Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Πανεύκολα Τρουφάκια με Μπισκότα – Troufakia, Chocolate and Biscuits Treats

Ποιος δεν λατρεύει τα τρουφάκια, αυτές τις μικρές σοκολατένιες μπουκίτσες! Ετοιμάζονται γρήγορα και πολύ εύκολα, είναι νοστιμότατα, όσο θέλουμε σοκολατένια, πολύ ευπαρουσίαστα και εθιστικά!

Είναι ένα εξαιρετικό κέρασμα σε ονομαστική εορτή, στο σπίτι ή το γραφείο, τα λατρεύουν τα παιδιά και εκπλήσσουν ευχάριστα ακόμα και σε μία βάπτιση, στολισμένα κατάλληλα.
Όσες φορές και όπου τα κέρασα, κέρδισαν τις εντυπώσεις και έγιναν ανάρπαστα! Δοκιμάστε τα κι εσείς!





Τα Υλικά
(Για 30-35 τρουφάκια)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο βιτάμ
1 ½ πακέτο μπισκότα petit beurre, σπασμένα σε μικρά κομματάκια
3-4 κουταλιές άγλυκο κακάο, σκόνη, κοσκινισμένο
1 σφηνάκι κονιάκ
250γραμ. τρούφα πικρής σοκολάτας

Επί πλέον
30-35 χαρτάκια για μέτρια τρουφάκια
Ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσεως



Οδηγίες


Μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ, ανακατεύοντας, χωρίς να το αφήσουμε να ζεσταθεί πολύ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το κονιάκ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.





Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σ΄ένα μπολ και το αφήνουμε να κατέβει η θερμοκρασία του.





Εν τω μεταξύ, θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα, τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βουτύρου και τα ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Τα μπισκότα πρέπει να καλυφθούν εντελώς από το μείγμα βουτύρου και ζαχαρούχου.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα για να σφίξει.




Ρίχνουμε αρκετή ποσότητα τρούφας μέσα σ΄ένα ρηχό πιάτο και φοράμε τα γάντια μιας χρήσεως.

Παίρνουμε ποσότητα από το σοκολατένιο μείγμα με ένα κουτάλι και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Ρίχνουμε κάθε τρουφάκι μέσα στην τρούφα και το πιέζουμε, για να καλυφθεί καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τα τρουφάκια μέσα στα ειδικά χαρτάκια και μετά στο ψυγείο, για να σφίξουν.







Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε και Μωσαϊκό.

Θα σχηματίσουμε ένα ρολό, τυλιγμένο σε λαδόκολλα, πασπαλισμένη με αρκετή τρούφα. Κατόπιν θα το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο, για να διατηρήσει το σχήμα του.
Το παγώνουμε για 2 περίπου ώρες και μετά το διατηρούμε στη συντήρηση για 3-4 ημέρες.
Κόβουμε το Μωσαϊκό σε φέτες και το σερβίρουμε μόνο του ή με παγωτό βανίλια.

Καλή επιτυχία!

3 σχόλια:

  1. Χρυσάνθη, καλημέρα!
    Λυπάμαι αλλά δεν έχω άλλους σπόρους γνια να διαθέφσω ούτε γνωρίζω πού μπορείς να βρεις εδώ στην Ελλάδα. Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με παρομοια συνταγη εκτος απο ζαχαρουχο γαλα, βαζουμε ζαχαρη αχνη και γαλα απλο, φτιαχνουμε το γλυκο "σαλαμι" κοινως μωσαικο ή κορμο στο σπίτι μας. Η αδερφη μου φτιαχνε και τρουφακια με την ιδια συνταγη οποτε τωρα θα δοκιμασω την προταση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαρία!
      Αυτή είναι μια παλιά οικογενειακή συνταγή για μωσαικό και τη δοκίμασα σε τρουφάκια. Είναι εύκολη, έχει επιτυχία και αρέσει σε όλους.
      Τη δημοσίευσα και χαίρομαι που αρέσει
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή