Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τούρτα με Σοκολάτα, Κρέμα Τιραμισού και Φράουλες - Tiramisu Torte with Chocolate and Strawberries

Νόστιμη, εμφανίσιμη, εορταστική τούρτα με αγαπημένες γεύσεις και χρωματικές αντιθέσεις!
Το κέικ κακάου είναι πανεύκολο, αρκετά αφράτο και γευστικό και αντικαθιστά ισάξια το κλασικό παντεσπάνι. Δένει οπτικά αλλά και γευστικά με την ιδιαίτερη κρέμα τιραμισού και τις κρυμμένες φράουλες!  

Βέβαια οι κατακόκκινες, ολόγλυκες, φρέσκες φράουλες κλέβουν την παράσταση! Ψιλοκομμένες μέσα στην κρέμα ή πάνω στην τούρτα αποτελούν μια γευστική πρόκληση και προσμονή!
Η τούρτα αυτή δεν είναι δύσκολη, θέλει μόνο λίγη υπομονή. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε κι εσείς, ακολουθώντας όλα τα βήματα που περιγράφονται πιο κάτω. Καλή επιτυχία!







Τα Υλικά
(Ταψάκι 22 εκ.)

Για το Κέικ

150γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γραμ. άγλυκο κακάο, σκόνη και επί πλέον 20γραμ. για τη φόρμα
100γραμ. ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά
2 κ. γ. baking powder
½ κ. γ. μαγειρική σόδα
⅓ κ. γ. αλάτι
170γραμ. γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
100γραμ. αραβοσιτέλαιο

Για την Κρέμα

400γραμ. κρέμα γάλακτος, κρύα, από το ψυγείο (με ζωικά ή φυτικά λιπαρά)
300γραμ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ώριμες φράουλες

Επί πλέον
150ml ρόφημα σοκολάτας, κρύο ή 100ml σιρόπι από γλυκό κουταλιού
15 ώριμες φράουλες, κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι νιφάδες πικρής σοκολάτας

Οδηγίες

Λαδώνουμε καλά τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με το επί πλέον κακάο.







Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα και αναμειγνύουμε.










Σ΄ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά με ένα σύρμα. Όταν αναμειχθούν και γίνουν σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.











Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.












Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα για περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Δοκιμάζουμε εάν έχει ψηθεί μ΄ένα μαχαίρι.








Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε πάνω σε συρμάτινη βάση και περιμένουμε να κατέβη λίγο η θερμοκρασία του. Κατόπιν προσεκτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι το χωρίζουμε σε τρεις δίσκους και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.







Εν τω μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Προσθέτουμε λίγο- λίγο το τυρί , τη βανίλια, συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ, αφαιρούμε ένα φλιτζάνι σαντιγί και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε.




Μέχρι να κρυώσει το κέικ, διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο.


Συναρμολόγηση


Βάζουμε τον πρώτο δίσκο του κέικ πάνω σε μία συρμάτινη βάση και το βρέχουμε με το ρόφημα σοκολάτας ή το σιρόπι με τη βοήθεια ενός πινέλου σιλικόνης. Από πάνω απλώνουμε το ⅓ της κρέμας με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.






Πάνω τοποθετούμε τον δεύτερο δίσκο του κέικ, βρέχουμε με σοκολάτα και καλύπτουμε με το ½ της κρέμας που μας έχει απομείνει και πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
Συνεχίζουμε με τον τρίτο δίσκο και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.





Βάζουμε τη κρέμα που είχαμε κρατήσει σ΄ένα κορνέ και διακοσμούμε την τούρτα περιμετρικά. 
Τοποθετούμε και τις φράουλες και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες νιφάδες σοκολάτας.





Προσεκτικά κυλάμε την τούρτα μέσα σε μία πιατέλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Κατόπιν την κόβουμε προσεκτικά και τη σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Αχ, αχ, αχ!! Μονο να αναστενάξω μπορώ! Δεν υπάρχουν λόγια γι΄αυτή την τούρτα!!!!! Εκπληκτική!!!!!! Να σου πω επίσης Ελένη μου κι από δω χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!! Φαντάζομαι αυτή την τούρτα φάγατε, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, πώς ν' αντισταθώ σε τέτοια γλύκα; Θα δοκιμάσω τη συνταγή άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή