Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ριγανάδα Ζακύνθου – Traditional Rusk from Zakynthos with Tomatoes and Oregano

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει τα τοπικά προϊόντα της Ζακύνθου έχει χάσει! Είναι όλα εξαιρετικά, το ελαιόλαδο και οι ελιές, τα κρασιά Βερντέα και Αυγουστιάτης, τα λαδοτύρια, το χοιρομέρι, τα μαντολάτα και οι μάντολες.

Επίσης εξαιρετικής ποιότητος είναι και το ζυμωτό ψωμί με προζύμι και τα ντόπια παξιμάδια από αλεύρι ολικής αλέσεως που υα  ονομάζουν ριγανάδες ή φρύσσες! Είναι ιδανικές για καλοκαιρινές ριγανάδες, όπως λέει και το όνομά τους, που θα λατρεύσετε στο πρωινό σας ή θα τις σερβίρετε μαζί με το ούζο ή την μπύρα!
Όταν βρείτε αυτά τα νοστιμότατα παξιμάδια, δοκιμάστε τα!




Τα Υλικά

2 παξιμάδια Ζακυνθινά από αλεύρι ολικής αλέσεως, γνωστά και ως φρύσσες
2 ώριμες τομάτες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από σταφύλι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι
Αρκετή αποξηραμένη ρίγανη
Ένα κομματάκι φέτα, θρυμματισμένη
Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού


Οδηγίες





Βρέχουμε  τα παξιμάδια με νερό, τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και μία κουταλιά ξίδι.








Κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κυβάκια ή τις τρίβουμε σε χονδρό τρίφτη, τις βάζουμε μέσα σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, το  και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις τομάτες πάνω στα παξιμάδια, ραντίζουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και διακοσμούμε με φυλλαράκια βασιλικού.


Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη!


Και μια εναλλακτική πρόταση, εμπλουτισμένη με άλλα εξαιρετικά Ζακυνθινά τοπικά προϊόντα, ιδανική για ούζο ή μπύρα!




Ζακυνθινή Ριγανάδα με τριφτή τομάτα και Πρένζα, μαλακό τυρί Ζακύνθου, και εξαιρετικό ντόπιο χοιρομέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου