Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Χοιρινές Μπριζόλες με Μουστάρδα και Μπίρα – Pork Chops with Mustard and Beer

Νοστιμότατες, πολύ μαλακές, με μια υπέροχη σάλτσα σερβίρονται σαν ένα λαχταριστό Κυριακάτικο πιάτο, όταν τις συνοδεύσουμε με τραγανές τηγανιτές πατάτες.
Γίνονται όμως κι ένα υπέροχο μεζεδάκι για μπίρα τώρα το καλοκαίρι, αρωματικό και πικάντικο, που θα γίνει ανάρπαστο! Δοκιμάστε τις!

 
 
Τα Υλικά

4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες μετρίου μεγέθους
2 κουταλιές ανάμεικτοι κόκκοι από διάφορα πιπέρια, χονδροσπασμένοι
1 κουταλάκι αποξηραμένο θρούμπι
1 κουταλιά μουστάρδα
80 ml ελαιόλαδο
250 ml μπίρα
200 ml ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
Ο χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι  

Οδηγίες 

 
 
 
Ρίχνουμε τα πιπέρια και το θρούμπι μέσα σ΄ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και πιέζουμε τις μπριζόλες πάνω στο μείγμα, για να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές. 

 
 
 
 
 
 
 
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε  τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
 
 
 
 

 
 
 
Σβήνουμε με τη μπίρα και αφήνουμε για ένα λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε και το ζωμό, ρίχνουμε αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε τις μπριζόλες για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες μόνο μία φορά.
 
 
 
 
 
Αν μαγειρεύσουμε τις μπριζόλες στη χύτρα ταχύτητος, δεν χρησιμοποιούμε το ζωμό λαχανικών. Η ποσότητα της μπίρας είναι αρκετή.
Σ΄ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με τη μουστάρδα και, όταν ολοκληρωθεί το μαγείρευμα, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στις μπριζόλες. Ανακινούμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι, για να πάει παντού και μαγειρεύουμε ακόμα για μερικά λεπτά.

Αν πρόκειται να τις συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή λευκό ρύζι με βούτυρο, φροντίζουμε να υπάρχει λίγη περισσότερη σάλτσα, προσθέτοντας ακόμα λίγο ζωμό λαχανικών.
Όταν είναι έτοιμες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τις μπριζόλες σε μία πιατέλα και τις περιχύνω με τη σάλτσα τους.

 
Τις σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Πω πω έχω πάρα πολύ καιρό -ίσως και χρόνια- να φάω μπριζόλες και κάποτε ήταν το αγαπημένο μου πιάτο!
    Δείχνουν εξαιρετικές Ελένη μου!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
      Έγιναν πολύ μαλακές και εξαιρετικά νόστιμες!
      Αν αποφασίσεις να ξαναδοκιμάσεις χοιρινές μπριζόλες, κάνε μία δοκιμή με αυτή τη συνταγή!
      Είμαι βεβαία ότι θα σου αρέσουν πολύ!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή