Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Πανεύκολο Κέικ Μήλου με Ελαιόλαδο

Ένα πανεύκολο, πολύ υγιεινό,  θρεπτικό και νοστιμότατο κέικ με άρωμα κανέλας. Δεν χρειάζεται μίξερ, διότι τα υλικά του απλώς αναμειγνύονται μέσα σ΄ένα μπολ (all in one bowl) και μας δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αφράτο και ζουμερό.

Δεν περιέχει αυγά και βούτυρο, ούτε αρκετή ζάχαρη, αφού τα μήλα και οι σταφίδες του προσφέρουν αρκετή γλυκύτητα.
Δοκιμάστε το με ό τι μήλα έχετε στο σπίτι!





Τα Υλικά
(Για μία φόρμα 26εκ.)

150ml ελαιόλαδο καλής ποιότητος
150ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
150γραμ. καστανή ζάχαρη
3 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χονδρό τρίφτη και 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
350γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κ. γλ. baking powder
1 κ.γλ. τριμμένη κανέλα
½ φλιτζάνι χονδροτριμμένη καρυδόψιχα
φλιτζανιού ξανθή σταφίδα

Επί πλέον
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
Ελάχιστη καρυδόψιχα
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)


Οδηγίες

Μέσα σ΄ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το baking powder.




Μέσα σ΄ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και τη ζάχαρη και την κανέλα. Χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 
Κατόπιν προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες 











και τα τριμμένα μήλα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.













Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ενωθούν τα υλικά.








Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα που την έχουμε λαδώσει και ελαφρά αλευρώσει και ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ με τη ράχη ενός κουταλιού. Απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ τις φέτες μήλου, διακοσμούμε με λίγα καρύδια και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.




Ψήνουμε το κέικ στους 160⁰ C στον αέρα για περίπου μία ώρα. Πριν το βγάλουμε από το φούρνο, κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι.
Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε συρμάτινη βάση.


Εάν μας αρέσουν τα πιο γλυκά κέικ, όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου