Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Κουλουράκια Φέτας – Bread Rounds with Feta Cheese


Πανεύκολα, αφράτα κουλουράκια με γεύση τυριού και άρωμα θυμαριού, τραγανά σαν κριτσίνια, γεμάτα σουσάμι και με πολλές φυτικές ίνες!
Είναι ένα εξαιρετικό σνακ για το Γραφείο ή το Σχολείο που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. 
Δεν έχετε παρά να τα συνοδεύσετε με λίγες ελιές – εγώ προτιμώ τις θρούμπες – και μερικά τοματάκια. Θα έχετε τον τέλειο γευστικό συνδυασμό! Δικά σας!





Τα Υλικά

150 ml ελαιόλαδο
200 ml φρέσκο γάλα
3 κ. γλ. baking powder
250γραμ. τυρί Φέτα, τρίμματα  
200γραμ. αλεύρι ΓΟΧ
200γραμ. βιολογικό αλεύρι Ζέας, ολικής
1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ φλιτζάνι μαύρο σουσάμι
Λίγο νερό σ΄ένα μπολάκι
2 φύλλα λαδόκολλας


Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σ΄ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με το baking powder, το θυμάρι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία περίπου ώρα.





 


Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης.
Πλάθουμε κουλουράκια, βουτάμε το καθένα στο νερό, το τυλίγουμε με σουσάμι και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχό ταψί φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα.








Ψήνουμε τα κουλουράκια στους 170º C στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Δεν θα φουσκώσουν πάρα πολύ.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε.








Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου