Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Πανεύκολα Τρίγωνα με Ανθότυρο και Μέλι

Την εβδομάδα της Τυρινής έχουν την τιμητική τους οι πίτες, διάφορες Τυρόπιτες και Γαλατόπιτες και τα αφράτα Γαλακτομπούρεκα! Είναι σωστός πειρασμός και κανένας δεν τους αντιστέκεται!
Δεν νομίζω όμως ότι δεν θα σας άρεσε κι ένα πανεύκολο τυρένιο γλυκάκι, με τραγανό ζαχαρωμένο φύλλο, ζουμερή γέμιση ανθότυρου και μελένια επικάλυψη! Δοκιμάστε το!
 



 
 
Τα Υλικά
(Για 20 τρίγωνα)

20 λωρίδες με διπλό φύλλο κρούστας, διαστάσεων 5Χ30εκ.
500γραμ. ανθότυρο (Κομμάτι, όχι σε κεσεδάκι)
5 κουταλιές κρυσταλλική καστανή ζάχαρη
50ml ελαιόλαδο
250γραμ. μέλι ανθέων ή πορτοκαλιάς
2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα


Οδηγίες

Κόβουμε το ανθότυρο σε φέτες και μετά σε 20 μικρά ορθογώνια τρίγωνα. Χρησιμοποιούμε και τα τρίμματα, δεν τα πετάμε.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, διπλά, πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και τα κόβουμε σε λωρίδες. Λαδώνουμε ελαφρά την εσωτερική επιφάνεια κάθε λωρίδας και την πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη.
Τοποθετούμε στη στενή πλευρά κάθε λωρίδας ένα τριγωνάκι ανθότυρο και το τυλίγουμε καλά με το φύλλο, ώστε να σχηματιστεί ένα τριγωνικό τυροπιτάκι.




 
 
 
 
Τοποθετούμε τα τριγωνάκια μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ρηχό ταψάκι, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
 
 
 
 

 
 
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰ C στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).

Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με μέλι και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα.
 
Καλή επιτυχία!

16 σχόλια:

  1. Τι ωραία Ελένη γλυκά δεν τα έχω κάνει ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο γλυκάκι!!!!
    Και τόσο εύκολο να το φτιάξουμε και να το απολαύσουμε!
    Καλό βράδυ Ελενάκι, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο!
      Να είσαι καλά, Έλενά μου!
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετική τεχνική, μοναδική η γεύση τους!
    Τα λατρεύω!

    Καλό βράδυ Ελένη μου, φιλιά σας!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Πολλά ευχαριστώ, Ζαμπία μου, πάντα με επαινείς! Να είσαι καλά!
      Σε φιλώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. Πανεύκολα αλλά και πεντανόστιμα!
    Ο συνδυασμός του ανθότυρου με το μέλι και την κανέλα είναι απλά υπέροχος!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Ερμιόνη μου!
      Όντως τα υλικά ταιριάζουν πάρα πολύ! Μακάρι να μπορούσες να τα δοκιμάσεις
      και να μου πεις εντυπώσεις.
      Πολλά πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Ωραίο γλυκάκι στην στιγμή. Εύκολο και υγιεινό θα πω εγώ.
    Μπράβο Ελένη για την ιδέα.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τα τηγάνισα αλλά τα έψησα, οπότε έγιναν ελαφρά!
      Σ΄ευχαριστώ πολύ, Μάριον!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  6. Αγαπημένο γλυκάκι των ημερών! Καλημέρα και καλές απόκριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι συνταγές της Τυρινής είναι αγαπημένες!
      Καλές Απόκριες, Βαγγελιώ μου!

      Διαγραφή
  7. Εξαιρετικές τυρο-μπουκίτσες!
    Καλημέρα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Beauty!
      Οι μπουκίτσες αυτές είναι πανεύκολες και νοστιμότατες!
      Ένα γλυκάκι στιγμής!

      Διαγραφή
  8. Πεντανόστιμο τυρογλυκάκι!
    Καλή Σαρακοστή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ΄ευχαριστώ πολύ, Λένια μου!
    Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή