Το ψητό ψαράκι είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Φαγάκι εύκολο, νόστιμο και υγιεινό. Αν το ψάρι είναι μεγαλούτσικο, τότε το τρώνε ακόμα κι εκείνοι που βαριούνται να το καθαρίζουν.
Το φρέσκο σολομό τον μάθαμε σχεδόν πρόσφατα και εκτιμήσαμε τη μεγάλη διατροφική του αξία. Είναι τροφή πολύτιμη με ευεργετικές ιδιότητες για υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γερή καρδιά και διαύγεια νου.
Τ α Υ λ ι κ ά
3-4 μέτριες σε πάχος φέτες φρέσκου σολομού με το δέρμα του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάτα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Ο χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι τριμμένη φλοίδα ακέρωτου λεμονιού
Ελάχιστο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κόλιανδρου
2 ψιλοκομμένα ξερά chilies
Ο δ η γ ί ε ς
Καθαρίζουμε καλά από τα λέπια, πλένουμε και σκουπίζουμε τις φέτες σολομού με χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε ένα μπολάκι. Περιχύνουμε με αυτή το ψάρι, το γυρίζουμε να πάει παντού, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βγάζουμε τις φέτες, τις στραγγίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ μέσα σε ταψάκι ή πάνω σε ψηστιέρα με πλάκα (εδώ γίνεται καλύτερος).
Γυρίζουμε προσεκτικά μόνο μια φορά. Προσοχή στο ψήσιμο: το ψάρι πρέπει να ροδίσει αλλά να μην παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του.
Σερβίρουμε το σολομό ζεστό και τον συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά και φρεσκοκομμένο λεμονάκι.
Το φρέσκο σολομό τον μάθαμε σχεδόν πρόσφατα και εκτιμήσαμε τη μεγάλη διατροφική του αξία. Είναι τροφή πολύτιμη με ευεργετικές ιδιότητες για υγιές δέρμα, ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γερή καρδιά και διαύγεια νου.
Τ α Υ λ ι κ ά
3-4 μέτριες σε πάχος φέτες φρέσκου σολομού με το δέρμα του
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάτα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
Ο χυμός από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι τριμμένη φλοίδα ακέρωτου λεμονιού
Ελάχιστο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι τριμμένοι σπόροι κόλιανδρου
2 ψιλοκομμένα ξερά chilies
Ο δ η γ ί ε ς
Καθαρίζουμε καλά από τα λέπια, πλένουμε και σκουπίζουμε τις φέτες σολομού με χαρτί κουζίνας. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε ένα μπολάκι. Περιχύνουμε με αυτή το ψάρι, το γυρίζουμε να πάει παντού, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βγάζουμε τις φέτες, τις στραγγίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ μέσα σε ταψάκι ή πάνω σε ψηστιέρα με πλάκα (εδώ γίνεται καλύτερος).
Γυρίζουμε προσεκτικά μόνο μια φορά. Προσοχή στο ψήσιμο: το ψάρι πρέπει να ροδίσει αλλά να μην παραψηθεί και χάσει τους χυμούς του.
Yammi!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαγάκι υπέροχο μας μαγείρεψες σήμερα, εύκολο και νόστιμο!
Ο σολομός είναι πράγματι από τα πιο νόστιμα και ωφέλιμα ψάρια!
Φιλιά, καλό απόγευμα Ελενάκι!
Αγαπημένο ψάρι με βραστά λαχανικά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Καλημέρα, Ελενάκι και καλή εβδομάδα. Πρώτη φορά το έβαλα στην ψηστιέρα και έγινε καλύτερο από το γκριλ, ροδοκοκκινο και ζουμερό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.
Καλημέρα, Ξανθή μου και καλή εβδομάδα. Ψαράκι ψητό και βραστή σαλάτα νομίζω ότι γίνονται τέλειο καλοκαιρινό πιάτο. Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφή