Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη – Chocolate Pie

Μια πανεύκολη Σοκολατόπιτα, νηστίσιμη, πολύ αφράτη και νόστιμη που θα σας κερδίσει αμέσως. Περιέχει πολλή σοκολάτα, εκπλήσσει η απαλή υφή της και κανείς δεν καταλαβαίνει ότι δεν περιέχει βούτυρο ή αυγά!
Ιδανική για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας που αρνούνται να τη στερηθούν, ακόμα και στην περίοδο της νηστείας! Δοκιμάστε τη!






Τα Υλικά
           
400γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50γραμ. κακάο καλής ποιότητας, σκόνη
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
250ml γάλα ινδοκάρυδου ή αμυγδάλου
200ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
120γραμ. καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 τσιμπιά αλάτι
2 καψουλάκια βανίλιας
100γραμ. νιφάδες πικρής σοκολάτας

Sauce Σοκολάτας

300ml γάλα ινδοκάρυδου ή σόγιας
250γραμ. πικρή σοκολάτα με 70% κακάο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι ή περγαμόντο

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και το κακάο.






Μέσα σ΄ένα μπωλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το γάλα ινδοκάρυδου, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε τα υλικά με ένα σύρμα, έως ότου αναμειχθούν και λιώσει καλά η ζάχαρη.








Ανακατεύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα. Χτυπάμε ξανά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.














Προσθέτουμε και τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε.














Εν συνεχεία, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Το μείγμα μας πρέπει να είναι ρευστό αλλά όχι αραιό.











Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο, διαστάσεων 24Χ30 εκ.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C στον αέρα,μέχρι να κάνει ρωγμές η επιφάνειά της.


Όταν ψηθεί η σοκολατόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κατέβη η θερμοκρασία της και την καλύπτουμε με τη sauce σοκολάτας.


Την κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!

Για Sauce Σοκολάτας

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και, όταν ζεσταθεί, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τεμαχισμένη, και ανακατεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία σοκολατένια κρέμα.
Προσθέτουμε το λικέρ και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Αν η sauce πήξει αρκετά, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε, την αραιώνουμε προσθέτοντας λίγο ζεστό γάλα ινδοκάρυδου ή σόγιας.


10 σχόλια:

  1. Αν είναι έτσι η νηστεία θέλω να νηστεύω όλο το χρόνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φανταστική συνταγή και οι φωτογραφίες κόλαση που ρέει!!!!!!!!!!!!!
    Καλή Κυριακή Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς έτσι είπαμε, Χρυσαυγή μου! Έγινε πάρα πολύ καλή και την απολαύσαμε.
      Μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Ποτέ δεν έχει περάσει από το μυαλό μου, να βάλω χυμό λεμονιού σ' ένα κεϊκ και μάλιστα σοκολατένιο Ελένη μου.
    Με βάζεις στα "αίματα"...καλή μου.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και νηστίσιμη η σοκολατοπιτα σου Ελένη μου είναι σκέτος πειρασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κολαση ειναι ελενη μου,δεν θα φαναζομουν ποτε οτι ενα τετοιο γλυκο θα μπορουσε να ειναι νηστισιμο!!!
    φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία σοκολατόπιτα, φούσκωσε τόσο εντυπωσιακά και χωρίς αυγά!
    Το γάλα καρύδας της παρέχει τη λατρεμένη γεύση της και τη υγρασία που χρειάζεται. Η δε ρευστή σως απλά δεν παίζεται!

    Καλό απόγευμα Ελένη μου
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ζουμερή και αφράτη!!! πω πω!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την έκανα κ είναι θεϊκή δεν το περίμενα με γάλα αμυγδάλου να γίνει έτσι.. τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή