Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Καλαμάρια στη Λαδόκολλα με Ούζο και Αρωματικά Χόρτα

Τα καλαμάρια δεν τρώγονται μόνο τηγανητά ή κοκκινιστά στην κατσαρόλα. Ψήνονται και στο φούρνο, αρκεί να τα προστατεύσουμε και να τα τυλίξουμε στη λαδόκολλα για να βράσουν με το ζουμί τους και να διατηρηθούν ζουμερά και τρυφερά.
Επί πλέον θα γίνουν και πολύ αρωματικά, ένα καταπληκτικό μεζεδάκι για όλους! Θα τα λατρεύσετε!






Τα Υλικά
 (Για 4 άτομα)

4 μεγάλα καλαμάρια, φρέσκα
50 ml του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. κόκκοι πολύχρωμου πιπεριού
Αλάτι

Γέμιση
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο φινόκιο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στην πρέσα
Ο χυμός ½ λεμονιού
½ σφηνάκι ούζο
⅓ κ. γλ. Μπούκοβο

Έξτρα
4 κομμάτια λαδόκολλας
4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Οδηγίες




Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια, αφαιρώντας εσωτερικό, κεφάλι και δέρμα. Τα πλένουμε επίσης καλά, τα στραγγίζουμε και αφήνουμε το σώμα τους ολόκληρο.










Βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ τα υλικά της γέμισης. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου.
Ανακατεύουμε καλά.









Γεμίζουμε με το μείγμα των αρωματικών τα καλαμάρια, τα λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τους κόκκους πιπεριού.









Βάζουμε κάθε καλαμάρι μέσα στη λαδόκολλα, τυλίγουμε σε πακετάκι και ασφαλίζουμε με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε “πακέτο” μέσα σε ταψί και ψήνουμε στους 180º C στις αντιστάσεις για 20 περίπου λεπτά.






Κατόπιν ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες και ψήνουμε τα καλαμάρια για 5 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, με ή χωρίς τη λαδόκολλα. Προσοχή να μην χάσουμε το νοστιμότατο ζουμί τους!



Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου