Μια ακόμη απλή καλοκαιρινή σαλάτα με πράσινα φασολάκια, χορταστική, νοστιμότατη
και πάρα πολύ υγιεινή.
Είναι ένα ιδανικό γεύμα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εάν όμως συνοδευτεί
με κάποιο τυρί της αρεσκείας μας, γίνεται πλήρες!
Επίσης μπορεί να συνοδεύσει το ψητό ψαράκι ή τα φιλετάκια κοτόπουλου, να τα
νοστιμίσει και να τα απογειώσει γευστικά.
Η επιλογή δική σας!
Τα Υλικά
(Για 3 άτομα)
½ κιλό φρέσκα φασολάκια, στρογγυλά, χωρίς νεύρα ( Τσαουλιά, αμπελοφάσουλα ή
μαυρομάτικα)
Για τη Σάλτσα
6 κουταλιές ελαιόλαδο (ή και περισσότερο)
2 ώριμες μέτριες τομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
4-5 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου
2 κουταλιές λευκό ξίδι από σταφύλι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το Σερβίρισμα
Μερικά φυλλαράκια κρίταμα τουρσί
1 κουταλιά ξαλμυρισμένη κάπαρη
Οδηγίες
Μέσα σ΄ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σάλτσας. Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αν είναι μακριά, τα κόβουμε στη μέση.
Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, κι έπειτα τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε καλά.
Σερβίρουμε τα φασολάκια σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε όση σάλτσα θέλουμε και
διακοσμούμε με την κάπαρη και τα κρίταμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου