Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα με κοτόπουλο, πιπεριές και μπέικον

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Μια πολύ νόστιμη τάρτα με κοτόπουλο και πιπεριές που αρέσει σε όλους μας αλλά ιδιαίτερα στις αγαπημένες μου ανιψιές Βιβή και Μάγδα! Τους την αφιερώνω. Είναι μια τάρτα αρκετά εύκολη, ιδανική για τραπέζι ή μπουφέ και τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. Αντικαθιστώντας την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι δεν χάνει καθόλου σε εμφάνιση και νοστιμιά. Δοκιμάστε τη.
  

Τ α Υ λ ι κ ά

Βάση
 Μία δόση ζύμης αλμυρής τάρτας
Γέμιση
2 φλιτζάνια βρασμένο φιλέτο κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα λεπτές φέτες
3 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/3 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι
1 ½ φλιτζάνι διάφορα τριμμένα τυριά (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα)
2 κουταλιές. σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
Σουσάμι
Αλάτι – πιπέρι


Ο δ η γ ί ε ς

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τη βάση της τάρτας, όπως περιγράφεται στη συνταγή Βάση γλυκιάς ή αλμυρής τάρτας και καλύπτουμε με αυτή μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε το βρασμένο φιλέτο του κοτόπουλου και το μπέικον και τα προσθέτουμε στα κρεμμύδια, ανακατεύοντάς τα 1-2 λεπτά, ώστε να ζεσταθούν. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Χτυπάμε το ένα αυγό με τη μισή κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και τα ενώνουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.Αδειάζουμε τη γέμιση στην έτοιμη ταρτιέρα και ισιώνουμε την επιφάνειά της. Χτυπάμε το άλλο αυγό με την υπόλοιπη κρέμα ή γιαούρτι και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας. Προσθέτουμε λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει λίγο για να κόβεται και μετά τη σερβίρουμε.

6 σχόλια:

  1. αγαπημένα υλικά, πεντανόστιμη θα έγινε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι έγινε νόστιμη. Κάθε φορά που την φτιάχνω δεν μένει τίποτα και είμαι πανευτυχής:
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νοστιμοτατη φαινεται...μπραβο γεια στα χερια σου...καλως σε βρηκα.Να εχεις μια ομορφη κυριακη,καλη σου μερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, Γωγώ, καλώς όρισες. πράγματι είναι νόστιμη, δεν το λέω μόνο εγώ! Να έχεις μια υπέροχη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τόσο νόστιμα υλικά, σίγουρα πεντανόστιμη έγινε!
    Φιλιά Ελενάκι, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Έλενα, κερνάω για δοκιμή και όχι μόνο αλλά εδώ που είμαι δεν έχω κρασάκι! Καλή εβδομάδα, πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή