχαρητήρια για το γαλάζιο βραβείο, το αξίζεις.
Φιλάκια πολλά, καλή σου μέρα!
Μπράβο σου Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγητό σου σήμερα είναι του απολύτου γούστου μου!
Ζυμαρικά και αντζούγιες...!! Μου άρεσε ο τρόπος που τα μαγείρεψες, προσθέτοντας στη σάλτσα σου νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν. Είναι ο ποιο σωστός τροπος.
Σε φιλώ και εύχομαι ένα πολύ καλοκαιρινό και όμορφο σκ.
Σε ευχαριστώ πολύ, Χρυσαυγή μου!
ΔιαγραφήΕίναι λίγο ιδιαίτερη η σάλτσα αλλά εξαιρετικά νόστιμη. Να τη δοκιμάσεις, όποτε μαγειρεύσεις μακαρόνια.
Φιλάκια και καλό απόγευμα!
Υπέροχη η μακαρονάδα σου Ελένη μου. Καλοκαιρινή, μοσχοβολιστή (αυτή η κάππαρη με τρελλαίνει, τη λατρεύω) και υπέροχη!!! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως μαζί σου, Κική μου! Η κάπαρη είναι υπέροχη.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ. Φιλάκια.
Ελένη μου συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφεις για τα ζυμαρικά ολικής άλεσης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πάρα πολύ νόστιμα και πολύ χορταστικά!
Εδώ τα συνδύασες σε μια άκρως καλοκαιρινή και υπέροχη μακαρονάδα!!
Φιλιά πολλά!
Γεια σου, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΝομίζω ότι σιγά σιγά θα τα συνηθίσουμε και θα τα προτιμάμε.
Εμείς την απολάυσαμε τη μακαρονάδα μας.
Φιλάκια πολλά!
απίθανη καλοκαιρινή μακαρονάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά, Πέπη μου!
ΔιαγραφήΝα τη δοκιμάσεις και να μου πεις σχόλια.
Καλό απόγευμα!
Η πολυχρωμία του καλοκαιριού στη μακαρονάδα σου Ελένη μου! Λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλοακιράκι θέλει εύκολα αλλά νόστιμα φαγητά!
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα, V;ita μου!
Τι χρώματα και τι αρώματα είναι αυτά! Καταπληκτική η μακαρονάδα σου! Συγχαρητήρια και για το βραβείο και σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράζεσαι και μαζί μου! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια και σ' εσένα, καλή μου Σπυριδούλα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Φιλάκια!
ΤΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ! Η ΣΑΛΤΣΑ ΥΠΕΡΟΧΗ, ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΕΔΕΣΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή