Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Φασόλια γίγαντες φούρνου με αρωματικά χόρτα

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Το φαγητό αυτό το έφαγα για πρώτη φορά στο καταπληκτικό εστιατόριο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης με τη μαγευτική θέα,πριν από ένα χρόνο, όταν είχα πάει να ξεναγήσω καλούς φίλους από την Τσεχία. Για να είμαι ειλικρινής αυτοί με παρέσυραν να τους παραγγείλω και όταν τους έφαγα, ενθουσιάστηκα. Μετά τους μαγείρευσα στο σπίτι,την εποχή του φρέσκου μάραθου,προσθέτοντας λίγη ντοματούλα και έγιναν καταπληκτικοί. Σας δίνω τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής τους για να τους δοκιμάσετε κι εσείς.
  
Τ α Υ λ ι κ ά
500 γραμμ. φασόλια γίγαντες, κατά προτίμηση βιολογικά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια χονδροκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος
1 ματσάκι μαϊντανός
2 μέτριες ρίζες φινόκιο, κομμένες στη μέση και μετά χονδρές φετούλες

Οδηγίες



Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε και χονδροκόβουμε τα χορταρικά.












Ρίχνουμε το μισό λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μέχρις ότου μαραθούν.









Μετά προσθέτουμε τα φασόλια, το φινόκιο, τα υπόλοιπα χορταρικά και τελευταία τα ντοματάκια.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.




Απλώνουμε τα φασόλια σε ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, το υπόλοιπο λάδι και τόσο ζεστό νερό, όσο να σκεπάζονται τα φασόλια. Ψήνουμε τους γίγαντες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C περίπου 1 ώρα, προσέχοντας να μην στεγνώσουν εντελώς. Σερβίρουμε τους γίγαντες ζεστούς ή κρύους και τους συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.
Καλή σας όρεξη.

6 σχόλια:

  1. Να τι θα φτιάξω την επόμενη Τετάρτη!!
    Έχει λαϊκή θα πάρω χόρτα κι έγιναν.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλε μεγάλο πιάτο για μένα, ψωμάκι φετούλα και όλα τα σχετικά, φέρνω το κρασάκι!
    Καλό Σαββατοκύριακο Ελενάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βάλε κι άλλο πιάτο στο τραπέζι, θα φάω κι ας βογγάω μετά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθή μου ελπίζω να βρεις πολλά χόρτα για να σου γίνουν μυρωδάτοι. Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Έλενα που σου αρέσει το κρασάκι, συμφωνώ, και με την καλή παρέα γίνεται νέκταρ. Άντε, περιμένω. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαστεροπλήξ μου, σε παρακαλώ μόνο να δοκιμάσεις, αν είναι να υποφέρεις μετά. Κάνω και ιδιαίτερα φαγάκια για καλούς φίλους, μην ανησυχείς καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή