Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ζελέ με Φρέσκα Φρούτα - Jelly with Fresh Fruits

Το Φρουί Ζελέ είναι το πιο εύκολο, το πιο δροσερό και το πιο ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο που μπορούμε να απολαύσουμε!
Στο εμπόριο το Ζελέ κυκλοφορεί με μεγάλη ποικιλία γεύσεων κι έτσι μπορούμε να κάνουμε πολλές επιλογές, κάθε φορά διαφορετικές.
Αν προσθέσουμε και κομμάτια φρέσκων φρούτων εποχής ενισχύουμε τη γεύση και τη θρεπτική του αξία. Δοκιμάστε το κι εσείς με γεύσεις και φρούτα της επιλογής σας!




Τα Υλικά
(Για 4 ποτήρια)

2 φακελάκια ζελέ σκόνη με γεύση κεράσι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα βερίκοκα
1 φλιτζάνι ώριμα κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση

Για το Γαρνίρισμα
Λίγη έτοιμη σαντιγί (προαιρετικά)
Φυλλαράκια δυόσμου


Οδηγίες




Πλένουμε καλά, σκουπίζουμε και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.











Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα του ζελέ μέσα στα ποτήρια, προσθέτουμε τα κομμένα βερίκοκα και τα βάζουμε στο ψυγείο στηρίζοντάς τα γυρτά, μέχρι να πήξει το ζελέ. Δεν θέλουμε να αναμειχθούν τα φρούτα για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα!





Πλένουμε σκουπίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε τα κεράσια.
Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο, τα γεμίζουμε με το υπόλοιπο ζελέ και τα κομμένα κεράσια.
Τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο, όρθια αυτή τη φορά, και τα αφήνουμε, μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.



Όταν πρόκειται να σερβίρουμε το ζελέ, το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και φυλλαράκια δυόσμου.


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Δροσερό δε λες τίποτα Ελένη μου το ζελέ,άσε πού γίνετε πανεύκολα και χωρίς κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχχχχ μ' αυτό το γλυκάκι μεγαλώσαμε!!! Και μετά έγιναν μόδα τα πιο περίπλοκα και το ξεχάσαμε!!
    Τέλειο για τις ζεστές μέρες!!

    Καλημέρα Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή