Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Φαγκρί στο Φούρνο με Ντομάτα και Λαχανικά - Bream Baked with Tomato and Vegetables

Όσοι λατρεύουμε τα ψάρια, τα μαγειρεύουμε με πολλούς τρόπους και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο και λαχταριστό.
Εδικά ένα μεγάλο φρέσκο ψάρι, δεν τρώγεται μόνο ψητό με λαδολέμονο, όπως οι περισσότεροι συνηθίζουμε. Δεν λέω, πολύ νόστιμο είναι κι έτσι αλλά δοκιμάστε κι αυτή τη συνταγή που σας προτείνω. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά και το πάντρεμα των γεύσεων και των αρωμάτων!
Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρεύσετε!





Τα Υλικά
 
1 μεγάλο φαγκρί περίπου ένα κιλό ή και περισσότερο, κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλα ξηρά κρεμμύδια, κομμένα σε φετάκια
4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
6 κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, χονδροκομμένη
3 μέτριες πιπεριές κέρατο, χωρίς τους σπόρους, κομμένες σε ροδέλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Οδηγίες 

Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι, το μαϊντανό και το σέλινο. Τα αλατίζουμε, προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 



Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών, απλώνουμε παντού το τριμμένο τζίντζερ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με τις τριμμένες ντομάτες. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
 




Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, για 45 περίπου λεπτά. Κατόπιν το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα χορταρικά και να ροδίσει το ψάρι.

Σερβίρουμε το ψάρι με τα χορταρικά του.
 

Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ελένη μου!
    Πράγμστι το ψάρι αποκτά ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα νόστιμη γεύση όταν συντροφεύεται από μια ποικιλία λαχανικών!Η λιτότητα του λαδολέμονου μπορεί να παραμεριστεί οταν η μεστή γεύση των καλοκαιρινών λαχανικών και ιδιάιτερα της ντομάτας,αφήνει τους χυμούς και την απίστευτη νοστιμιά τους!
    Οι φέτες του εύγευστου αυτού ψαριού μεταμορφώθησαν κάτω από τους ευφάνταστους και προσεγμένους μαγειρικούς χειρισμούς σου!Μυρωδικά,λαχανικά και ψάρι παντρέυτηκαν σε μία σεμνή τελετή ,με πρωταγωνιστές την ατόφια μεσογειακή γεύση και την απόλυτα καλαίσθητη όψη μιας φίνας πρότασης!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε Ελένη μου!Πότε με το καλό θα μας έρθεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το φαγκρί είναι φανταστικό ψάρι!
    Έχει απίθανη γεύση!
    Το πάντρεμα του με τόσα λαχανικά δίνει ένα αποτέλεσμα πολύ πλούσιο και χορταστικό, χωρίς ωστόσο να μας φορτώνει με θερμίδες.
    Καλό βράδυ Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο και πλούσιο πιάτο! Η αλήθεια είναι ότι ένας λόγος που δεν τρώμε συχνά ψάρια είναι ότι μας φαίνονται βαρετά κι αυτό γιατί συνήθως τα ψήνουμε σκέτα με λαδολέμονο. Το οποίο βέβαια πολύ νόστιμο, αλλά σίγουρα η ποικιλία χρειάζεται κι αυτή. Πολύ ωραία πρόταση Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ψαράκι με την σαλτσούλα του και τόσα νόστιμα λαχανικά που του πρόσθεσες, θα είναι σκέτη νοστιμιά!
    Φιλιά Ελένη μου, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή