Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Muffins με Φέτα και Θυμάρι

Πανεύκολα στην παρασκευή τους, αφράτα και νοστιμότατα, με άρωμα και πλούσια γεύση. Μια ωραία πρόταση για κολατσιό αλλά και για μπουφέ ή παιδικό πάρτυ. Σερβίρονται και τρώγονται ευκολότερα από ένα κομμάτι πίτας και είναι πολύ ευπαρουσίαστα.
Θα τα αγαπήσουν όλοι, μικροί και μεγάλοι!



Τα Υλικά
(Για 10 κανονικά muffins)

1 φλιτζάνι/250ml Αριάνι
1 φλιτζάνι/125γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι/140γραμ. αλεύρι ολικής αλέσεως
70ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
200γραμ. Φέτα, θρυμματισμένη
10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα
5 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
1 αυγό μεγάλο, ελαφρά χτυπημένο
2 κουταλάκι baking powder
1 ½ κουταλάκι zaatar ή θυμάρι
Ελάχιστο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επί πλέον
1 κουταλιά μαυροκούκι και 1 κουταλιά σουσάμι
5 ντοματάκια, κομμένα στη μέση

Οδηγίες



Κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής με αυτό για όλες τις χρήσεις μέσα σε ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με το  baking powder, το zaatar και το πιπέρι. 
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το Αριάνι, το λάδι, το αυγό με τη φέτα, τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. 









Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.










Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι για muffins και γεμίζουμε τις θήκες με την πηχτή ζύμη ή τα τοποθετούμε σε κάθε θήκη ένα χάρτινο φορμάκι. Γεμίζουμε θήκες ή χαρτάκια κατά τα ⅔.
Πασπαλίζουμε κάθε  muffin με σουσάμι ή μαυροκούκι και βάζουμε και διακοσμούμε με μισό ντοματάκι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε συρμάτινη βάση, να κατέβη η θερμοκρασία τους.
Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα.



Καλή επιτυχία.

21 σχόλια:

  1. Η ελληνική σαλάτα συμπυκνωμένη σε ένα τοσοδούλι muffin!!
    Με την υπόσχεση της γνήσιας μεσογειακής νοστιμιάς ,την εξαιρετική εμφάνιση μιας ανατρεπτικής μπουκιάς και τη βεβαιότητα των άριστων σε ποιότητα ελληνικών προϊόντων,παραλάβαμε και χαρήκαμε στο σπιτικό μας ένα θαυμάσιο.πολύχρωμο ,χορταστικό, πεντανόστιμο και το κυριώτερο αντιπροσωπευτικό για τα γούστα μας ,έδεσμα!
    Πολύ αξιόλογη ιδέα όπως πάντα Ελένη μου!!Με την ελπίδα ότι το μήνυμά μου θα παραληφθεί και δεν θα χαθεί στον ακατανόητο κόσμο του διαδικτύου,σε φιλώ πολύ πολύ και σου εύχομαι να έχεις μία όμορφη και γαλήνια μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Φωτεινή μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη περιγραφή, γευστική και οπτική, των μικρών αυτών αλμυρών κέικ που δημοσιεύτηκαν με την ελπίδα να βρουν μιμητές. Χαίρομαι που τα υποδεχτήκατε τόσο θερμά! Νομίζω ότι το αξίζουν!
      Καλό σου βράδυ, ήρεμο και χαρούμενο.
      Πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή
  2. Αν κρινω απο τα υλικα Ελενη μου, πρεπει να ειναι πολυ νοστιμα αυτα τα μαφινακια!
    Αχ και ειμαι σε διαιτα (λεμε τωρα...)
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος Μαρίνα μου που είσαι σε δίαιτα!!!!!Τι να χάσεις????Πετσί και κόκκαλο είσαι!!!
      Τι να πούνε άλλοι και άλλοι....[λέμε τώρα...]Φιλάκια και στις δύο[συγνώμη για την αυθόρμητη παρέμβαση Ελένη μου,αλλά δεν ..άντεξα!!Μιλάνε όλοι μιλά και η Μαρίνα!!!]Χαχαχαχα!!!!

      Διαγραφή
    2. Όντως είναι πολύ νόστιμα, Μαρίνα μου, αλλά . . . και διαίτης! Μην τα φοβάσαι, είναι χορταστικά και γίνονται ένα μικρό, νοστιμότατο γεύμα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
    3. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, Φωτεινή μου, για την παρέμβασή σου! Ίσα ίσα που είναι αυθόρμητη και βάζει τέρμα στους φόβους τις Μαρίνας!
      Φιλάκια και στις δυο σας!

      Διαγραφή
  3. Και φέτα και θυμάρι και ντοματάκια ... απίθανη νοστιμιά αυτά τα μαφινάκια σου Ελένη μου... μεσογειακό υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες!!!
    Φιλιά και καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Κική μου!
      Πράγματι ο συνδυασμός υλικών είναι Μεσογειακός, με έντονη την παρουσία του θυμαριού.
      Ένα γευστικότατο σνακ για όλους και για όλες τις ώρες.
      Καλό σου βράδυ.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  4. Νόστιμα μαφινάκια και πολύ ευπαρουσίαστα!
    Το θυμάρι δίνει πολύ ωραίο άρωμα και το σουσαμάκι τους πάει πολύ!
    Φιλιά πολλά Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. . . . και πολύ αφράτα, θα έλεγα! Το θυμάρι ξεχωρίζει σαν υλικό και ταιριάζει πολύ πάρα πολύ γευστικά με τη φέτα. Κερδίζουν ακόμα και τους δύσκολους!
      Καλό σου βράδυ, Ερμιόνη μου!
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  5. Εμένα να με συμπεριλάβεις στους καταναλωτές με τα "κρύα" μιας και θα περιμένω το courier με την σχετική παράδοση. Δεν θα σου πω όχι με τίποτε καλή μου Ελένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να έρθουν έως εκεί, Πηνελόπη μου, θα έχουν κρυώσει! Χαίρομαι που σου αρέσουν ακόμα κι έτσι. Κι εμείς, την επόμενη μέρα, κρύα τα τιμήσαμε! Δεν χρειάστηκαν καθόλου να τα ζεστάνουμε!
      Καλό σας βράδυ.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  6. Αυτά τα λαχταριστά και πεντανόστιμα ζουμπουρλούδικα μαφινάκια, έχουν ένα κακό!
    Δεν αρκείσαι ποτέ στο ένα!
    Φιλιά Ελενάκι μου, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε πολύ ο χαρακτηρισμός "ζουμπουρλούδικα" Έλενά μου! Τα κάνει και λίγο πονηρά, αφού μας ξεγελάνε με τη νοστιμιά τους και δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε!
      Σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι ένα υπέροχο και ξεχωριστό βράδυ.
      Πολλά φιλάκια.

      Διαγραφή
  7. Τα αγάπησα ήδη από τις φωτογραφίες τους!!!!!! Όλο το ταψάκι δεν θα με φτάσει αν ξεκινήσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου, είναι πανεύκολα και θα αρέσουν σε όλους. Δοκίμασε τη συνταγή αλλά φτιάξε διπλή δόση, για να τα ευχαριστηθείς.
      Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  8. Ελενάκι φανταστικά!Τι κρίμα να μας χωρίζει μεγάλη απόσταση!!!Φαίνονται πολύ λαχταριστά και πεντανόστιμα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι κάνει, Ελενάκι, αυτή η απόσταση! Κάποτε δεν θα επιστρέψω, οπότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία να μην σου στείλω!
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  9. Πως μ αρέσουν αυτά τα αλμυρά μαφινάκια.
    Μεσογειακή γεύση Ελεν και με ενθουσίασε που βάζεις αριάνι.

    Τέλεια.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, Μάριον!
      Κι σ΄εμένα αρέσουν πολύ τα αλμυρά, ιδιαίτερα, αν δεν περιέχουν βούτυρο!
      Το αριάνι εδώ συνηθίζεται πάρα πολύ, είναι πολύ αγαπητό. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω και σε κέικ, γιατί νομίζω ότι θα το διατηρεί μαλακό.
      Καλό σου βράδυ.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  10. Ελένη μου, οι μπουκίτσες σου έχουν οτι τρώνε τα μικρά μου!!
    Έχω διαδώσει οτι ψάχνω ιδέες για κολατσιό, φαίνεται με άκουσες!
    Θα τους τα φτιάξω!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή