Τ α Υ λ ι κ ά
1 μέτρια σαλάτα (το σγουρό μαρούλι)
½ πακετάκι ρόκα
1 κόκκινη λόλα
½ iceberg
1 πράσινο κρεμμυδάκι
½ ματσάκι άνηθος
1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια
1/3 φλιτζανιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
150 γραμμ. ροκφόρ, κομμένο σε μικρούς κύβους
Για τη σάλτσα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 κοφτή κουταλιά γλυκού καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Ο δ η γ ί ε ς
Πλένουμε καλά τα χορταρικά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κομμένα μέτρια μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τους κύβους του αχλαδιού, το ροκφόρ και την καρυδόψιχα. Σκεπάζουμε τη σαλάτα με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε λίγο το μπαλσάμικο και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το λάδι, προσθέτουμε το μείγμα του μπαλσάμικου και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν.
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σημείωση
Οι αναλογίες και η ποσότητα της σάλτσας μπορεί να αλλάξουν ελεύθερα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η μουστάρδα δεν ταιριάζει καθόλου. Στα πράσινα χορταρικά μπορεί να προστεθεί και φρέσκο σπανάκι ή και κανονικό μαρούλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου