Η Ελένη και η Αγγέλα είναι καταπληκτικές στην κουζίνα - αν δεν απαινέσω το σόι μου..!- και πολύ δημιουργικές. Αυτή η νόστιμη σαλάτα είναι έργο τους και κάθε φορά που μας τη σερβίρουν εξαφανίζεται. Μου άρεσε πολύ η νόστιμη ιδέα τους που μπορεί να γίνει και κύριο,πλήρες πιάτο αλλά προπάντων οι λεπτομέρειες στην παρουσίασή της. Σας την προτείνω και σας δίνω παρακάτω υλικά και οδηγίες. Ελπίζω να σας αρέσει. Περιμένουμε τα σχόλιά σας.
Τ α Υ λ ι κ ά
250γρ πέννες ή ριγκατόνι ή βίδες
Αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3-4 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα χωρίς αυγά
3 κουταλιές κέτσαπ
1γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο)
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 φέτες ζαμπόν ή πάριζα, κομμένες σε κύβους
4 φέτες τυρί cheddar ή gouda ή edam, κομμένο σε κύβους
4 ντοματίνια
7 μαύρες ελιές (θρούμπες)
Προαιρετικά5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2-3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένες
Λίγη κάπαρη
Ο δ η γ ί ε ς
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το τυρί και τα λαχανικά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τα ζυμαρικά, αφού έχουν κρυώσει, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το τυρί, και το ζαμπόν στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας στη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Διακοσμούμε τη σαλάτα με τα ντοματίνια, τις ελιές και μια τούφα μαϊντανό.
Σερβίρουμε.
Σημείωση
Τα προαιρετικά την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη, δοκιμάστε τα. Προσοχή: βάζουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό λίγο, πριν το σερβίρουμε, διαφορετικά χρειαζόμαστε περισσότερη. Μαγιονέζα εισαγωγής, χωρίς αυγά, βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Είναι εξίσου νόστιμη με την κανονική.
Τ α Υ λ ι κ ά
250γρ πέννες ή ριγκατόνι ή βίδες
Αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
3-4 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα χωρίς αυγά
3 κουταλιές κέτσαπ
1γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο)
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 φέτες ζαμπόν ή πάριζα, κομμένες σε κύβους
4 φέτες τυρί cheddar ή gouda ή edam, κομμένο σε κύβους
4 ντοματίνια
7 μαύρες ελιές (θρούμπες)
Προαιρετικά5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2-3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένες
Λίγη κάπαρη
Ο δ η γ ί ε ς
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το τυρί και τα λαχανικά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε τα ζυμαρικά, αφού έχουν κρυώσει, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το τυρί, και το ζαμπόν στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και την κέτσαπ και διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας στη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Διακοσμούμε τη σαλάτα με τα ντοματίνια, τις ελιές και μια τούφα μαϊντανό.
Σερβίρουμε.
Σημείωση
Τα προαιρετικά την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη, δοκιμάστε τα. Προσοχή: βάζουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό λίγο, πριν το σερβίρουμε, διαφορετικά χρειαζόμαστε περισσότερη. Μαγιονέζα εισαγωγής, χωρίς αυγά, βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Είναι εξίσου νόστιμη με την κανονική.
Οι σαλάτες με ζυμαρικά είναι η αδυναμία μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔροσερές και χορταστικές, δεν χρειάζεσαι καν κυρίως πιάτο με μια τέτοια σαλάτα!
Κι εμένα μου αρέσουν πολύ αλλά τις φτιάχνω σπάνια, γιατί τις τρώω μόνη μου! Την άλλη φορά που θα φτιάξω θα σε καλέσω! Ελπίζω να έρθεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή