Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παγωτό Σοκολάτα Σάντουιτς

Όταν ήμουν μικρή, αγαπημένο μου παγωτό ήταν το Σάντουιτς με τα δύο  τεράστια μπισκότα του-έτσι μου φαίνονταν τότε- που συγκρατούσαν την αφράτη κρέμα βανίλιας! Το προτιμούσα από τον πύραυλο ή το ξυλάκι, ίσως γιατί νόμιζα ότι έτρωγα ταυτόχρονα δύο γλυκά, ένα παγωμένο και ένα μπισκοτένιο!
Ίσως πάλι να ένιωθα περισσότερη σιγουριά, ότι δεν θα το χάσω, καθώς έλιωνε, όπως γινόταν με τα άλλα παγωτά!






Αυτή την προτίμηση τη διατηρώ και μεγάλη, αν και συνηθίζω πλέον να τρώω ελάχιστα παγωτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μόνο σπιτικά.
Μπορεί, προϊούσης της ηλικίας, να έγινα και λίγο παράξενη αλλά, ειλικρινά, όσα παγωτά έχω δοκιμάσει εκτός σπιτιού, ελάχιστα πέρασαν τις εξετάσεις!





Κι όταν αναφέρομαι σε σπιτικό παγωτό, να σας εξηγήσω τι εννοώ. Να είναι εύκολο, πολύ νόστιμο, βανίλια ή σοκολάτα, που να μην θέλει πολύ χτύπημα. Να μην είναι πολύ παγωμένο και με κρυστάλλους, να σερβίρεται εύκολα και να τρώγεται ακόμα ευκολότερα!

Δείτε αυτή τη συνταγή για σπιτικό παγωτό που σας προτείνω. Είμαι σίγουρη ότι, αν τη δοκιμάσετε, θα σας αρέσει πολύ!






Τα Υλικά


Για το παγωτό


1 φακελάκι/160γρ.  κρέμα Millefeuill στιγμής σε σκόνη
3 ¼ / 600 ml γάλα πλήρες, κρύο
250 ml γάλα ζαχαρούχο, αδιάλυτο
250 ml φρέσκια κρέμα
6-7 κουταλιές κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
1 πακέτο μπισκότα Digestive


Για την επικάλυψη

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml γάλα ζεστό
2 κουταλιές βούτυρο

Για τη διακόσμηση


Πολύχρωμη τρούφα


Οδηγίες


Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρύα φρέσκια κρέμα σε σαντιγί, χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη και τη βάζουμε στο ψυγείο.


Βάζουμε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε την σκόνη της κρέμας Millefeuill και τη χτυπάμε με μέτρια ταχύτητα, μέχρις ότου πήξει. Το χτύπημα της κρέμας μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ.
Εν συνεχεία προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάου, κοσκινισμένη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μας δώσουν μια ομοιογενή κρέμα σοκολάτας.







Τελευταία προσθέτουμε τη σαντιγί και με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα την ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται αλλά να μην παγώσει εντελώς.











Απλώνουμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω στον πάγκο της κουζίνας με την όψη προς τα κάτω.
Βάζουμε δύο περίπου κουταλιές παγωμένης κρέμας σε κάθε μπισκότο και την κλείνουμε με την ανάποδη ενός άλλου, πιέζοντας ελαφρά με όλη την παλάμη, για να μην σπάσουν.




Προσθέτουμε κρέμα περιφερειακά με ένα κουταλάκια, αν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα άλλα μπισκότα.









Βάζουμε τα γεμισμένα σάντουιτς στο ψυγείο, κάθετα, μέσα σε ένα μπολ, να παγώσουν .











Λιώνουμε σε μπεν Μαρί την κουβερτούρα, προσθέτοντας το βούτυρο και το γάλα ζεστό.
Ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό. Την αφήνουνε για λίγο στην άκρη για να κατέβει η θερμοκρασία της.







Παίρνουμε ένα σάντουιτς, το κρατάμε από το κέντρο και το γυρίζουμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθεί η περιφέρειά του. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την κουβερτούρα με χρωματιστή τρούφα. Αφήνουμε τα παγωτά-σάντουιτς πάνω σε συρμάτινη βάση να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.




Τα έτοιμα σάντουιτς τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέσα σε δοχείο που κλείνει καλά.



Πριν τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε λίγα λεπτά έξω από το ψυγείο. 

Καλή επιτυχία! 

28 σχόλια:

  1. Μμμμμμμμμμμμμ! Λατρεμένο και πεντανόστιμο!! Την κρέμα αυτή τη χρησιμοποιώ κι εγώ και γίνεται πεντανόστιμο!!! ΥΠΈΡΟΧΟ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΟΥ!!!
    Την καλημέρα μου και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Κική μου και σε ευχαριστώ!
      Αφού τη γνωρίζεις και τη χρησιμοποιείς. τότε δεν χρειάζεται να επαινέσω καθόλου τη γεύση του συγκεκριμένου παγωτού!
      Φιλάκια και μια υπέροχη Κυριακή σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ελένη μου!
    Τι εξαιρετικά, χειροποίητα, σπιτικά παγωτάκια, που τα έτοιμα ωχριούν μπροστά τους!
    Νόστιμα και όμορφα. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι μας.

    Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, Ζαμπία μου!
      Τα σπιτικά δημιουργήματα είναι όντως πιο νόστιμα αλλά δεν έχουν την ίδια εμφάνιση με τα έτοιμα. Λες, γι' αυτό να μας αρέσουν περισσότερο;
      Κρίμα που δεν είσαι κοντά να σε κεράσω!

      Φιλάκια και καλή Κυριακή!

      Διαγραφή
  3. Κοπελιά αυτές τις σούπερ αναρτήσεις δεν τις βάζουμε Κυριακή.....που θα βρω εγώ τώρα υλικά για να τη φτιάξω? Η κρέμα αυτή είναι Γιώτης? Δεν την έχω δει ποτέ γι αυτό ρωτάω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγνωρίζω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο, Λίλα μου! Δεν θα το ξανακάνω!
      Νόμιζα ότι εσείς, οι εν Ελλάδι, πάντα κάνετε έξτρα προμήθειες. Έσε που μπορείς να τη φτιάξεις και μόνη σου την κρέμα αλλά έχει λίγο κόπο-μάλλον σε μπελάδες σε βάζω με τις ιδέες μου!
      Ναι, η κρέμα είναι αυτής της εταιρείας
      Καλή υπόλοιπη Κυριακή!

      Διαγραφή
  4. Αχ κ εμένα το σάντουοτς ήταν απο τα αγαπημένα μου! Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου Ελένη μου θα το φτιάξω κ εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Έρη μου!
      Κι εσύ είσαι του σάντουιτς, οπότε θα σου αρέσει.
      Είναι πολύ εύκολο, λίγο το γέμισμα αργεί. Το αποτέλεσμα όμως υπέροχο!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Μμμμμμμμμμμμ, κάνω και εγώ. Όταν το φτιάχνω, περιττό να σου πω ότι το κρατάω μυστικό.χα χα . Πιστεύω να κατάλαβες το γιατί.Καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, Σωσώ μου, καλά κάνεις! Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και σε καταλαβαίνω!
      Καλό μήνα και καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  6. Ελένη μου καταπληκτικά, πολύ όμορφα τα παγωτάκια σου!Η συνταγή αρκετά εύκολη και οι οδηγίες σου σαφής!Επόμενο βήμα, προμήθειες και στη κουζίνα!!!Δε το χάνω αυτό!!!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, Ελενάκι!
      Δεν χρειάζονται πολλά υλικά που δεν τα έχουμε στο σπίτι. Εγώ εδώ την κρέμα δεν βρίσκω και την φέρνω από Ελλάδα.
      Καλή επιτυχία, όταν το φτιάξεις. Περιμένω σχόλια.
      Φιλάκια, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. Ελενάκι τι εντυπωσιακά μπισκοτοπαγωτάκια είναι αυτά!!!
    Εξυπνη η ιδέα με τα digestives, που έτσι κι αλλιώς είναι νόστιμα μπισκοτάκια!!
    Το όλο αποτέλεσμα φαίνεται απίστευτα λαχταριστό, γεια στα χεράκια σου!!!
    Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που αρέσει σε μια χρυσοχέρα, σαν κι εσένα!
      Σε ευχαριστώ πολύ! Τα digestives μου αρέσουν και τα χρησιμοποιώ πολύ. Είναι πράγματι νόστιμα μπισκότα.
      Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε, χωρίς εκπλήξεις!
      Φιλάκια πολλά, Ελενάκι!

      Διαγραφή
  8. καλέ τι βλέπουν τα τεράστια και όμορφα μάτια μου ????? απλά υπέροχα !!!!!!!!
    γεια στα χέρια σου, το παγωτο όπως και η πρότασή σου Λενάκι μου πρέπει να ειναι όνειρο !!

    μπαινει στα ''προσεχως''

    φιλια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαράκι!
      Τα όμορφα ματάκια σου καλά είδαν το παγωτάκι αλλά και τη συνταγή που είναι πολύ εύκολη για σένα! Αν τη δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις.

      Φιλάκια και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  9. Δεν έχω φτιάξει ποτέ σαντουτσάκια παγωτάκια ούτε αυτή την εκδοχή του παγωτού. Θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανουσίνα, τα σάντουιτς/παγωτά είναι εύκολα στο κέρασμα αλλά και στην κατανάλωση.
      Το μπισκότο τα κάνει και πιο νόστιμα.
      Μετά τη δοκιμή, περιμένω σχόλια!
      Φιλιά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Τα παγωτά είναι η αδυναμία μου και το σάντουιτς παγωτό από αυτα που προτιμώ πιο πολύ. Με την συνταγή σου, θα το φτιάξουμε γρήγορα και απλά θα περιμένουμε να παγώσει. Το μόνο που μένει μετά, είναι να το απολαύσουμε!!! Καλοφάγωτα.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού έχεις αδυναμία στα παγωτά, Ειρήνη μου, να τη δοκιμάσεις τη συνταγή.
      Είναι εύκολη και πολύ νόστιμο το παγωτό της, σερβίρεται απλό παγωτό ή σάντουιτς.
      Περιμένω εντυπώσεις.
      Εσύ είσαι χρυσοχέρα, φτιάχνεις τόσα ωραία πράγματα!
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  11. Με την συγκεκριμένη κρέμα δεν έχω κάνει ποτέ παγωτό. Και φαίνεται πως βοηθά πολύ στο ωραίο αποτέλεσμα Ελένη μου.
    Τυπώνω άμεσα τις οδηγίες σου για εφαρμογή :-)
    Σ' ευχαριστούμε πολύ, γιατί έχει "ανοίξει η όρεξή μας φέτος για πολλά παγωτά"!!
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κρέμα αυτή κάνει το παγωτό αφράτο και του δίνει ωραία γεύση.
      Δεν θέλει και πολύ χτύπημα, όπως τα άλλα παγωτά.
      Να το δοκιμάσεις και καλή σου επιτυχία, τώρα που άνοιξε και η όρεξή σας!

      Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
    2. Ήδη έκανα το πρώτο πείραμα χθες βράδι!
      Με πεπόνι πολύ γινομένο και φυστικάκι Αιγίνης αλεσμένο μέσα. Αντε να δω, τι θα βγάλω;
      Φιλιά σας.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα Ελένη μου!
    Τα digestive είναι τα αγαπημένα μου μπισκότα και όσο για το παγωτό σοκολάτα, είναι το αγαπημένο μου γενικώς!!
    Η συνταγή σου με ενθουσίασε! Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον που χρησιμοποίησες κρέμα για μιλφέιγ! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω, οπότε σημειώθηκε!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που συμφωνούμε, Ερμιόνη μου; Τα συγκεκριμένα μπισκότα με το παγωτάκι είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός! Και τα δύο ταιριάζουν γευστικά και δεν είναι πολύ γλυκά. Δένει τέλεια και η εξωτερική σοκολάτα.
      Δοκίμασε κι αυτή την εκδοχή και πες μου τις εντυπώσεις σου.
      Φιλάκια, καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Φαίνεται πεντανόστιμο!Δεν εχω φτιάξει ποτέ ανάλογο παγωτό σάντουιτς οπότε θα το δοκιμάσω σύντομα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Σπυριδούλα!
      Αφού σου άρεσε η συνταγή, δοκίμασε κι αυτή την εκδοχή. Η συγκεκριμένη κρέμα κάνει την παρασκευή του παγωτού ευκολότερη.

      Φιλιά, καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  14. Παναγίτσα μου,τι blog είναι αυτό?Κι έλεγα πως θα έχανα κανά δύο κιλά μέχρι τον Ιούλιο..Τώρα,δεν υπάρχει περίπτωση.Χαμένη υπόθεση η δίαιτα,πλέον.Κι εγώ όταν τρώω παγωτό,τρώω μόνο σάντουιτς..Και αυτό το γλυκό πρέπει να δοκιμαστεί.Μιαμμμμ..

    Έτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή