Η φετινή μας βασιλόπιτα ήταν διαφορετική και πολύ νόστιμη, με περισσότερα υλικά από τις παραδοσιακές βασιλόπιτες- κέικ. Τα αποξηραμένα φρούτα και το κονιάκ της έδωσαν μια εξαιρετική και πλούσια γεύση και την επιτυχία της υπέγραψε ο Στέλιος Παρλιάρος.
Ως βασιλόπιτα είναι εκπληκτική και αρέσει πάρα πολύ σε όλους αλλά νομίζω ότι και σαν καθημερινό κέικ, θα σας ενθουσιάσει! Δοκιμάστε τη!
Τ α Υ λ ι κ ά
250γρ. αμυγδαλόσκονη
6 μεγάλα αυγά, βιολογικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι baking powder
100γρ. σταφίδες ξανθές
100γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
100γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
200γρ. κονιάκ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και τα αυγά
και τον πολτό των ξερών φρούτων και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180° C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Τυλίγουμε ένα νόμισμα σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει προτού την ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο.
Ως βασιλόπιτα είναι εκπληκτική και αρέσει πάρα πολύ σε όλους αλλά νομίζω ότι και σαν καθημερινό κέικ, θα σας ενθουσιάσει! Δοκιμάστε τη!
250γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη250γρ. αμυγδαλόσκονη
6 μεγάλα αυγά, βιολογικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουταλάκι baking powder
100γρ. σταφίδες ξανθές
100γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
100γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
200γρ. κονιάκ
Ο δ η γ ί ε ς
Από την προηγουμένη, βάζουμε τα ξερά φρούτα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 βράδυ.
Την επομένη, τα πολτοποιούμε όλα μαζί καλά στο μούλτι ή στο μπλέντερ, μέχρις ότου γίνουν ένας ενιαίος πολτός.Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη, μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και τα αυγά
και τον πολτό των ξερών φρούτων και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180° C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Τυλίγουμε ένα νόμισμα σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα. Περιμένουμε να κρυώσει προτού την ξεφορμάρουμε.
Καλή Χρονιά!! και του χρόνου με υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να σε δω πριν φύγεις.
Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο το 2012! Τέλεια η Βασιλόπιτα! Αυτά τα μεθυσμένα ξηρά φρούτα έχουν εκπληκτικό αποτέλεσμα! Η εμφάνιση υπέροχη! Φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά, με υγεία, Ξανθή μου. Θα προσπαθήσω να βρεθούμε, πολύ θα το ήθελα. Να δούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά καλή μου Αγγελική, με υγεία και ευτυχία ο νέος χρόνος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Όντως η βασιλόπιτα αυτή έχει εξαιρετική γεύση και μας άρεσε πολύ. Αν δεν την ξέρεις, δοκίμασέ τη. Πολλά φιλιά.
Καλή Χρονιά Ελένη μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια φέτος κάναμε την βασιλόπιτά μας, αλλά και σαν κεκάκι κάποια στιγμή θα είναι πολύ νόστιμο νομίζω.
Υγεία, Δύναμη, Κουράγιο και πολλά χαμόγελα σας εύχομαι μέσα σε τούτο το έτος κι' ας είναι δίσεκτο :-))
Καλή Χρονιά κι από ΄δω Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φετινή σου βασιλόπιτα είναι έτσι ακριβώς, όπως μου αρέσει!
Με το "χιόνι" της, με το απλό ντεκόρ της και το βασικότερο, με τη σύνθεση των υλικών της, από τα πιο αγαπημένα...Μάλλον για μένα φτιάχτηκε ετούτη εδώ. :))
Ερώτηση, τα αποξηραμένα φρούτα τα κόβουμε για να εμποτιστούν καλύτερα;
Αυτό μάλλον, ε;
Φιλιά σας πολλά! Και με το καλό στην επόμενη Πρωτοχρονιά!
Ζ.
Καλή χρονιά, Πηνελόπη μου. Βέβαια η Πρωτοχρονιά πέρασε αλλά αυτή η βασιλόπιτα είναι ένα εξαιρετικό, πολύ νόστιμο κέικ. Δοκίμασό την όποτε μπορείς και πες μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια το νέο χρόνο αντεύχομαι υγεία, αισιοδοξία και πολλές χαρές.
Φιλιά πολλά εορταστικά!
Καλημέρα, Ζαμπία μου, χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία, χαρά και αισιοδοξία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η βασιλόπιτα αυτή, πράγματι έγινε πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη με αποτέλεσμα να τιμηθεί από όλους.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξαναφτιάξουμε στα σπίτια μας.
Πολλά φιλιά.
Την ειχα κανει κι εγω μια χρονια αυτη! Πολύ νοστημη φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη Χρονια και μονο καλα μεσα στο 2012!
Με συγχωρείς που δεν είχα δει το σχόλιό σου στην ώρα του.
ΔιαγραφήΚαλή χρονιά και σ΄εσένα και όλα τα καλά του νεόυ χρόνου!