Όταν ήμουν μικρή, αγαπημένο μου παγωτό ήταν το Σάντουιτς με τα δύο τεράστια μπισκότα του-έτσι μου φαίνονταν
τότε- που συγκρατούσαν την αφράτη κρέμα βανίλιας! Το προτιμούσα από τον πύραυλο
ή το ξυλάκι, ίσως γιατί νόμιζα ότι έτρωγα ταυτόχρονα δύο γλυκά, ένα παγωμένο
και ένα μπισκοτένιο!
Ίσως πάλι να ένιωθα περισσότερη σιγουριά, ότι δεν θα το χάσω, καθώς έλιωνε, όπως γινόταν με τα άλλα παγωτά!
Δείτε αυτή τη συνταγή για σπιτικό παγωτό που σας προτείνω. Είμαι σίγουρη ότι, αν τη δοκιμάσετε, θα σας αρέσει πολύ!
Για το παγωτό
250 ml γάλα ζαχαρούχο, αδιάλυτο
250 ml φρέσκια κρέμα
6-7 κουταλιές κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
1 πακέτο μπισκότα Digestive
100 ml γάλα ζεστό
2 κουταλιές βούτυρο
Για τη διακόσμηση
Εν συνεχεία προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάου, κοσκινισμένη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μας δώσουν μια ομοιογενή κρέμα σοκολάτας.
Τελευταία προσθέτουμε τη σαντιγί και με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα την ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται αλλά να μην παγώσει εντελώς.
Απλώνουμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω στον πάγκο της κουζίνας με την όψη προς τα κάτω.
Βάζουμε δύο περίπου κουταλιές παγωμένης κρέμας σε κάθε μπισκότο και την κλείνουμε με την ανάποδη ενός άλλου, πιέζοντας ελαφρά με όλη την παλάμη, για να μην σπάσουν.
Προσθέτουμε κρέμα περιφερειακά με ένα κουταλάκια, αν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα άλλα μπισκότα.
Βάζουμε τα γεμισμένα σάντουιτς στο ψυγείο, κάθετα, μέσα σε ένα μπολ, να παγώσουν .
Λιώνουμε σε μπεν Μαρί την κουβερτούρα, προσθέτοντας το βούτυρο και το γάλα ζεστό.
Ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό. Την αφήνουνε για λίγο στην άκρη για να κατέβει η θερμοκρασία της.
Πριν τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε λίγα λεπτά έξω από το ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Ίσως πάλι να ένιωθα περισσότερη σιγουριά, ότι δεν θα το χάσω, καθώς έλιωνε, όπως γινόταν με τα άλλα παγωτά!
Αυτή την προτίμηση τη διατηρώ και μεγάλη, αν και συνηθίζω πλέον να τρώω
ελάχιστα παγωτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μόνο σπιτικά.
Μπορεί, προϊούσης της ηλικίας, να έγινα και λίγο παράξενη αλλά, ειλικρινά, όσα παγωτά έχω δοκιμάσει εκτός σπιτιού, ελάχιστα πέρασαν τις εξετάσεις!
Κι όταν αναφέρομαι σε σπιτικό παγωτό, να σας εξηγήσω τι εννοώ. Να είναι εύκολο, πολύ
νόστιμο, βανίλια ή σοκολάτα, που να μην θέλει πολύ χτύπημα. Να μην είναι πολύ
παγωμένο και με κρυστάλλους, να σερβίρεται εύκολα και να τρώγεται ακόμα ευκολότερα!Δείτε αυτή τη συνταγή για σπιτικό παγωτό που σας προτείνω. Είμαι σίγουρη ότι, αν τη δοκιμάσετε, θα σας αρέσει πολύ!
Τα Υλικά
Για το παγωτό
1 φακελάκι/160γρ. κρέμα Millefeuill στιγμής σε σκόνη
3 ¼ / 600 ml γάλα πλήρες, κρύο250 ml γάλα ζαχαρούχο, αδιάλυτο
250 ml φρέσκια κρέμα
6-7 κουταλιές κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
1 πακέτο μπισκότα Digestive
Για την επικάλυψη
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα100 ml γάλα ζεστό
2 κουταλιές βούτυρο
Για τη διακόσμηση
Πολύχρωμη τρούφα
Οδηγίες
Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρύα φρέσκια κρέμα σε σαντιγί,
χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε το κρύο γάλα στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε την σκόνη της κρέμας Millefeuill και τη χτυπάμε με μέτρια ταχύτητα, μέχρις
ότου πήξει. Το χτύπημα της κρέμας μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ. Εν συνεχεία προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη κακάου, κοσκινισμένη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να μας δώσουν μια ομοιογενή κρέμα σοκολάτας.
Τελευταία προσθέτουμε τη σαντιγί και με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα την ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το παγωτό στο ψυγείο μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ με καπάκι, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται αλλά να μην παγώσει εντελώς.
Απλώνουμε τα μπισκότα ένα-ένα πάνω στον πάγκο της κουζίνας με την όψη προς τα κάτω.
Βάζουμε δύο περίπου κουταλιές παγωμένης κρέμας σε κάθε μπισκότο και την κλείνουμε με την ανάποδη ενός άλλου, πιέζοντας ελαφρά με όλη την παλάμη, για να μην σπάσουν.
Προσθέτουμε κρέμα περιφερειακά με ένα κουταλάκια, αν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα άλλα μπισκότα.
Βάζουμε τα γεμισμένα σάντουιτς στο ψυγείο, κάθετα, μέσα σε ένα μπολ, να παγώσουν .
Λιώνουμε σε μπεν Μαρί την κουβερτούρα, προσθέτοντας το βούτυρο και το γάλα ζεστό.
Ανακατεύουμε καλά τη σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό. Την αφήνουνε για λίγο στην άκρη για να κατέβει η θερμοκρασία της.
Παίρνουμε ένα σάντουιτς, το κρατάμε από το κέντρο και το γυρίζουμε μέσα στη
λιωμένη κουβερτούρα, ώστε να καλυφθεί η περιφέρειά του. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε
την κουβερτούρα με χρωματιστή τρούφα. Αφήνουμε τα παγωτά-σάντουιτς πάνω σε συρμάτινη
βάση να σταθεροποιηθεί η σοκ ολάτα.
Τα έτοιμα σάντουιτς τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέσα σε δοχείο που
κλείνει καλά.
Πριν τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε λίγα λεπτά έξω από το ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Μμμμμμμμμμμμμ! Λατρεμένο και πεντανόστιμο!! Την κρέμα αυτή τη χρησιμοποιώ κι εγώ και γίνεται πεντανόστιμο!!! ΥΠΈΡΟΧΟ ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου και φιλιά!
Καλημέρα, Κική μου και σε ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΑφού τη γνωρίζεις και τη χρησιμοποιείς. τότε δεν χρειάζεται να επαινέσω καθόλου τη γεύση του συγκεκριμένου παγωτού!
Φιλάκια και μια υπέροχη Κυριακή σου εύχομαι!
Καλημέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εξαιρετικά, χειροποίητα, σπιτικά παγωτάκια, που τα έτοιμα ωχριούν μπροστά τους!
Νόστιμα και όμορφα. Ό,τι πρέπει για το καλοκαιράκι μας.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Ζαμπία
Καλημέρα, Ζαμπία μου!
ΔιαγραφήΤα σπιτικά δημιουργήματα είναι όντως πιο νόστιμα αλλά δεν έχουν την ίδια εμφάνιση με τα έτοιμα. Λες, γι' αυτό να μας αρέσουν περισσότερο;
Κρίμα που δεν είσαι κοντά να σε κεράσω!
Φιλάκια και καλή Κυριακή!
Κοπελιά αυτές τις σούπερ αναρτήσεις δεν τις βάζουμε Κυριακή.....που θα βρω εγώ τώρα υλικά για να τη φτιάξω? Η κρέμα αυτή είναι Γιώτης? Δεν την έχω δει ποτέ γι αυτό ρωτάω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναγνωρίζω ότι έχεις απόλυτο δίκαιο, Λίλα μου! Δεν θα το ξανακάνω!
ΔιαγραφήΝόμιζα ότι εσείς, οι εν Ελλάδι, πάντα κάνετε έξτρα προμήθειες. Έσε που μπορείς να τη φτιάξεις και μόνη σου την κρέμα αλλά έχει λίγο κόπο-μάλλον σε μπελάδες σε βάζω με τις ιδέες μου!
Ναι, η κρέμα είναι αυτής της εταιρείας
Καλή υπόλοιπη Κυριακή!
Αχ κ εμένα το σάντουοτς ήταν απο τα αγαπημένα μου! Πολύ ωραίο το γλυκάκι σου Ελένη μου θα το φτιάξω κ εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ, Έρη μου!
ΔιαγραφήΚι εσύ είσαι του σάντουιτς, οπότε θα σου αρέσει.
Είναι πολύ εύκολο, λίγο το γέμισμα αργεί. Το αποτέλεσμα όμως υπέροχο!
Φιλάκια!
Μμμμμμμμμμμμ, κάνω και εγώ. Όταν το φτιάχνω, περιττό να σου πω ότι το κρατάω μυστικό.χα χα . Πιστεύω να κατάλαβες το γιατί.Καλό σου μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, Σωσώ μου, καλά κάνεις! Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και σε καταλαβαίνω!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό σου βράδυ!
Ελένη μου καταπληκτικά, πολύ όμορφα τα παγωτάκια σου!Η συνταγή αρκετά εύκολη και οι οδηγίες σου σαφής!Επόμενο βήμα, προμήθειες και στη κουζίνα!!!Δε το χάνω αυτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ, Ελενάκι!
ΔιαγραφήΔεν χρειάζονται πολλά υλικά που δεν τα έχουμε στο σπίτι. Εγώ εδώ την κρέμα δεν βρίσκω και την φέρνω από Ελλάδα.
Καλή επιτυχία, όταν το φτιάξεις. Περιμένω σχόλια.
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Ελενάκι τι εντυπωσιακά μπισκοτοπαγωτάκια είναι αυτά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξυπνη η ιδέα με τα digestives, που έτσι κι αλλιώς είναι νόστιμα μπισκοτάκια!!
Το όλο αποτέλεσμα φαίνεται απίστευτα λαχταριστό, γεια στα χεράκια σου!!!
Καλό μήνα, καλό καλοκαίρι, πολλά φιλιά!
Χαίρομαι πολύ που αρέσει σε μια χρυσοχέρα, σαν κι εσένα!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ! Τα digestives μου αρέσουν και τα χρησιμοποιώ πολύ. Είναι πράγματι νόστιμα μπισκότα.
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε, χωρίς εκπλήξεις!
Φιλάκια πολλά, Ελενάκι!
καλέ τι βλέπουν τα τεράστια και όμορφα μάτια μου ????? απλά υπέροχα !!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χέρια σου, το παγωτο όπως και η πρότασή σου Λενάκι μου πρέπει να ειναι όνειρο !!
μπαινει στα ''προσεχως''
φιλια πολλά πολλά
Καλησπέρα Μαράκι!
ΔιαγραφήΤα όμορφα ματάκια σου καλά είδαν το παγωτάκι αλλά και τη συνταγή που είναι πολύ εύκολη για σένα! Αν τη δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις.
Φιλάκια και καλό βράδυ!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ σαντουτσάκια παγωτάκια ούτε αυτή την εκδοχή του παγωτού. Θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω. Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΜανουσίνα, τα σάντουιτς/παγωτά είναι εύκολα στο κέρασμα αλλά και στην κατανάλωση.
ΔιαγραφήΤο μπισκότο τα κάνει και πιο νόστιμα.
Μετά τη δοκιμή, περιμένω σχόλια!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Τα παγωτά είναι η αδυναμία μου και το σάντουιτς παγωτό από αυτα που προτιμώ πιο πολύ. Με την συνταγή σου, θα το φτιάξουμε γρήγορα και απλά θα περιμένουμε να παγώσει. Το μόνο που μένει μετά, είναι να το απολαύσουμε!!! Καλοφάγωτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Αφού έχεις αδυναμία στα παγωτά, Ειρήνη μου, να τη δοκιμάσεις τη συνταγή.
ΔιαγραφήΕίναι εύκολη και πολύ νόστιμο το παγωτό της, σερβίρεται απλό παγωτό ή σάντουιτς.
Περιμένω εντυπώσεις.
Εσύ είσαι χρυσοχέρα, φτιάχνεις τόσα ωραία πράγματα!
Καλό σου βράδυ!
Με την συγκεκριμένη κρέμα δεν έχω κάνει ποτέ παγωτό. Και φαίνεται πως βοηθά πολύ στο ωραίο αποτέλεσμα Ελένη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυπώνω άμεσα τις οδηγίες σου για εφαρμογή :-)
Σ' ευχαριστούμε πολύ, γιατί έχει "ανοίξει η όρεξή μας φέτος για πολλά παγωτά"!!
Καλημέρες πολλές.
Η κρέμα αυτή κάνει το παγωτό αφράτο και του δίνει ωραία γεύση.
ΔιαγραφήΔεν θέλει και πολύ χτύπημα, όπως τα άλλα παγωτά.
Να το δοκιμάσεις και καλή σου επιτυχία, τώρα που άνοιξε και η όρεξή σας!
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
Ήδη έκανα το πρώτο πείραμα χθες βράδι!
ΔιαγραφήΜε πεπόνι πολύ γινομένο και φυστικάκι Αιγίνης αλεσμένο μέσα. Αντε να δω, τι θα βγάλω;
Φιλιά σας.
Καλημέρα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα digestive είναι τα αγαπημένα μου μπισκότα και όσο για το παγωτό σοκολάτα, είναι το αγαπημένο μου γενικώς!!
Η συνταγή σου με ενθουσίασε! Μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον που χρησιμοποίησες κρέμα για μιλφέιγ! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω, οπότε σημειώθηκε!!
Φιλιά!
Είδες που συμφωνούμε, Ερμιόνη μου; Τα συγκεκριμένα μπισκότα με το παγωτάκι είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός! Και τα δύο ταιριάζουν γευστικά και δεν είναι πολύ γλυκά. Δένει τέλεια και η εξωτερική σοκολάτα.
ΔιαγραφήΔοκίμασε κι αυτή την εκδοχή και πες μου τις εντυπώσεις σου.
Φιλάκια, καλό σου βράδυ!
Φαίνεται πεντανόστιμο!Δεν εχω φτιάξει ποτέ ανάλογο παγωτό σάντουιτς οπότε θα το δοκιμάσω σύντομα!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς τη Σπυριδούλα!
ΔιαγραφήΑφού σου άρεσε η συνταγή, δοκίμασε κι αυτή την εκδοχή. Η συγκεκριμένη κρέμα κάνει την παρασκευή του παγωτού ευκολότερη.
Φιλιά, καλό βράδυ!
Παναγίτσα μου,τι blog είναι αυτό?Κι έλεγα πως θα έχανα κανά δύο κιλά μέχρι τον Ιούλιο..Τώρα,δεν υπάρχει περίπτωση.Χαμένη υπόθεση η δίαιτα,πλέον.Κι εγώ όταν τρώω παγωτό,τρώω μόνο σάντουιτς..Και αυτό το γλυκό πρέπει να δοκιμαστεί.Μιαμμμμ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτη