Μια γνωστή εταιρεία ζυμαρικών έφτιαξε παραδοσιακά ζυμαρικά με σχήματα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι πλεξούδες, εμπνευσμένες από τη Θεσσαλία, είναι ένα από αυτά. Βέβαια δεν είναι χειροποίητα αλλά μπορούμε να τα μαγειρεύσουμε, όπως κι αυτά, με κρέας ή κοτόπουλο και ντομάτα αλλά και άσπρα με τυριά. Διάλεξα τις πλεξούδες και τις μαγείρευσα με τέσσερα τυριά, εκ των οποίων τρία ελληνικά, αρακά και ντοματίνια. Έγιναν πολύ όμορφες οπτικά και νοστιμότατες γευστικά. Δοκιμάστε κι εσείς αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Τ α Υ λ ι κ ά
(Για τρεις χορταστικές μερίδες)
1 πακέτο πλεξούδες (250γραμ.)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι βρασμένος αρακάς
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200γραμ. κατίκι Δομοκού
150γραμ. ανθότυρο
50γραμ μπλε τυρί
4- 5 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
3 κουταλιές γάλα
½ κουταλάκι ρίγανη
Ο δ η γ ί ε ς
Βράζουμε τον αρακά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα, έως ότου γίνουν κρέμα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το ζυμαρικό ,ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Όταν ροδοκοκκινίσει και αρωματίσει το λάδι, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το βρασμένο αρακά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τελευταία τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε στραγγισμένο το βρασμένο ζυμαρικό, τη σάλτσα τυριών
και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το φαγητό μας μέσα σε ζεστό σκεύος. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
Τ α Υ λ ι κ ά
(Για τρεις χορταστικές μερίδες)
1 πακέτο πλεξούδες (250γραμ.)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι βρασμένος αρακάς
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
200γραμ. κατίκι Δομοκού
150γραμ. ανθότυρο
50γραμ μπλε τυρί
4- 5 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
3 κουταλιές γάλα
½ κουταλάκι ρίγανη
Ο δ η γ ί ε ς
Βράζουμε τον αρακά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το γάλα, έως ότου γίνουν κρέμα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε το ζυμαρικό ,ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Εντωμεταξύ ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Όταν ροδοκοκκινίσει και αρωματίσει το λάδι, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το βρασμένο αρακά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τελευταία τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε στραγγισμένο το βρασμένο ζυμαρικό, τη σάλτσα τυριών
και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το φαγητό μας μέσα σε ζεστό σκεύος. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
Mε τόσα τυριά και τόσα νόστιμα υλικά, είναι σίγουρο ότι έγινε νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Ελένη μου!
Σε ευχαριστώ πολύ Έλενά μου, καλή εβδομάδα και ΄νόστιμη και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή