Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Χοιρινό στη Χύτρα με Μπύρα, Κουρκουμά και πολύχρωμο Πιπέρι - Pork in Pressure Pot with Beer, Turmeric and Colorful Pepper

Για να ξεφύγουμε από τους συνηθισμένους τρόπους μαγειρέματος του χοιρινού σας προτείνω ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, με έντονο άρωμα λεμονιού, το χρώμα αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες του Κουρκουμά.

Οι κόκκοι του πιπεριού ενισχύουν τη γεύση του φαγητού και το κάνουν ελαφρώς πικάντικο, δίνοντας επί πλέον χρώμα στο πιάτο.
Δοκιμάστε το!







Τα Υλικά
(Για 4 μερίδες)


800γραμ. χοιρινό, χωρίς κόκκαλο,  κομμένο σε κύβους
50 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
330 ml μπύρα  
1 ½ κ. γλ. σκόνη κουρκουμά
1 μεγάλο λεμόνι με τη φλοίδα, κομμένο σε χονδρά κομμάτια
1 κ. σ. πιπέρι πολύχρωμο
Αλάτι

Για το Σερβίρισμα
Πατάτες τηγανητές ή ρύζι Μπασμάτι λευκό

Οδηγίες

Πλένουμε, στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας.



Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε καλά τα κομμάτια του χοιρινού, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.










Σβήνουμε το κρέας με τη μπύρα και περιμένουμε δύο λεπτά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε το κομμένο λεμόνι και το πολύχρωμο πιπέρι.








Σκεπάζουμε τη χύτρα, χωρίς να προσθέσουμε νερό, και βράζουμε το κρέας τόση ώρα, όση μας προτείνει ο κατασκευαστής της.
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος βρασίματος, ανοίγουμε πρώτα τη βαλβίδα, περιμένουμε να βγει ο ατμός και μετά ανοίγουμε τη χύτρα.




Προσθέτουμε στο φαγητό αλάτι και το ξαναβάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Φροντίζουμε να μην στεγνώσει το κρέας.

Το σερβίρουμε το χοιρινό σκέτο ή με τηγανητές πατάτες. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με λευκό ρύζι ατμού.




Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου