Πολύ ελαφρύ και μυρωδάτο ψάρι, μια συνταγή της φίλης μου Κατερίνας Ν. που το μαγειρεύει εξαιρετικά και το λατρεύουν τα παιδιά της. Αρέσει και σ' εμάς πολύ και το μαγειρεύω αρκετά συχνά.
Είναι ένα νοστιμότατο πιάτο, με το ψάρι και τα χορταρικά να ανταλλάσσουν τις γεύσεις τους και να δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πρωτότυπος είναι ο τρόπος κοπής των λαχανικών που ψήνονται γρηγορότερα και γίνονται νοστιμότατα. Δοκιμάστε το.
Τα Υλικά
1 μεγάλο φιλέτο πέρκας, φρέσκιας ή κατεψυγμένης ή άλλο ψάρι με μαλακό άσπρο κρέας
4 μέτριες πατάτες
2 ώριμες ντομάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 πιπεριά χρωματιστή
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη λεπτά φετάκια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε κομμένα χορταρικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μισά χορταρικά μέσα σε ένα πυρέξ. Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι, σκορπίζουμε πάνω του τις φετούλες του σκόρδου και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χορταρικά. Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τέλος το λάδι.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 30΄, μετά το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Καλή όρεξη!
Είναι ένα νοστιμότατο πιάτο, με το ψάρι και τα χορταρικά να ανταλλάσσουν τις γεύσεις τους και να δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πρωτότυπος είναι ο τρόπος κοπής των λαχανικών που ψήνονται γρηγορότερα και γίνονται νοστιμότατα. Δοκιμάστε το.
Τα Υλικά
1 μεγάλο φιλέτο πέρκας, φρέσκιας ή κατεψυγμένης ή άλλο ψάρι με μαλακό άσπρο κρέας
4 μέτριες πατάτες
2 ώριμες ντομάτες
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 πιπεριά χρωματιστή
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθος
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη λεπτά φετάκια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε, στραγγίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι.
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε κομμένα χορταρικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μισά χορταρικά μέσα σε ένα πυρέξ. Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι, σκορπίζουμε πάνω του τις φετούλες του σκόρδου και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χορταρικά. Ισιώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τέλος το λάδι.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 30΄, μετά το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Καλημέρα Ελένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμος τρόπος μαγειρέματος και η ιδέα των ψιλοκομμένων λαχανικών, εκτός του ότι κάνουν το φαγητό πιο γευστικό, έχουν και χρόνο να μαγειρευτούν ταυτόχρονα με το ψάρι.
Ευκαιρία να φάμε την πέρκα με διαφορετικό τρόπο και νοστιμότατο!
Καλό και γιορτινό μήνα!
Ζ.
* Όσο για τα προχθεσινά αραβοπιτάκια, θα ψάξω στον ΑΒ ή το πολύ-πολύ θα σκαρώσω ένα απλό ζυμαράκι με λίγη μαγιά.
De toute façon σ΄ευχαριστώ πολύ!
Λιγο απ ολα φαινεται να εχει αυτο τα φαγητο.. νοστημο φαινεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μηνα!
Πολύ μου αρέσει η πέρκα, είναι τόσο νοστιμο ψάρι, και ο τρόπος που το ετοίμασες με τα λαχανικά είναι υπέροχος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Νόστιμο πιάτο και μια ευκαιρία να φάμε διαφορετικά την πέρκα, που συνήθως την τρώμε ψητή, με λαδολέμονο.Καλό σου μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ζαμπία. Πραγματικά γίνεται πολύ νόστιμο πιάτο και πολύ μυρωδάτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι αν έδωσα μια ιδέα για διαφορετική πέρκα!
Για τις πιτούλες κάτι θα γίνει, θα δεις!
Φιλιά και καλό μήνα εύχομαι και σ' εσένα.
Καλησπέρα, Ελπινίκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΨαράκι και χορταρικά είναι πολύ καλός συνδυασμός και ένα πλήρες πιάτο, δεν συμφωνείς;
Καλό σου μήνα, φιλιά.
Καλησπέρα, Μάγδα. Αν σου αρέσει το ψαράκι να δοκιμάσεις να το μαγειρεύσεις με τα χορταρικά. Θα γίνει πολύ νόστιμο, θα δεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου μήνα.
Μαρία μου, δοκίμασέ τη κι έτσι. Εμάς μας άρεσε πολύ και ο συνδυασμός με τα χόρτα και το ψήσιμο στο φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό μήνα.
Ελενάκι μου υπέροχο το πιάτο σου, πολύ όμορφοι συνδυασμοί και ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσουμε την πέρκα που είναι από τα ψάρια που αγαπώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια, βρίσκεις εύκολα πέρκα εκεί??
Φιλάκια, καλό μήνα!
Ελένη μου καλό μήνα! Από χθες το βράδυ είδα την ανάρτηση, λόγω κόρης που ήταν συνδεδεμένη εκείνη την ώρα, δεν μπορούσα να αφήσω μήνυμα. Έχω στην κατάψυξη πέρκα εδώ και κάτι μέρες και δεν ήξερα τι να την κάνω! Σήμερα θα μαγειρευτεί κατ' αυτόν τον τρόπο. Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, Ελενάκι. Ψαράκι και χορταρικά, ένας πολύ ωραίος συνδυασμός. Αν το δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, φιλιά.
Καλό μήνα και σ' εσένα Σοφία μου. Ο blogger παθαίνει κατά καιρούς διάφορα, τι να κάνουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε το φαγάκι και περιμένω εντυπώσεις. Καλό βράδυ, φιλιά.
Αμ' έπος αμ' έργον. Το έφτιαξα σήμερα και μόλις τελειώσαμε το φαγητό μας, σου μεταφέρω εντυπώσεις. Η γεύση του ψαριού τόσο λεπτή και ραφινάτη έδεσε με τα λαχανικά και κυρίως με τον άνηθο και το κρεμμυδάκι. Ο δε άντρας μου - που θα επρεπε να τραβήξω βιντεο για τις αντιδράσεις πριν - κατά τη διάρκεια - μετά, ξετρελλάθηκε και ζήτησε να επαναληφθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε Ελένη μου για την υπέροχη συνταγή (σα σχόλιο διαφήμισης ακούγομαι ....)
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα, Σοφία μου. Χαίρομαι πραγματικά που σας άρεσε-προ πάντων στον σύζυγο!-και σε ευχαριστώ πάρα πολύ που τόσο παραστατικά περιέγραψες διαδικασία και αποτέλεσμα. Πράγματι ο άνηθος ταιριάζει πολύ με το ψάρι και μετριάζει τη μυρωδιά του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω ότι πρέπει να μοιραζόμαστε αυτά τα μικρά μυστικά που νοστιμίζουν την καθημερινότητά μας!
Ευχαριστώ και πάλι, φιλιά πολλά.