Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Σπιτική Λεμονάδα – Homemade Lemonade

Τίποτα πιο δροσιστικό για τις ημέρες της μεγάλης ζέστης από μια σπιτική Λεμονάδα! Μας δροσίζει, μας ξεδιψά, μας τονώνει και γίνεται αμέσως η αγαπημένη μικρών και μεγάλων!
Η σπιτική Λεμονάδα κρατά όλη τη φρεσκάδα και το άρωμα των λεμονιών και γίνεται ακόμα πιο αρωματική, αν, όταν τη σερβίρουμε, τις προσθέσουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου και, βέβαια, αρκετά παγάκια!
Πιο εξαιρετικός συνδυασμός δεν υπάρχει! Αν έχετε ακόμα λεμόνια στον κήπο σας, δοκιμάστε τη!





Τα Υλικά 

½ λίτρο φρέσκος χυμός λεμονιού
2 λεμόνια, το ξύσμα από πολύ λεπτό τρίφτη
400γραμ.  ζάχαρη, λευκή ή ανοιχτή καστανή 
250 ml  νερό  

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα φύλλα δυόσμου
Μερικά φετάκια φρέσκου τζίντζερ(προαιρετικά)
Φετάκια λεμονιού

Οδηγίες 


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν βράση.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στύβουμε τα λεμόνια και, αν θέλουμε καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα, όταν θα σερβίρουμε τη λεμονάδα, σουρώνουμε το χυμό (Εγώ δεν τον σουρώνω).
Ρίχνουμε το χυμό μέσα στο κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Μοιράζουμε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια, τα κλείνουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Για να τη σερβίρουμε σε αυτή τη μορφή, ανακινούμε το μπουκάλι με το συμπυκνωμένο χυμό, ρίχνουμε στο ποτήρι ⅓ χυμό και  συμπληρώνουμε κατά τα ⅔ με κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά.
(Προσθέτουμε λιγότερη ή περισσότερη συμπυκνωμένη λεμονάδα, ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις).
Προσθέτουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου, φετάκια τζίντζερ και σερβίρουμε με παγάκια. 

 

Θέλοντας να διατηρήσω τη λεμονάδα μου περισσότερο χρόνο, ακολούθησα τη διαδικασία παγώματος στο ψυγείο, όπως προτείνουν οι “Συνταγές της Καρδιάς” για τη Λεμονίτα (Η συνταγή εδώ). Η λεμονάδα έγινε εξαιρετική και δεν χρειάστηκαν και επί πλέον παγάκια! 

 
Βάζουμε το μείγμα χυμού, ζάχαρης και νερού της παραπάνω λεμονάδας μέσα σε μπολ δοχείο και μετά στην κατάψυξη. Τα αφήνουμε να παγώσουν και να γίνουν σαν γρανίτα. Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, αφήνουμε το μπολ λίγο έξω από το ψυγείο και μετά παίρνουμε ποσότητα από το παγωμένο μείγμα και το αναμειγνύουμε με κρύο, φυσικό ή μεταλλικό, νερό.


 
 
Στην υγειά μας!  


10 σχόλια:

  1. Μας ξεδίψασες υπέροχα Ελενάκι!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά, Έλενά μου!
      Κι εγώ ευχαριστώ για την ωραία ιδέα που μου δώσατε!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  2. υπεροχη ια το καλοκαιρι! εχεις δοκιμασει να την σερβιρεις και με σοδα ή ανθρακούχο νερό? εξαιρετικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Αναστασία μου!
      Θα τη δοκιμάσω με ανθρακούχο νερό.
      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή
  3. Πεθαίνω για λεμοναδα! Είναι ένα από τα καλύτερα δροσιστικά για καλοκαίρι.
    Πολυ ωραία παρουσίαση και φυσικά συνταγή!!!!!!!!
    Γειά σου Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου έγινε υπέροχη, Χρυσαυγή μου, και την έφτιαξαν και φίλες μου!
      Σ΄ευχαριστώ, καλή μου, για τα καλά σου λόγια!
      Πολλά πολλά φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι η σπιτική λεμονάδα είναι μακράν το αγαπημένο μου ρόφημα.
    Δροσερή, υπέροχη και με πραγματικά ξεχωριστή γεύση!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς τη λατρεύουμε, Ερμιόνη μου!
      Δεν αγοράζω πλέον έτοιμους χυμούς, εκτός αυτών των τροπικών φρούτων.
      Περιέχουν πάντα συντηρητικά, έστω κι αν δεν το λένε ή χρωστικές.
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Μετά απο μια τόσο ζεστη μέρα ήταν ότι πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με λιγότερη ζέστη είναι καταπληκτικό και πολύ υγιεινό αναψυκτικό!
      Καλό σου απόγευμα, Αριάδνη!

      Διαγραφή