Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κοτόπουλο με Ινδικά μπαχαρικά

Protected by Copyscape DMCA Copyright Protection

Ας χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, το μείγμα των Ινδικών μπαχαρικών για biryani (μπιργιάνι) κι ας φτιάξουμε ένα εξωτικό κοτόπουλο. Η κουζίνα μας θα γεμίσει αρώματα και η γεύση του θα μας ταξιδεύσει στον κόσμο της Ανατολής. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο.




Τ α Υ λ ι κ ά

2 στήθη κοτόπουλου φιλεταρισμένα
1 ½ κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για μπιριγιάνι
½ κουταλιά τζίντζερ σε σκόνη ή 1 κουταλιά φρέσκια τριμμένη
1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Ο δ η γ ί ε ς
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το λάδι, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και με το μείγμα αλείφουμε καλά τα φιλετάκια.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο, όσες ώρες μπορούμε, για να μαριναριστούν(συνήθως από το πρωί μέχρι το μεσημέρι).Μπορούμε να ψήσουμε τα φιλετάκια σε αντικολλητικό τηγάνι, στο γκρίλ, στα κάρβουνα ή στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Τα συνοδεύουμε με ρύζι μπαζμάτι, λευκό ή με σαφράν, ή διάφορα λαχανικά βρασμένα στον ατμό.

Εμείς τα προτιμάμε ψιλοκομμένα μέσα σε πράσινη σαλάτα (τύπου Caesar) με λάδι και χυμό μοσχολέμονου.
Δοκομάστε τη.

5 σχόλια:

  1. Συνεχίζεις να μας ταξιδεύεις εξωτικά!!!
    Τι όμορφο πιάτο!!!
    Φιλιά Ελενάκι, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ στα εξωτικά που είμαι- θα σου γράψω σχετικά - και να μη θέλω όλο αρώματα συναντώ. Σε ευχαριστώ πολύ, Έλενα, που πάντα έχεις ένα καλό λόγο για όλους-παρακολουθώ σχόλια-χωρίς κόμπλεξ. Είσαι γλυκός και ευθύς άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη έχω τις επιφυλάξεις μου στα πολλά μπαχαρικά για λόγους υγείας και μόνο. Εκτός αυτού δεν ξέρω από που να τα προμηθευτώ ασφαλώς.
    Μ΄αρέσει όμως να ταξιδεύω στις γεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθή μου, για τα μπαχαρικά έχεις δικαιο αλλά τα χρησιμιποιείς σε ποσότητες που εσύ θέλεις. Τώρα από πού θα τα αγοράσεις είναι ένα θέμα. Αν πρόκειται για μείγμα καλό θα είναι να το πάρεις έτοιμο και τυποποιημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή