Λατρεύουμε την ινδική κουζίνα. Ετσι λοιπόν πήγαμε στο ινδικό εστιατόριο στη Τζέντα που λέγεται "Taj Mahal" - καμία σχέση με το ομώνυμο γνωστό μνημείο που έχτισε ο αυτοκράτορας Shah Jahan στη μνήμη της αγαπημένης του τρίτης γυναίκας , Mumtaz Mahal. Η γνήσια εξωτική κουζίνα του και το ανάλογο περιβάλλον μας ταξίδευσαν σε μέρη μακρινά. Τα φαγητά περιείχαν πολύ κάρυ, τα κρέατα ήταν μαγειρευμένα σε ταντούρι(πήλινο φούρνο) και τα ψωμάκια ήταν διάφορες νόστιμες πίτες.
Αρχίσαμε με Ινδικά ορεκτικά: κρεμμύδια με ξύδι και χυμό μπατζαριού, τουρσί πράσινου μάγκο και πάστα τσίλι, γι' αυτούς που αντέχουν.
Μου άρεσοαν πολύ τα μικρά μεταλλικά σκεύη σερβιρίσματος που διατηρούν το φαγητό ζεστό. Θαυμάστε τα.
Και το φαγητό; Ινδικές φακές, κάρυ κοτόπουλου και λαχανικών και ρύζι μπιργιάνι.
Το biryani (μπιργιάνι) είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, πολύ αγαπητό στην ινδική κουζίνα. Μπορούμε να το βρούμε έτοιμο στην αγορά αλλά να το παρασκευάσουμε μόνες μας στο σπίτι.
Ποια μπαχαρικά θα χρησιμοποιήσουμε τριμμένα σε ίση ποσότητα:
Μαύρο πιπέρι
Γαρύφαλλο
Μπαχάρι
Σπόρους κάρδαμου
Κύμινο
Πάπρικα γλυκιά
Αναμευγνύουμε καλά όλα τα τριμμένα μπαχαρικά και τα φυλάσσουμε σε γυάλινο βαζάκι σε ένα δροσερό μέρος και το χρησιμοποιούμε λίγο λίγο στο φαγητό. Πάντοτε προετοιμάζουμε μικρή ποσότητα μπαχαρικού.
Αρχίσαμε με Ινδικά ορεκτικά: κρεμμύδια με ξύδι και χυμό μπατζαριού, τουρσί πράσινου μάγκο και πάστα τσίλι, γι' αυτούς που αντέχουν.
Μου άρεσοαν πολύ τα μικρά μεταλλικά σκεύη σερβιρίσματος που διατηρούν το φαγητό ζεστό. Θαυμάστε τα.
Και το φαγητό; Ινδικές φακές, κάρυ κοτόπουλου και λαχανικών και ρύζι μπιργιάνι.
Το biryani (μπιργιάνι) είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, πολύ αγαπητό στην ινδική κουζίνα. Μπορούμε να το βρούμε έτοιμο στην αγορά αλλά να το παρασκευάσουμε μόνες μας στο σπίτι.
Ποια μπαχαρικά θα χρησιμοποιήσουμε τριμμένα σε ίση ποσότητα:
Μαύρο πιπέρι
Γαρύφαλλο
Μπαχάρι
Σπόρους κάρδαμου
Κύμινο
Πάπρικα γλυκιά
Αναμευγνύουμε καλά όλα τα τριμμένα μπαχαρικά και τα φυλάσσουμε σε γυάλινο βαζάκι σε ένα δροσερό μέρος και το χρησιμοποιούμε λίγο λίγο στο φαγητό. Πάντοτε προετοιμάζουμε μικρή ποσότητα μπαχαρικού.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι Ινδικό, αλλά έχοντας δει κάποια σχετικά ντοκιμαντέρς και οδοιπορικά σε σχέση με την κουζίνα τους, καθώς και τις δικές φωτογραφίες με εντυπωσιάζει η χρωματική πανδαισία που επικρατεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενάκι μας γέμισες με εξωτικά αρώματα και γεύσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί όμορφα τα σκεύη τους!!!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
Έλενα, βλέπεις ακολούθησα τη συμβουλή σου και πήρα θάρρος! Σε ευχαριστώ πολύ και σε θεωρώ πολύ καλή μου φίλη. Να είσαι καλά και νε έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, γεια σου. Χαίρομαι πολύ που τα λέμε. Στη συνέχεια θα δημοσιεύσω μερικές απλές ινδικές συνταγές, ελπίζω να σου αρέσουν και να δοκιμάσεις τις γεύσεις τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ΄αρέσει να μαθαίνω για τα φαγητά και τον πολιτισμό άλλων λαών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε Helen
Κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ, Ξανθή μου, για όλα. Χαίρομαι που βρήκα μια ακόμα φίλη. Να είσαι καλά και να μας δίνεις όμορφες και νόστιμες συνταγές.
ΑπάντησηΔιαγραφή