Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παντζαροσαλάτα με Γιαούρτι και Καρύδια

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection
Μια δροσερή, εύκολη και εξαιρετική σαλάτα σε εμφάνιση αλλά και γεύση που μπορεί να στολίσει το εορταστικό ή το καθημερινό μας τραπέζι. Είναι ιδανική και για μπουφέ. Η συνταγή είναι της αδελφής μου της Σούλας που, κατά γενική ομολογία, μεγαλουργεί στην κουζίνα της!
  

Τ α Υ λ ι κ ά

500 γρ. παντζάρια βρασμένα (χωρίς τα φύλλα)
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
Ξύδι (όσο μας αρέσει)
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα

Ο δ η γ ί ε ς

Πλένουμε και βράζουμε τα μπατζάρια, μέχρις ότου μπορούμε να τα τρυπήσουμε εύκολα με ένα πιρούνι. Μετά τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ που κλείνει με καπάκι. Προσθέτουμε ξύδι και αλάτι, όσο θέλουμε, το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το μπωλ με το καπάκι του και το βάζουμε στο ψυγείο όλη το βράδυ.
Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε καλά τα μπαντζάρια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να μην λιώσουν τα μπαντζάρια αλλά να καλυφθούν καλά από το γιαούρτι. Θαυμάζουμε το υπέροχο ρουμπινί χρώμα που παίρνει το γιαούρτι! Ισιώνουμε την επιφάνεια της σαλάτας και την καλύπτουμε με χονδροκομμένα καρύδια. Διακοσμούμε με μερικές φετούλες παντζαριού που έχουμε κρατήσει ή μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.

Σερβίρουμε.

6 σχόλια:

  1. Πολύ δροσιστική σαλάτα! Συγχαρητήρια και στις δυο αδελφές!!
    Την φτιάχνω και εγώ με επιπλέον μήλο σε κύβους και τριμμένο καρότο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία η ιδέα σου για το μήλο, Αγγελική. Θα το προσθέσω την επόμενη φορά, καρότο όμως δε νομίζω ότι θα αρέσει στους υπόλοιπους.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι αυτή η σαλάτα είναι ωραία και δροσιστική.Και όπως λέει και η Αγγελική και το μήλο της πάει πολύ, το πράσινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου έστειλα τρεις φορές mail και γυρίζει πίσω, γι αυτό σου γράφω ξανά για να σε ευχαριστήσω και για την υπόδειξη και το βραβείο.Λόγω ιλίγγου είχα κόψει τις βόλτες στην γειτονιά και δεν ήμουν ενημερωμένη. Να είσαι καλά και να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αγαπημένη μου φούξια παντζαροσαλάτα!!
    Μηλαράκι της βάζω κι εγώ, όπως επισης και λίγο ροκφόρ, που μου αρέσει!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλες! Χαίρομαι που κάνετε προτάσεις καταπληκτικές για να γίνει η απλή σαλάτα εξαιρετική. Μου αρέσει να μαθαίνω και να δοκιμάζω γευστικούς συνδιασμούς. Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή