Το Βύσσινο είναι το αγαπημένο μας γλυκό κουταλιού είτε συνοδεύει το
ελληνικό καφεδάκι μας με ένα ποτήρι παγωμένο νερό είτε δίνει χρώμα στο
απογευματινό μας γιαούρτι ή στολίζει υπέροχα το παγωτό καϊμάκι.
Επειδή, όμως, κάθε χρόνο προγραμματίζαμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα τον Ιούλιο, δυστυχώς τότε είχε περάσει η εποχή του βύσσινου!
Φέτος ήμουν τυχερή, διότι έφτασα πάνω στην ώρα! Τα πρώτα βύσσινα είχαν εμφανιστεί στην αγορά και έτσι προμηθεύτηκα αρκετά. Έγιναν ένα υπέροχο ρουμπινί γλυκό κουταλιού με τη χαρακτηριστική γεύση!
Το δοκιμάσαμε, βέβαια, και το βαθμολογήσαμε με άριστα!
Θα φυλάξουμε μερικά για να τα πάρουμε μαζί μας. Έτσι το χειμώνα θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι πήραμε μαζί μας χρώματα και αρώματα από το Ελληνικό καλοκαίρι!
Τα Υλικά
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Τοποθετούμε τα καθαρισμένα βύσσινα μέσα ένα σε μπολ σε στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ µε πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε για μια νύχτα μέσα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ξαφρίζουμε το γλυκό, όποτε σχηματίζεται ένας μπεζ αφρός στην επιφάνεια, κοντά στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βράζουμε τα βύσσινα για 20 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς μέσα στην κατσαρόλα.
Όταν κρυώσει, το ξαναβράζουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει, όταν στάζουμε µια σταγόνα μέσα σ’ ένα κρύο πιατάκι και αυτή στέκεται.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βράζουμε για ένα λεπτό.
Το μοιράζουμε ζεστό, μέσα σε αποστειρωμένα βάζα.
Επειδή, όμως, κάθε χρόνο προγραμματίζαμε τις διακοπές μας στην Ελλάδα τον Ιούλιο, δυστυχώς τότε είχε περάσει η εποχή του βύσσινου!
Φέτος ήμουν τυχερή, διότι έφτασα πάνω στην ώρα! Τα πρώτα βύσσινα είχαν εμφανιστεί στην αγορά και έτσι προμηθεύτηκα αρκετά. Έγιναν ένα υπέροχο ρουμπινί γλυκό κουταλιού με τη χαρακτηριστική γεύση!
Το δοκιμάσαμε, βέβαια, και το βαθμολογήσαμε με άριστα!
Θα φυλάξουμε μερικά για να τα πάρουμε μαζί μας. Έτσι το χειμώνα θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι πήραμε μαζί μας χρώματα και αρώματα από το Ελληνικό καλοκαίρι!
Τα Υλικά
2 κιλά βύσσινο, όχι πάρα πολύ ώριμα
2 κιλά ζάχαρη1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα βύσσινα και τα στραγγίζουμε.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα τρυπάμε προσεκτικά με μια φουρκέτα ή µε
το ειδικό εργαλείο για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.Τοποθετούμε τα καθαρισμένα βύσσινα μέσα ένα σε μπολ σε στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ µε πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε για μια νύχτα μέσα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ξαφρίζουμε το γλυκό, όποτε σχηματίζεται ένας μπεζ αφρός στην επιφάνεια, κοντά στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βράζουμε τα βύσσινα για 20 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς μέσα στην κατσαρόλα.
Όταν κρυώσει, το ξαναβράζουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει, όταν στάζουμε µια σταγόνα μέσα σ’ ένα κρύο πιατάκι και αυτή στέκεται.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βράζουμε για ένα λεπτό.
Το μοιράζουμε ζεστό, μέσα σε αποστειρωμένα βάζα.
Υπέροχο γλυκό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη δεν έχω βρει βύσσινα και από όσο ξέρω η παραγωγή φέτος δεν είναι καλή.
Καλό μήνα!!
Συμφωνώ μαζί σου, Ξανθή μου! Κι αυτό που βρήκα εγώ ήταν μάλλον ώριμο και ένας άλλος πουλούσε άγουρο. Θα ξαναψάξω το Σάββατο και θα δω.
ΔιαγραφήΚαλό σου μήνα!
Ελένη μου εγώ ειδικά θα πρέπει να το τιμήσω δεόντως.Είναι πολύ ωραίο γλυκό και τώρα το καλοκαίρι απολαμβάνεις και μια άκρως δροσιστική βυσσινάδα.Να είσαι καλά καλό μήνα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, Ροδάνθη μου, να το τιμήσεις, το λέει και το blog σου!
ΔιαγραφήΤο γλυκό και η βυσσινάδα μας αρέσουν πολύ αλλά τη δεύτερη δεν μπορούμε να τη μεταφέρουμε, λόγω βάρους.
Καλό σου μήνα και καλό απόγευμα!
Ελληνικό καφεδάκι, κρύο δροσερό νεράκι και γλυκό κουταλιού βύσσινο.... δεν έχω καλύτερο Ελενάκι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι σου δείχνει τέλειο, με υπέροχο χρώμα και σωστά δεμένο!
Φιλάκια, καλό μήνα!
Έλενά μου, έτσι είναι όπως τα λες! Το τέλειο ελληνικό κέρασμα, αξεπέραστο.
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Το γλυκάκι αυτό είναι από τα πρώτα που έμαθα να φτιάχνω.
Καλό μήνα και πολλά καλοκαιρινά φιλάκια!
Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά του κουταλιού. Καλοφάγωτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πάρα πολύ, Vita!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό απόγευμα!
Καλό μήνα! Πραγματικά σαν το γλυκό βύσσινο δεν ευπάρχει καλύτερο! Να περνάτε καλά στην Ελλάδα Ελένη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, Έρη μου, και όλα τα καλά!
ΔιαγραφήΜακάρι να μπορούσα να σου στείλω ένα βαζάκι! Έγινε πολύ ωραίο!
Σε ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ!
Καλό μήνα Ελένη μου... υπέροχο το βύσσινό σου, καλοφάγωτο!! Να είσαι καλά και να περνάτε καλά! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα και σ' εσένα, Κική μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ.
Φιλάκια!
Καλό μήνα!!!Τέλειο το γλυκό σου!!!Γεια στα χέρια σου!!!Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, Σπυριδούλα!
ΔιαγραφήΈλα να σε κεράσω, υπάρχει αρκετό!
Να είσαι καλά!
Ευχομαι να εχεις καλο μηνα, καλη εβδομαδα και ενα πολυ ομορφο και δροσερο καλοκαιρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία μου, σε ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαλή σου μέρα και καλό καλοκαίρι!
Θα βάλω παγωτό παρφέ μαστίχα (βρήκα εξαιρετικό σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής μας) θα βάλεις το βυσσινάκι με το σιροπάκι του καλή μου Ελένη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλούς πολλούς χαιρετισμούς και ένα πολύ καλό Ιούλη σας εύχομαι.
Καλή μου Πηνελόπη, εξαιρετική η πρότασή σου και την αποδέχομαι!
ΔιαγραφήΔεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός, γευστικός και οπτικός!
Σε ευχαριστούμε πολύ και στέλνουμε και τις δικές μας ευχές!
Καλή σου μέρα!
Βύσσινο και κεράσι τα δικά μου αγαπημένα γλυκά και ειδικά πάνω σε γιαούρτι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απολύτως με τις προτιμήσεις σου, Λίλα μου!
ΔιαγραφήΤα δυο αυτά γλυκά έχουν απίθανη γεύση και τα χρώματα του καλοκαιριού!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ελένη μου τρελαίνομαι για βυσσινάκι γλυκό! Σκέτο, σε γιαουρτάκι ή πάνω από το cheesecake, απλά το λατρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έχεις όρεξη για παιχνίδι, έλα μια βόλτα από μένα!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα!
Φιλιά!
Καλημέρα, Ερμιόνη μου!
ΔιαγραφήΈλα να σε κεράσω, έφτιαξα αρκετό και μάλλον θα ξαναφτιάξω αν βρω καλό βύσσινο! Το λατρεύουμε κι εμείς!
Σε ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα ανταποκριθώ πολύ σύντομα!
Καλό μήνα και πολλά φιλάκια!
Καλησπέρα καλώς σε βρήκα και καλό μήνα!!!Το γλυκό βύσσινο είναι από τα αγαπημένα μου, ειδικά συνοδεία με το ελληνικό καφεδάκι αλλά και πάνω στο παγωτό καϊμάκι!!!Σ' ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, απομένει να βρω και τα βύσσινα για να την δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς όρισες, Γιώτα, και χαίρομαι που βρεθήκαμε!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία στο γλυκό σου, θα δεις ότι δεν είναι δύσκολο. Να μην αγοράσεις όμως πολύ ώριμα βύσσινα κι αν δε βρεις άλλα να μην προσθέσεις νερό. Θα έχουν αρκετό χυμό.
Καλή σου μέρα!
ΤΙ να λέμε για το γλυκό βυσσινο! Με ένα παγωτό καϊμάκι δίπλα, πωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Villy!
ΔιαγραφήΌπως και να το φάμε, είναι υπέροχο! Μόνο που πολλές φορές περνάει η εποχή του και δεν προλαβαίνουμε να φτιάξουμε αρκετό!
Ελένη μου καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βύσσινο το φλερτάρω πολύ φέτος. Σκεφτόμουν ότι ήθελα να είναι το πρώτο γλυκό του κουταλιού που θα φτιάξω στη ζωή μου. Θέλω και θα προσπαθήσω να βρω χρόνο φέτος να το φτιάξω.
Η συνταγή σου φυσικά πάντα υπέροχη και είμαι σίγουρη πως είναι πεντανόστιμη!
Σε φιλώ πολύ!
Καλησπέρα! Το κεράσι είναι από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού! Και σου πέτυχε πολύ ωραία Ελένη μου! Και του χρόνου με υγεία!
ΑπάντησηΔιαγραφή(έλα από το μπλογκ μου αν έχεις όρεξη για παιχνίδια!!!)