Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μπισκότα με Ινδοκάρυδο και Γιαούρτι

Εξαιρετικά εύκολα, αφράτα και νόστιμα μπισκότα, τραγανά εξωτερικά αλλά με ένα υπέροχο, τρυφερό εσωτερικό. Δεν έχουν καθόλου πρόσθετο άρωμα και αφήνουν την Ινδική Καρύδα να κυριαρχήσει!
Καταναλώνονται πολύ εύκολα και συνοδεύουν ιδανικά ένα αρωματικό τσάι αλλά και μια υπέροχη ζεστή σοκολάτα.




Τ α Υ λ ι κ ά

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι baking powder
¼ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
⅔ φλιτζανιού μαλακή σκούρα ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
1 ⅓ φλιτζάνι τριμμένη Ινδική καρύδα

Ο δ η γ ί ε ς

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρις ότου γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο.


Τότε προσθέτουμε την καρύδα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και αναμειγνύουμε τα υλικά.
(Η ζύμη μας θα είναι μάλλον σφιχτή και θα πλάθεται).
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C (αντιστάσεις πάνω-κάτω) για 10-15 το πολύ λεπτά, όχι περισσότερο. Μόλις αρχίσουν να χρυσίζουν, είναι έτοιμα.


Τα αφήνουμε για λίγο μέσα στο ταψί και μετά τα τοποθετούμε με προσοχή πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως. Τα καταναλώνουμε φρέσκα!
(Γίνονται 25-30 μέτρια μπισκότα).

16 σχόλια:

  1. Πώς να μη τα καταναλώσουμε φρέσκα? Μένουν Ελένη μου τέτοια μπισκότα να μπαγιατέψουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμα μπισκότα!
    Μπορείς να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, για να έχεις ένα υγιεινό και νόστιμο κολατσιό.
    Το γιαούρτι μου αρέσει πολύ,
    βρίσκω την προσθήκη του σημαντική.

    Πολλά βόρεια φιλιά Ελένη μου!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμ! Τέλεια μιας και λατρεύω και τα δύο υλικά!!! Πώς να μην καταναλωθούν αστραπιαία!!!!!
    Γεια στα χέρια σου!!Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελενάκι μου ξέρεις πόσο λατρεύω το ινδοκάρυδο, τα λάτρεψα με το που τα είδα τα μπισκοτάκια σου!
    Οταν λες μαλακή ζάχαρη, εννοείς την πολύ σκούρα??
    Εδώ βρίσκω 2 ειδών σκούρες ζάχαρες, μια καστανή κρυσταλιζέ και μια πιο σκούρα η οποία δεν είναι κρυσταλιζέ, είναι μαλακιά σαν "πάστα" περίπου.
    Φιλιά πολλά, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και εγώ με την Αγγελική, ότι δεν προλαβαίνουν να μπαγιατέψουν αυτά τα μπισκότα. Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή σου μέρα, Αγγελική μου, είναι όπως το λες! Δεν μένουν καθόλου. Να μην πω ότι χρειάζεται διπλή δόση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, Ζαμπία μου. Δεν θα το πιστέψεις κι εδώ κάνει κρύο αλλά ανεκτό. Οι "εντόπιοι" κουκουλώνονται γιατί δεν έχουν συνηθίσει τις μςγάλες αλλαγές.
    Τα μπισκότα είναι εύκολα και πολύ νόστιμα. Κι εγώ αγαπώ το γιαούρτι. Τους έδωσε ένα ωραίο, λίγο μαλακό εσωτερικό που θα σου αρέσει.
    Να περάσεις όμορφα. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σου μέρα, Κική μου, και καλή εβδομάδα. Πράγματι έγιναν πολύ νόστιμα, γρήγορα και με επιτυχία. Δοκιμασέ τα, θα σου αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Ελενάκι. Αφού σου αρέσει η καρύδα πρέπει να τα δοκιμάσεις, γιατί είναι εύκολα και νόστιμα.
    Βάζω τη σκούρα ζάχαρη με τη μελάσσα της, τη μαλακιά σαν πάστα, όπως λες, που δεν είναι κρυσταλιζέ. Τους δίνει υπέροχη γεύση και χρώμα, δεν τα κάνει ξερά και δεν είναι πολύ γλυκιά.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα, Σωσώ μου, τα μπισκότα αξίδουν φρέσκα. Πλέον μου αρέσουν περισσότερο από τα κουλουράκια.
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου έστειλες. θα σου γράψω σχετικά με τις δικές μου.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ αρεσει η καρυδα στα γλυκα και ειδικα στα μπισκοτακια! Φαινονται τελεια! Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπινίκη μου πανεύκολα αλλά νόστιμα. Δεν είναι καθόλου γλυκά,
      μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη, αν θέλεις. Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  12. Μου άρεσε υπερβολικά η επωδός ότι
    "τα καταναλώνουμε φρέσκα"!!!
    Λες να προλάβαιναν να "μπαγιατέψουν" καλή μου Ελένη;
    Στο δικό μας το τσαρδί κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε πάντως...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου καλή, μια κουβέντα είπα! Εμείς εδώ προσπαθούμε . . . κια απ' ότι
      ξέρω κι εσείς. Αυτά όμως είναι αφράτα και δελεαστικά!
      Καλή σου μέρα, φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  13. Τελικά οι φούρνου κ τα ζαχαροπλαστεία του νησιού μου θα κάνουν να με δουν καιρό...!!!αφού εσύ μου δίνεις Ιδέες εγώ φτιάχνω συνέχεια!!!είμαι κ κομματάκι εώς πολύ γλυκατζού...τι να κάνω!!!Εύγε σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, άγγελέ μου. Είναι πολύ όμορφα αυτά που φτιάχνουμε στο σπίτι και πολύ υγιεινά, γιατί εμείς διαλέγουμε τα υλικά. Κάνε προγραμματισμό και μη χαλάς τη δίαιτά σου.
      Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή