Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μια βόλτα στην πόλη και μια ευχάριστη έκπληξη

Καλό μήνα, εύχομαι σε όλους!1η Ιουλίου σήμερα, καλοκαίρι στις δόξες του. Αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι, γιατί παίρνουμε μια ανάσα, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, ξορκίζουμε φόβους, δυσοίωνες προβλέψεις, επαΐοντες αναλυτές. «Αισιοδοξείν χρή» κόντρα στον καιρό! Ας μην κλεινόμαστε άλλο μέσα, περιμένοντας τις διακοπές για να ανοίξει η ψυχή μας, να ξεχαστούμε και να ανασάνουμε. Ας γίνουμε καθημερινοί οδοιπόροι κι εξερευνητές, ας αρκεστούμε στο όμορφο και αισιόδοξο που κρύβει η περιοχή μας που μας περιμένει να το ανακαλύψουμε. Ακόμα και οι μεγαλουπόλεις , όπου ζούμε την καθημερινότητά μας, μας επιφυλάσσουν όμορφες εκπλήξεις!Κι εγώ νόμιζα ότι γνώριζα καλά την μεγαλούπολη, στην οποία ζω, με το πολύ πράσινο, αν και βρίσκεται στις παρυφές της ερήμου,

τους φαρδείς δρόμους, τα πολλά τζαμιά,


  τα παραδοσιακά καφασωτά κατάλοιπα της Οθωμανικής κατάκτησης (Πάνω το Radisson Hotel,κάτω μια παλιά πολυκατοικία) αλλά και τα όμορφα σπίτια και τα ψηλά μοντέρνα κτήρια και τα υπερσύγχρονα Malls.
Ώσπου μια μέρα σε ένα μικρό δρομάκι, στη γειτονιά των ιδιωτικών σχολείων, μπροστά στα μάτια μου αναπάντεχα ξεδιπλώθηκε ένα υπέροχο θέαμα: μικρά χωριά σε μικρογραφία πάνω σε λόφους ή σε μικρές οάσεις έκρυβαν όλη την πρόσοψη του σχολείου! Καταπληκτικό, υπέροχο θέαμα, πολύχρωμο έργο υπομονής και αγάπης για την παράδοση ανώνυμων καλλιτεχνών! Δείτε κι εσείς και θαυμάστε! 
  Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εικόνα που δεν την περίμενα. Η παροδοσιακή Αραβική αρχιτεκτονική γλύκανε κάπως αυτή τη γωνιά της πόλης που αγαπά το μοντέρνο, το επιβλητικό, το σχεδόν απρόσωπο. Καλό καλοκαίρι να έχουμε, ήσυχες και ξεκούραστες διακοπές να περάσουμε όλοι! 

Οι φωτογραφίες όλες είναι από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

3 σχόλια:

  1. Καλό μήνα...υπέροχες οι φωτογραφίες σου..Καλό καλοκαίρι να έχεις κι εσύ να ξεκουραστείς και να περάσεις καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα, Εύα μου, να περάσουμε τουλάχιστον όμορφα και ήρεμα τις διακοπές μας, να ξεκουραστούμε και να αισιοδοξήσουμε. Μας χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα!!! Απίστευτη δουλειά έχουν κάνει οι άνθρωποι!!!!
    Όμορφες εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή