Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Φασόλια Σαλάτα με Σέλινο και Αβοκάντο- White Beans Salad with Celery and Avocado

Τα όσπρια είναι πολύ αγαπημένα υλικά στην Ελληνική κουζίνα που τα εκτιμά κι εμείς τα αγαπάμε. Πριν φύγουμε, λοιπόν, για διακοπές, ας αξιοποιήσουμε τα αποθέματά μας, φτιάχνοντας πιάτα νόστιμα και ελαφρά που καταναλώνονται ευχάριστα.
Γι΄αυτό σας προτείνω μια ευκολότατη και νοστιμότατη σαλάτα, με χρώμα και άρωμα, λίγο  διαφορετική από την κλασική που μπορεί να εμπλουτιστεί με τυριά ή αλλαντικό της αρεσκείας σας. Είμαι βεβαία ότι θα την αγαπήσετε!
 


Τα Υλικά 

2 φλιτζάνια άσπρα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
1 μεγαλούτσικο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο ή σέλερι
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
15 ντοματάκια πλυμένα και κομμένα στη μέση
1 μέτριο καρότο κομμένο σε λωρίδες
½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
⅓ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι 

Για τη vinaigrette
 
50ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
Ο χυμός ενός λεμονιού 

Οδηγίες  

 
 
Βάζουμε τα βρασμένα φασόλια μέσα σε ένα μπολ.
Προετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στα φασόλια.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ετοιμάζουμε τη vinaigrette αναμειγνύοντας τα υλικά της με ένα μικρό σύρμα.
 
 
 
 
 
 
 
Προσθέτουμε τη vinaigrette ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 
 
Καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου