Εξαιρετικά εύκολα, αφράτα και νόστιμα μπισκότα, τραγανά εξωτερικά αλλά με ένα υπέροχο, τρυφερό εσωτερικό. Δεν έχουν καθόλου πρόσθετο άρωμα και αφήνουν την Ινδική Καρύδα να κυριαρχήσει!
Καταναλώνονται πολύ εύκολα και συνοδεύουν ιδανικά ένα αρωματικό τσάι αλλά και μια υπέροχη ζεστή σοκολάτα.
Τ α Υ λ ι κ ά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι baking powder
¼ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
⅔ φλιτζανιού μαλακή σκούρα ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 ⅓ φλιτζάνι τριμμένη Ινδική καρύδα
Ο δ η γ ί ε ς
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρις ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο.
Τότε προσθέτουμε την καρύδα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και αναμειγνύουμε τα υλικά.
(Η ζύμη μας θα είναι μάλλον σφιχτή και θα πλάθεται).
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C (αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 10-15 το πολύ λεπτά, όχι περισσότερο. Μόλις αρχίσουν να χρυσίζουν, είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί και μετά τα τοποθετούμε με προσοχή πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως. Τα καταναλώνουμε φρέσκα!
(Γίνονται 25-30 μέτρια μπισκότα).
Καταναλώνονται πολύ εύκολα και συνοδεύουν ιδανικά ένα αρωματικό τσάι αλλά και μια υπέροχη ζεστή σοκολάτα.
Τ α Υ λ ι κ ά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι baking powder
¼ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
⅔ φλιτζανιού μαλακή σκούρα ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 ⅓ φλιτζάνι τριμμένη Ινδική καρύδα
Ο δ η γ ί ε ς
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρις ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο.
Τότε προσθέτουμε την καρύδα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και αναμειγνύουμε τα υλικά.
(Η ζύμη μας θα είναι μάλλον σφιχτή και θα πλάθεται).
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C (αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 10-15 το πολύ λεπτά, όχι περισσότερο. Μόλις αρχίσουν να χρυσίζουν, είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί και μετά τα τοποθετούμε με προσοχή πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως. Τα καταναλώνουμε φρέσκα!
Πώς να μη τα καταναλώσουμε φρέσκα? Μένουν Ελένη μου τέτοια μπισκότα να μπαγιατέψουν?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμα μπισκότα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, για να έχεις ένα υγιεινό και νόστιμο κολατσιό.
Το γιαούρτι μου αρέσει πολύ,
βρίσκω την προσθήκη του σημαντική.
Πολλά βόρεια φιλιά Ελένη μου!
Ζ.
Μμμμμμ! Τέλεια μιας και λατρεύω και τα δύο υλικά!!! Πώς να μην καταναλωθούν αστραπιαία!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!!Καλή εβδομάδα!!
Ελενάκι μου ξέρεις πόσο λατρεύω το ινδοκάρυδο, τα λάτρεψα με το που τα είδα τα μπισκοτάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν λες μαλακή ζάχαρη, εννοείς την πολύ σκούρα??
Εδώ βρίσκω 2 ειδών σκούρες ζάχαρες, μια καστανή κρυσταλιζέ και μια πιο σκούρα η οποία δεν είναι κρυσταλιζέ, είναι μαλακιά σαν "πάστα" περίπου.
Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!
Συμφωνώ και εγώ με την Αγγελική, ότι δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν αυτά τα μπισκότα. Καλή εβδομάδα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα, Αγγελική μου, είναι όπως το λες! Δεν μένουν καθόλου. Να μην πω ότι χρειάζεται διπλή δόση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Ζαμπία μου. Δεν θα το πιστέψεις κι εδώ κάνει κρύο αλλά ανεκτό. Οι "εντόπιοι" κουκουλώνονται γιατί δεν έχουν συνηθίσει τις μςγάλες αλλαγές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκότα είναι εύκολα και πολύ νόστιμα. Κι εγώ αγαπώ το γιαούρτι. Τους έδωσε ένα ωραίο, λίγο μαλακό εσωτερικό που θα σου αρέσει.
Να περάσεις όμορφα. Πολλά φιλιά.
Καλή σου μέρα, Κική μου, και καλή εβδομάδα. Πράγματι έγιναν πολύ νόστιμα, γρήγορα και με επιτυχία. Δοκιμασέ τα, θα σου αρέσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ελενάκι. Αφού σου αρέσει η καρύδα πρέπει να τα δοκιμάσεις, γιατί είναι εύκολα και νόστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω τη σκούρα ζάχαρη με τη μελάσσα της, τη μαλακιά σαν πάστα, όπως λες, που δεν είναι κρυσταλιζέ. Τους δίνει υπέροχη γεύση και χρώμα, δεν τα κάνει ξερά και δεν είναι πολύ γλυκιά.
Πολλά φιλιά.
Καλημέρα, Σωσώ μου, τα μπισκότα αξίδουν φρέσκα. Πλέον μου αρέσουν περισσότερο από τα κουλουράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έστειλες. θα σου γράψω σχετικά με τις δικές μου.
Φιλιά.
Μ αρεσει η καρυδα στα γλυκα και ειδικα στα μπισκοτακια! Φαινονται τελεια! Καλη εβδομαδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη μου πανεύκολα αλλά νόστιμα. Δεν είναι καθόλου γλυκά,
Διαγραφήμπορείς να προσθέσεις ζάχαρη, αν θέλεις. Καλή σου μέρα.
Μου άρεσε υπερβολικά η επωδός ότι
ΑπάντησηΔιαγραφή"τα καταναλώνουμε φρέσκα"!!!
Λες να προλάβαιναν να "μπαγιατέψουν" καλή μου Ελένη;
Στο δικό μας το τσαρδί κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε πάντως...
Φιλιά πολλά.
Πηνελόπη μου καλή, μια κουβέντα είπα! Εμείς εδώ προσπαθούμε . . . κια απ' ότι
Διαγραφήξέρω κι εσείς. Αυτά όμως είναι αφράτα και δελεαστικά!
Καλή σου μέρα, φιλιά πολλά.
Τελικά οι φούρνου κ τα ζαχαροπλαστεία του νησιού μου θα κάνουν να με δουν καιρό...!!!αφού εσύ μου δίνεις Ιδέες εγώ φτιάχνω συνέχεια!!!είμαι κ κομματάκι εώς πολύ γλυκατζού...τι να κάνω!!!Εύγε σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, άγγελέ μου. Είναι πολύ όμορφα αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι και πολύ υγιεινά, γιατί εμείς διαλέγουμε τα υλικά. Κάνε προγραμματισμό και μη χαλάς τη δίαιτά σου.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.