Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Μωσαϊκό με Ινδοκάρυδο και Μερέντα – "Mosaic" with Coconut and Merenda


Πανεύκολο Μωσαϊκό ή Σαλάμι Ψυγείου, χωρίς αυγά, με γεύση Ινδοκάρυδου και Σοκολάτας και ενισχυμένη με λίγα φουντούκια!
Το παγώνουμε στην κατάψυξη και για να το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα το κόψουμε εύκολα σε φέτες και θα το σερβίρουμε μόνο του ή με παγωτό.
Κανείς δεν θα του αντισταθεί! Δοκιμάστε το!




Τα Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα ολικής αλέσεως
2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές Μερέντα
3 κουταλιές άγλυκο κακάο, κοσκινισμένο
3 κουταλιές Ινδοκάρυδο
½ φλιτζάνι ψημένα και χονδροκομμένα φουντούκια
1 σφινάκι κονιάκ
3-4 κουταλιές επί πλέον Ινδοκάρυδο και
1 κουταλάκι κακάο
Οδηγίες 



Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το Ινδοκάρυδο, το λιωμένο βούτυρο και το κονιάκ και τη Μερέντα και ανακατεύουμε.

Κατόπιν προσθέτουμε το κακάο

και μετά τα μπισκότα, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτα.
Ανακατεύουμε καλά και τελευταία προσθέτουμε και τα φουντούκια. 
Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα.


Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και το πασπαλίζουμε με Ινδοκάρυδο.
Βάζουμε το μείγμα του Μωσαικού και με τη βοήθεια ενός κουταλιού του δίνουμε το σχήμα σαλαμιού. 




Ρολάρουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά, σαν καραμέλα. Τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο, για να κρατήσει το σχήμα του.
Το παγώνουμε για 2 περίπου ώρες και μετά το διατηρούμε στη συντήρηση για 3-4 ημέρες.
Κόβουμε το Μωσαϊκό σε φέτες και το σερβίρουμε μόνο του ή με παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία!

TIP

Αν το θέλουμε περισσότερο σοκολατένιο, μπορούμε, πριν το σερβίρουμε να το καλύψουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τα το πασπαλίσουμε με τριμμένα φουντούκια ή τρούφα σοκολάτας γάλακτος.
Η επιλογή δική σας.

16 σχόλια:

  1. Τέλειο, τέλειο!!!!!!!!!!!!
    Δεν το θέλω πιο σοκολατένιο. Είναι ιδανικό για τώρα το καλοκαίρι έτσι όπως είναι!
    Μπράβο Ελένη. Σούπερ συνταγή για τις ζεστές μέρες. Σε δροσίζει και σε χορταίνει ταυτόχρονα!

    Καλημέρα και καλό μήναααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Χρυσαυγή μου!
      Και σ΄εμένα άρεσε περισσότερο χωρίς επί πλέον σοκολάτα.
      Άρεσε σε όλους που κεράστηκαν!
      Καλό μήνα και πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Φανταστικό το μωσαϊκό σου Ελένη μου!! Σούπερ και με την προσθήκη καρύδας το απογείωσες!!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, Κική μου! Το Ινδοκάρυδο άρεσε πολύ!
      Καλό μήνα και σ΄εσένα!
      Πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Αμάν πρωί πρωί λέμε!!! Αμαν! Κουκλάκι το γλυκάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι γράφουμε και δε φαίνεται; Έλεγα λοιπόν , αμάν πρωί πρωί μ' αυτές τις φωτογραφίες! Αμάν! Πάντως κουκλάκι το γλυκάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, γιατί έχω ρυθμίσει να ελέγχω εγώ πρώτα τα σχόλια και μετά να δημοσιεύονται.
      Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που γράφουν ανώνυμα ότι θέλουν!

      Διαγραφή
  5. Πολύ μου αρέσει η απουσία αυγών Ελένη, όπως και ο γενικότερος συνδυασμός υλικών!
    Μερέντα, καρύδα, ζαχαρούχο, μπισκότα, κακάο! Γεύσεις αγαπημένες δεμένες σε μια μπουκιά!
    Υπέροχο, κλασικό και αγαπημένο γλυκάκι!
    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
      Με τα αυγά είναι η παλιά κλασική συνταγή, όταν τα αυγά ήταν περισσότερο "αθώα"!
      Σήμερα επιβάλλεται να προσέχουμε.
      Καλό μήνα και καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Υπέροχο, Ελένη!
    Αποφεύγω να τρώω κορμό όταν μου τον σερβίρουν
    γιατί δεν με ενθουσιάζει η ιδέα του ωμού αβγού {οι περισσότερες συνταγές το περιλαμβάνουν}!
    Ο δικό σου όμως..μμμμμμ!!!
    Καταγράφηκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Στέλλα!
      Και σ΄εμένα δεν αρέσει η μυρωδιά του ωμού αυγού-το θεωρώ και επικίνδυνο!
      Αυτόν τον τρως άφοβα.
      Καλή επιτυχία, όταν το φτιάξεις, αν και για σένα θα είναι παιχνίδι!
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Πολύ ωραία η πρόταση για το μωσαϊκό αυτό, είναι αγαπημένο μαμαδίστικο γλυκό από τα παλιά. Υπέροχο θα είναι με την καρύδα και πράγματι πιο light σε σχέση με άλλες συνταγές που έχουν αρκετό βούτυρο ή αβγά.
    Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως μαμαδίστικο γλυκάκι, πανεύκολο και αγαπημένο!
      Το Ινδοκάρυδο ταιριάζει πάρα πολύ με τη σοκολατένια γεύση και το κάνει λίγο διαφορετικό.
      Καλό μήνα και σ΄εσένα!
      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή