Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021

Μπισκότα με Πορτοκάλι και Σοκολάτα - Orange and Chocolate Cookies

Πανεύκολα πορτοκαλένια μπισκότα με ελαιόλαδο και σταγόνες σοκολάτας που ετοιμάζονται μέσα σ' ένα μπολ και δεν απαιτούν μίξερ.

Το πορτοκάλι και η σοκολάτα είναι ένας υπέροχος γευστικός και αρωματικός συνδυασμός και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.



Τα μπισκότα γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!


 Δικά σας!

 

Τα Υλικά

(Για 20-25 μπισκότα)


1 αυγό

100γραμ. καστανή, κρυσταλλική ζάχαρη

100 ml ελαιόλαδο

100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός αψέκαστου πορτοκαλιού

1 φακελάκι baking powder (18γραμ. βιολογικό)

1 φακελάκι βανίλια (σε σκόνη)

300γραμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο

100γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες

 

2 κ. σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

2 φύλλα λαδόκολλας

 

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking powder.

 





Μέσα σ' ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα.











Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα.












Ρίχνουμε το χυμό, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι, ανακατεύοντας.

 









Όταν το αλεύρι αφομοιωθεί από τα υγρά υλικά, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, φροντίζοντας να απλωθούν σε όλο το μείγμα.








Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε μέσα σε ρηχό ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα.
Εάν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



 

Ψήνουνε τα μπισκότα στους 170 στον αέρα, για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα αποθηκεύσουμε.





Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Elen!
      Δεν γνωρίζω ως προς τι η ζύμη σου φάνηκε περίεργη. Είναι μια απλή ζύμη που στο ψήσιμο συμπεριφέρεται εξαιρετικά. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα σου άρεσε.

      Διαγραφή